Domnul Marius Carabulea a absolvit în 1999, la 20 de ani, Liceul Timpuri Noi din București. Excepțional pentru că, deși nu a lucrat nicăieri, nu era înscris la nicio facultate și nu făcuse nimic remarcabil, a devenit referent la Parlamentul României.

Abia un an mai târziu se înscrie la una dintre cele mai prost cotate universități private, la științe politice. Imediat ce termină facultatea, devine consultant de parlamentar și apoi consilier personal la trei miniștri liberali ai educației: Hărdău, Adomniției și Anton.

Termină, desigur, și Colegiul Național de Apărare și asta îl face cumva și specialist în textile și pielărie căci primește bani și de la CA-ul institutului de cercetare în domeniu. Soția este și ea consilieră la MAI.

În 2009 devine expert de comunicare la Poșta Română, iar în 2010 ajunge consilier tot acolo. Revine ALDE puternic la guvernare, așa că domnul Carabulea ajunge consilier de cel mai înalt grad la Departamentul Românii de Pretutindeni.

Un an mai târziu ajunge consilier al ministrului muncii, căci deja a dovedit că experiența se obține la locul de muncă. Printr-o minune, trece secretar general adjunct la Ministerul Mediului după alt an, iar după încă 6 luni la Ministerul Economiei.

În 2015 a primit bani din 6 locuri de la stat și a fost expert în chimie, exploatarea cuprului și în controlul cazanelor.

În 2017, domnul Carabulea devine secretar general la Ministerul Turismului și apoi la Economie. Se specializează și în fonduri europene pe parcurs, dar și în industria grea și în transportul de energie electrică.

În 2018, domnul Marius Carabulea încasa bani din cinci locuri de la stat, adică la peste 144.000 RON pe an, fiind în plus și membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere al Companiei Naționale Transelectrica de unde omite să-și treacă venitul.

Acum este la Ministerul Fondurilor Europene, unde ocupă funcția de consilier superior.

Nicolae Minea, plătit mai bine de la Transgaz decât de la Hilton

Domnul Nicolae Minea (foto) a terminat liceul în 1976. A fost apoi șomer până la 27 de ani, când, din senin, ajunge economist la comerț exterior la Agnita și apoi la Sibiu.

E drept că în același timp făcea și ASE-ul la București, pe care îl termină la 29 de ani, când devine imediat director comercial la Oficiul Județean de Turism. 

În 1991 și 1992 este ubicuu, fiind în același timp director comercial la Cibinul S.A și student în Franța la Institutul de Turism și Management din Paris. Termină institutul în 1994. 

În 1995, revine pe cai mari director general la Palace Resort & Spa la Sibiu. Din 2009 până în 2014 este director general și acționar la Hilton Sibiu.

În 2014 este numit, cu zero experiență în domeniu, președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Este dat afară de tehnocrați, dar ajunge în 2017, administrator la Transgaz, cu un mandat de patru ani. 

Acțiuni de peste 1,5 milioane de euro

Potrivit declarației de avere depusă anul trecut pentru 2019, domnul Minea a încasat 181.185 RON de la stat pentru câteva ore pe lună, deși de la marea lui firmă (deține un hotel sub franciză Hilton în Sibiu cu o valoare a acțiunilor de peste 8 milioane de lei, adică peste 1.5 milioane de euro) ca director general încasează mult mai puțin – 108.000 RON.

foto: Agerpres

 
 

Urmărește-ne pe Google News