DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Opinii Acasa | Opinii

Chiar și Margaret Thatcher a introdus o taxă pe supraprofituri, noi de ce ne temem?

« Înapoi la articol

Comentarii (5)

Mostoles12   •   19.02.2023, 10:33

Nu este nevoie de taxarea marilor companii. In Romania foarte putine firme platesc taxe. De fapt marile companii sant singurii care platesc taxe. Daca statul ar controla toate aceste firme ar scoate nu 1, ci 10 la suta. In Romania daca mergi la un depozit sa cumperi materiale de constructii sau orice altceva ti se da un bon fiscal, dar numai atunci cand valoarea este foarte mica (100-200 lei). Daca valoarea este mai mare atunci baga banii in buzunar,si ti da o chitanta de carnetel de ospatar, pe care pune pretul cu creionul. Tie ti a luat tva ul care este inclus in pret. dar acest tva nu mai merge la stat pt ca l a bagat in buzunar. Asa functioneaza Romania. De asta nu are statul bani. Doar marile companii platesc taxe. Merg la o cofetarie sa cumpar un tort? Ce se intampla ? Pai are pretul pus. Dupa ce mi l impacheteaza frumos il platesc (100-150 lei) aproximativ , ii spun vanzatoarei: imi dati bonul va rog? . Atunci vanzatoarea se supara si ma priveste urat . Scoate tortul din cutie, il pune pe cantar si cantarul scoate si bonul fiscal. De asta nu are statul bani. Si din cauza asta ti se dublesza impozitele si ti se pune taxa si pe latrina din fundul curtii . Sa nu vorbim despre munca la negru care este favorizata in Romania astfel pierzand milioane de lei anual. Coruptia ucide.

RareshTobogan   •   18.02.2023, 00:03

Dna care scrie art vb prostii. Pun pariu ca exp econ a dnei Victoria se rezuma la lectura. Cum compari dta sit economica a Ro cu UK din vremea conservatorilor lui Maggie? Cum poti debita asemenea prostii? Unu la mână, o mega companie care se simte azi scotocita la buzunare poate pleca din Ro în 2 sapt. Sunt o mie de locuri care asteapta cu bratele deschise o corporatie mare. Pe vremea lui Maggie nu aveau unde sa plece, era razb rece, voiau nu voiau stateau in UK si plateau. Intrebarea e cati romani iau salarii decente intr o asemenea corporatie, cate familii nu stau la mila mizerabilei asistentze sociale socialiste? Ex: Lucrez intr o corporatie cu aprox 5000 de angajati romani. Daca ai un pic de vechime, aprox 2 ani si iti vezi de munca (remote) iei de la 1000 la 1500 de euro net. Asta inseamna ca corporatia plateste aprox 5 milioane de euro bani in mana plus 5 mil de eu contributii. 10 mil de eu intra in econom romaneasca lunar, salarii+constributii. Și nu prin mult visata asist sociala ci prin munca cinstita. Deci, pe an, 120 de mil de eu. Acum, vine Ciolacu si dna Victoria si le spune astora, auzi, mai vrem 1% din profit pt ca tre sa platesc pensii spec si asist sociala in judetele pesede. Si corporatia zice, hai, pa ca e larga lumea. Pe cine zdrobeste Ciolaku si dna Victoria? Pe mine, muncitorul roman! Ca intotdeauna. Asta e scopul acestui stat: sa distruga munca cinstita! Dna Victoria, mai bine scrieti despre cum orice forma a muncii in Ro este stoarsă de golanii psd

Biile   •   17.02.2023, 00:08

Înainte de a discuta de noi taxe as vrea să văd o autostradă cap coadă terminată de statul român din banii din taxele actuale.

RalucaVasilescu   •   16.02.2023, 11:10

Obiectivul declarat al taxei este sa ajute la reducerea saraciei Discutia daca taxa este oportuna sau nu trebuie privita prin doua filtre care ajuta sa vedem daca, prin introducerea taxei se indeplineste obiectivul dorit declarat. Primul filtru este in ce masura se poate crea un mecanism transparent prin care sa stim si noi ca suma din impozitul respectiv merge exact in domeniile unde ajuta la reducerea saraciei. Evident trebuie definite aceste domenii. Al doilea filtru este ce alte masuri se mai pot lua pentru reducerea saraciei? Aici iar ajungem la celebrele pensii speciale. Daca se reduc/elimina, o sa vedeti ca suma respectiva se poate folosi de exemplu ca sa creasca alocatiile pentru copii. Pe urma sistemul de impozitare ar trebui regandit ca sa ajute salariile mici. De curand statul a trambitat ca da 100 lei pentru parintii salariati care isi cresc copiii. Stiti cat ia parintele? 10 lei, restul merg la impozite! Nu putea sa dea direct 100 lei neimpozabili?

BogdanD   •   16.02.2023, 08:19

Nu sunt de acord cu taxa asta. Companiile astea ar trebui investigate. Sa vedem de ce au profiturile asa de mari. Daca au mărit preturile artificial înseamnă că ele au creat inflația. Dacă au făcut-o intenționat înseamnă că au luat în calcul și o eventuala taxă. Taxa care nu va face nimic inafara de a oficializa aceste profituri imense

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close