Poliția Română e condusă de chestorul Benone-Marian Matei și de șeful lui direct, secretarul de stat din Ministerul de Interne, generalul Bogdan Despescu.
Un șofer e reclamat pentru că mergea aiurea pe șosea. Poliția îl oprește de două ori în aceeași noapte, o dată îl duce și la secția din Vama Veche. Îi descoperă droguri în mașină, dar nu-l testează antidrog. Îi dau drumul, la volan. Șoferul face un accident la scurt timp după aceea.
Până în acest moment, la aproape trei zile de la accident, Poliția Română, care are o tradiție a opacității, nu a comunicat societății de ce șoferul nu a fost testat antidrog.
Situația mai gravă nu e dacă protocolul nu a fost respectat, ci dacă acesta nu a fost elaborat. În cel de-al doilea caz, înseamnă că accidentul de la 2 Mai poate fi repetat oricând la Iași, la Costinești sau la Cluj.
Ministrul Predoiu a găsit deja o scuză. El a spus că nu sunt teste suficiente. Și că asta „comportă mai multe răspunsuri care merg pe mulți ani în urmă”. Urmează o conferință despre cânepă, istoria economică a României și insuficiența capitalului autohton. O problemă nu simplă, dar concretă se transformă într-un expozeu. Dar cine se poate lăsa păcălit de o asemenea abordare?
Și încă o scuză a ministrului: „Sunt și polițiști cu experiență limitată, puși de un an pe stradă”. Însă de aceea există reguli profesionale, ca să le aplice, ca să învețe, ca să nu redescopere fiecare, de capul lui, roata.
Au apărut și scuze legate de lege. Legea nu cere testare obligatorie. Dar legile nu merg în detaliile organizatorice ale activității poliției. Asta e treaba conducătorilor, că de-aia ei conduc poliția, nu parlamentarii.
Legea nu spune nici că agenții trebuie să iasă pe teren în ture, dar asta nu înseamnă că stau în birouri. Cine se lasă păcălit?
Poate că toți ne lăsăm păcăliți, de vreme ce chestorul Benone-Marian Matei și generalul Bogdan Despescu continuă să stea complet în afara discuției publice. Numele și funcțiile lor sunt evitate. Se așteaptă, probabil, pedepsirea exemplară a șefului de secție de la Vama Veche, împreună cu trimiterea în judecată, în contumacie glorioasă, a dacilor și tracilor care au cultivat primii cânepa pe aceste meleaguri.
golgol • 23.08.2023, 17:39
Beizadeaua e modelul perfect de ce a devenit tara asta. Beizadeaua produce victime. Ce face statul în situația asta? Cică niște cercetări! Dragi romani, România e tara corupta, totul pornește de sus! Atât timp cât veți vota oameni sa managerieze aceasta tara fără sa va ceara părerea,vouă romanilor, celor mulți, cu fiecare lege data, Romania va fi ca acum și mai rău, o tara corupta, cu nivel de trai scăzut, o tara sluga celorlalte tari puternice,o tara care și a pierdut identitatea! Atât timp cât Constituția nu e modificata pt popor, România va fi zero! Atât timp cât lupul e paza la oi, Curtea Constituțională decide tăierea pensiilor speciale când cei de acolo au cele mai mari pensii speciale, despre ce vorbim?!! Cazul cu beizadeaua e durere în cot pt miniștri, șefi ai politiei etc. Au murit oameni, tineri nevinovați pt ca nu avem trotuare în anul 2023,apoi avem oameni incompetenți la stat, în politie, apoi avem nesimțire mare la cei aleși, apoi avem corupție și un val uriaș de tineri care se droghează! Deci, plătim miniștri, polițiști, șefi ai politiei pe degeaba, ii plătim din banii publici și i plătim bine de tot iar voi poporul de abia puteți sa va luați niște medicamente sau sa va plătiți utilitățile!! Romani, își bat joc de voi! N am văzut demisii, nici demiteri în cazul drogatului care a omorât oameni! O bătaie de joc!Nu le e frica de nimic pt ca poporul nu le face nimic, poporul sta și răbda în timp ce ei își iau salariile grase și pensiile enorme!ROMÂNIA, TREZEȘTE TE!