Viva.ro
Sorina Docuz tocmai ce devenise majoră, era Miss Buzău, iar Robert Negoiță s-a îndrăgostit nebunește de ea. N-au ținut cont de diferența de vârstă de 19 ani, s-au căsătorit, la scurt timp au divorțat, însă ce s-a aflat acum întrece orice așteptare
Albastru15 • 24.01.2023, 21:51
Si atunci si acum avem politicieni comozi care nu se implica in proiecte de anvergura, nu i-am vazut la vremea bugetului sa se bata pe cat de multe venituri poate face tara, intotdeauna cine cheltuieste mai mult. Sa aiba viziunea dezvoltarii tarii, a iesirii din saracie si subdezvoltare, a unor legi clare si fara dedicatie nu prea se vede. Sa-si mareasca tot neamul precum Coana Chirita si sa se mire ca lumea din sfidare se duce catre extremisti gaunosi. Vorba unui clasic in viata- la munca stimati politicieni, vremea superficialitatii a trecut.
IulianS • 24.01.2023, 12:22
Excelent articol. Un boicot simbolic prin care nu doar Iași-ul, ci întreg nordul Moldovei, izolat cu cinism de rocadele PSD-PNL timp de 30 de ani prin lipsa unei infrastructuri de bun simt, ar fi mai mult decât necesar. În zona oamenii ar trebui sa uite culorile politice (care oricum nu mai au sens în România) și ar trebui sa voteze pur contractual pe cei care vin cu soluții concrete de infrastructura. Orice alte motivații legate de administrare devin detalii în absenta infrastructurii.
parpalache • 24.01.2023, 11:10
-Continuare-Dar și dupa obținerea independenței la 1878 și dupa proclamarea Regatului României-la 1881-România era in pericol de a fi inghițita de Imperiul țarist-și s-a obținut o oarecare siguranța,numai dupa incheierea unei alianțe-in 1883-cu...Austro-Ungaria!Cu prețul greu,al renunțarii la pretențiile de eliberare a românilor transilvaneni-a caror soarta era in și mai mare pericol de deznaționalizare,acum-când Transilvania facea din nou parte din regatul Ungariei!
parpalache • 24.01.2023, 10:57
In 1859(dupa Razboiul Crimeii) -România era acum sub „protecția” a șapte 7 mari Puteri-Turcia,Rusia,Austria,Franța,Prusia,Marea Britanie,Regatul Savoiei(Sardiniei)!(Din 1828-când Rusia impusese Turciei redarea autonomiei Țarilor Române- fusese numai Turcia-„puterea suzerana”și Rusia„puterea protectoare”)!Acum,aveam șapte stapâni!Ei bine-cele șapte mari puteri,nu au recunoscut Unirea deplina-recunoscând numai o unire nominala(adica numai domnia lui Cuza pentru ambele principate) și numai pe...șapte ani,urmând ca dupa aceea sa se intruneasca din nou și sa se ia o hotarâtre cu privire la soarta principatelor!Cum de a ajuns Cuza-un colonel obscur- sa fie ales?!Ion Ghica povestește in„Scrisorile” sale ca ceilalți candidați mult mai cunoscuți, nu au reușit sa obțina unanimitatea marilor Puteri,iar Cuza a ramas-tocmai fiindca era necunoscut!Se poate spune ca Unirea a fost facuta ulterior chiar de Cuza,care cu acordul puterii suzerane-Turcia- a inceput unificarea reala!Dar se apropia scadența de 7 ani, iar Unirea era in pericol!Pentru ca Napoleon al III-lea deja trimisese Austriei „oferta”de a face un schimb-adica sa primeasca cele doua principate,in schimbul Veneției-oferta respinsa de Austria,dar care a alarmat fruntașii Principatelor!Fruntași(Bratianu,Cuza și alții),care au inscenat„revoluția” de la 11 februarie 1866(de care pomenește...Caragiale in piesele sale),prin care„tiranul”Cuza a fos destituit și adus principele Carol de Hohenzolern-câștigandu-se astfel bunavoința Prusiei!
Daniel1 • 24.01.2023, 10:12
Daca suntem prosti... Ar trebui data o lectie bucurestiului(da, cu b mic), si Moldova sa voteze masiv cu AUR-Simion si SOS-Șoșoacă. Sa tăiem capul acestei hidre PSD-PNL.
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.