DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Opinii Acasa | Opinii

10 curat la bacalaureat e tot aia cu 9,80. Aberația e că 30% dintre admiși au peste 9!

« Înapoi la articol

Comentarii (8)

tomitan   •   14.07.2024, 09:27

Aberatia e că președintele acestei țări fost cadru didactic ,a tolerat si promovat in functii tot felul de *** functionali si plagiatori.Ce exemplu să ia sistemul educational cand No.1 , provenit din rândul lor il pune premier pe plagiatorul Mos Teaca Ciucă? Sau ministru pe plagiatorul Bode BMW , la MAI? Ce să mai vorbim de Marcelino, in care CV ul este un "Triunghi al Bermudelor", un mister ,sau mai bine zis un secret pazit mai ceva decat reteta Coca-Cola.La ce vârstă si la ce liceu a dat ex de BAC nu se stie, un mister.Că presa de casă si jurnalistii numara notele de 10 precum Pristanda steagurile, e ceva normal. Asa au fost educati in școlile de tip " Fane comunistul" , redenumit pompos SNSPA , sau la Facultatea de Jurnalism unde profesori sunt ex- menestrelii de curte ai Epocii de Aur ,care au lucrat la "ISKRA".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE   •   12.07.2024, 13:41

cei cu IQ peste 100, adica jumatate din populatie, pot lua usor peste 8 la bac cu minim de efort. oricata "justitie sociala" ar mai baga tovarasii, cum au facut-o in anii '50, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere.

S0s0   •   11.07.2024, 13:48

Evident, autorul ajunge - ca în toate articolele scrise, fără excepție - la presupusa adâncire a diferențelor dintre cei cu venituri medii sau înalte (denunțați cu mânie proletară, nu au merite personale, ci bogat ajungi doar prin metode dubioase) și cei incapabili să își asigure un nivel de trai decent (evident, nu din vina lor, ci a statului, care nu le dă). Rețeta tipică pentru domnul Rogozanu: se ia orice temă la ordinea zilei și se cioplește, pe un pat al lui Procust Rogozan, până dă concluzia dorită: aoleu, mvai, chin și jale, se adâncesc diferențele sociale!

adriann_   •   10.07.2024, 15:11

Oho, stai asa ca Rogozanu doar zgarie suprafata. Nivelul se prabuseste si pentru ca subiectele sunt gandite pentru a verifica daca elevul poate respecta orbeste cerinte si sabloane. Asa ca industria meditatiilor infloreste in vreme ce elevii care chiar sunt buni la materii gen Romana sau Istorie nici nu se mai pot diferentia in vreun fel de aia care presteaza pe sablon. Daca-i iei pe aia cu 10 la astea doua materii si de lai ceva de dificultate medie dar fara sabloane nici 1% nu vor lua 10.

IulianS   •   10.07.2024, 12:20

Sistemul e o minciuna sinistra. Dacă compari cu țările din vest, zici ca România e o țară de genii. Miile de note de peste 9 sunt un fake al sistemului și o mare sursa de venit pentru profesorii care se investesc 90% în meditații și 10% în școală. Nu mai vorbesc de fraudele la examene. Media 10 e o aberatie absoluta. În 20 de ani de străinătate, nimeni din anturajul meu (oameni cu educație binișor peste medie din generații foarte diferite ca varsta) nu a auzit vreodată de o medie de 10 la bac sau de faimosul "10 pe linie în cursul anului". Au auzit în schimb de oameni care sunt referințe în domeniul lor și care pe parcursul lor școlar chiar au repetat câte un an. Profesorii nu te mint și nu se mint pe ei înșiși. Muncesti pentru un 70% de iti blestemi zilele, iar tot ce e peste 80% e considerat excelent. Incercati sa gasiti în orice țară din vest o informație despre cineva care are 10 pe linie sau medie peste 90% și veți constata cât e de excepțional un astfel de exemplu.

TZTZ   •   10.07.2024, 11:28

Toate lumea vorbeste despre invatamanul din Romania, dar nimeni nu stie cum sa ii dea de cap. Da, intr-adevar este o segregare in acest moment in care numai cei cu bani si "investitii" grele in meditatii ajung sa faca scoli bune, restul ce se poate. Si dupa aceea ne miram ca avem prea multi bombardieri, manelisit, bossi, videochatiste, metoda lover boy sau stupid girl si capsunari la greu. Nu stiu ce solutie exista, dar poate ar fi momentul sa vina cineva sa ne investe ca noi de 30 de ani sunt corijenti si repetenti la capitolul sistemul de invatamant romanesc.

liviu_stanciu   •   10.07.2024, 02:33

Domnule Rogozanu, sunteți un socialist simpatic, adică aproape digerabil, meritați o ușoară corecție - nu școala produce segregare - săraca, de când a fost dezbrăcată de autoritate, școala nu mai produce nimic - segregarea socială este cea care produce școală de segregație. Examenele ușoare nu sunt pentru ”segregații de sus”, ci pentru cei de jos, să prindă și ei un cinci. Mai moaie curba, pentru că mai sus de zece, nu iei, dacă e ușor sau greu. Dar sub cinci iau mulți, dacă e greu. Examenele ușoare sunt o manevră anti-segregație. În realitate, sărăcia de acasă devine lipsă de educație sau educație toxică pentru un copil, care ajunge în clasă cu alt copil - cu bibliotecă în birou și meditator în sufragerie. Din start, la școală ajung două lumi. În aceleași bănci, cu aceleași instrumente de testare și educare. Nu zic că face școala vreo brânză dacă mâine redevine autoritară, nici că e bună sau rea. Sigur nu ea face segregarea, segregarea vine la școală cu ghiozdănelul plin...

IulianH6   •   09.07.2024, 20:22

Mentalitate tipic românească, un fel de ipocrizie si manipulare natională ca să arate bine sistemul educational. După o multime de plagiatori ministri iată că se poate si la nivel national să-i stimulăm pe tineri să urmeze exemplul plagiatorilor ajunsi la putere....doar așchi nu sare departe de trunchi. Cu asemenea mentalităti si „profesionisti” pregătiti pe băncile școlilor, Nu are cum să progreseze cu adevărat o țară.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close