La 30 de ani de la Revoluție, un copil răpit, bătut și violat cere la ora 11:00 să fie salvat și nici unul dintre cei doi adjuncți ai poliției Olt nu se implică, ”luând măsuri abia la ora 20:00”.
Raportul oficial al MAI, care a ajuns pe masa Consiliului Suprem de Apărare a Țării și a fost publicat de Digi 24, este pur și simplu îngrozitor.
Așa cum a scris și Libertatea, MAI recunoaște că ”tatăl victimei a anunţat dispariţia la 20:30, în ziua dispariţiei, dar poliţistul a raportat situaţia abia a doua zi dimineaţă, la 8:30”. 10 ore pierdute din prima! De fapt, mai multe ore risipite, pentru că nici măcar atunci nu au introdus cazul de dispariție a unui minor în sistem.
”Şeful Poliţiei Caracal, deşi a luat cunoştinţă de dispariţie la ora 8:30, iar mai apoi a aflat la 11:45 de apelul dat de Alexandra la 112, s-a limitat ca abia la ora 12:15 să apeleze pe reţeaua interna MAI pe adjunctul şefului IPJ Olt, însă secretara i-a transmis că acesta este plecat la bilanţul Poliţiei Oraşului Scorniceşti”, scrie în raportulu MAI.
”Chiar dacă adjunctul şefului IPJ Olt a aflat de situaţie, de la un alt agent de poliţie în jurul orei 11:44, acesta nu s-a implicat, pentru că a participat la bilanţul Poliţiei Oraşului Potcoava între 11:00 şi 13:00 şi mai apoi la bilanţul Poliţiei Oraşului Scorniceşti între 13:00 şi 16:00, ignorând datele existente şi fără a dispune măsuri specifice”, se arată în documentul oficial, obținut de Digi 24.
”A reieşit faptul că, deşi aveau cunoştinţă de răpirea Alexandrei, niciunul din cei 2 adjuncţi ai şefului IPJ Olt nu a coordonat eficient efectivele din subordine, luând măsuri abia la ora 20:00”
Un lucru foarte important e că raportul privind situația Alexandrei a ajuns la IPJ Olt abia la 11:04.
La 11:05, fata de 15 ani sună pentru prima oară la 112, iar cei de la poliția din Olt acționează ca și cum numele ei nu le spune nimic și nu prea o cred. Scrie chiar în raport: ”Poliţistul nu manifestă un rol activ în sensul de a o conduce cu întrebări pentru a afla amănunte care să ducă la identificarea locului unde se află Alexandra şi nu îi oferă sfaturi pentru a o scoate din zonă şi a o pune la adăpost de infractor”.
Salvatorul nu o salvează, nu o ajută să încerce să se salveze.
”Aceeaşi atitudine arogantă, superioară şi autosuficientă a avut-o poliţistul şi în momentul în care o vecină a criminalului a sunat la 112 pentru că a sesizat pe stradă două maşini suspecte”
Nici dispecera de la STS, după cum se aude clar și în înregistrări, nu are nici o empatie pentru Alexandra, deși ea îi spune că a fost violată.
În raport mai scrie ceva uluitor. La ora 16:00, polițiștii s-au întors la sediu, după ce au căutat-o în Caracal și n-au găsit-o. Ca să facă analiza situației. Au ieșit din nou pe teren la ora 20:00. Adică vreme de 4 ore, nimeni n-a căutat-o pe Alexandra, ca și cum ei nu s-ar fi putut împărți, unii să caute soluții și să facă analiza în sediu și alții să continue să străbată străzile, vorbind cu oamenii!
Cei care au reperat casa au fost ofițerii de la DOS București, veniți întâmplător în Oltenia în acele zile pentru un clan de traficanți de persoane pe ruta România – Mexic – SUA. Ei au intrat ”într-un birou cu internet din poliția Caracal”, și-au dat seama că semnalul telefonului care a sunat la 112 fusese prins de două celule de telefonie mobilă diferită, au pus datele cap la cap și au localizat casa.
Petrecerea de la Scornicești se terminase deja.