La ora când scriu aceste rânduri sunt 8.972 oameni care și-au pierdut viața în toată lumea din cauza COVID-19.
Acum doi ani, aveam o discuție cumva metafizică cu Tolo și Țepe, viitorii colegi de la Libertatea și de la Gazeta Sporturilor. Era perioada când se purtau negocieri pentru preluarea GSP de către Ringier.
Vorbeam, între altele, și despre dispariția printului, pe care eu n-o doream și n-o doresc, dar de care chiar mi-e frică. Sunt între nostalgicii mirosului de tipar proaspăt și de hârtie de calitate.Potrivit unei rezoluţii a Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, din 2016, accesul la internet este un drept uman de bază. Rezoluţiile ONU nu pot fi impuse legal, ci oferă instrucţiuni pentru statele membre în anumite domenii.
Potrivit unei rezoluţii a Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, din 2016, accesul la internet este un drept uman de bază. Rezoluţiile ONU nu pot fi impuse legal, ci oferă instrucţiuni pentru statele membre în anumite domenii.
Presa-cyborg
Dintr-odată, neîntrebat, nici nu mai contează, am creionat un portret media SF, fiindcă victoria internetului pare că e evidentă. În sensul reducerii cheltuielilor pentru a menține în viață o ediție tipărită, mi-am imaginat un ziar fără redacție, fără departamente și birouri, cu ședințe prin Skype sau orice altă metodă tehnică de teleconferință, cu jurnaliști pe teren sau oriunde reuniți virtual pe grupuri WhatsApp. Și irațional, am enunțat ideea unui redactor-șef cyborg.
Internetul de mare viteză nu este un lux, ci o necesitate.
Preşedintele american Barack Obama, în 2015:
Acest nou virus ne-a luat și sportul, și redacțiile sub forma unui sediu. Ne-a schimbat modul de viață. Cu totul.
Iar printul, fir-ar al naibii, nu mai are mult de trăit. Cinci ani, am zis eu în discuția de atunci cu Tolo.
Ce ne-am fi făcut azi fără internet… Avem Newdesk online. Presa nu moare. Va rămâne la fel de puternică.
Ceea ce trăim în aceste zile, nimeni nu și-ar fi putut imagina în urmă cu câteva săptămâni. Situația actuală ne afectează pe fiecare dintre noi într-un fel sau altul. Sunt mândru de modul în care compania și toți angajații noștri din întreaga lume stăpânesc situația, cu solidaritate, angajament și prudență. Lucrăm de acasă, tehnologia funcționează. Serviciile noastre pentru cititori, utilizatori, clienți, toate părțile interesate, sunt în funcțiune. Să păstrăm spiritul pozitiv! Sănătate și aveți grijă de voi și de familiile voastre.
Marc Walder, CEO Ringier:
Se vor mai întoarce redacțiile la locul lor?
Când vom fi trecut cu toții peste asta, pentru că vom trece, mi-e teamă că redacțiile nu se vor mai întoarce la locul lor clasic.
Asta să fie problema.
#staiacasă!