Nici măcar Rusia, de ale cărei narațiuni Georgescu se simte apropiat, nu a militat pentru izolaționismul economic. Din contră, după ce economia Rusiei a fost desprinsă puternic prin sancțiuni de economiile Vestului, regimul de la Kremlin nu a căutat izolarea sa, ci să găsească o alternativă, să interconecteze economia rusă cu cea a Chinei și a statelor care aparțin Sudului Global. Dacă Georgescu ar ajunge la putere și ar pune în aplicare ideile sale economice naționaliste post-comuniste, românii s-ar întoarce în sărăcia pe care au trăit-o în perioada dictatorului Ceaușescu. Nici pe departe nu ar ajunge la bogăție.
Că ne place sau nu politica de leadership a Statelor Unite, există în privința acestei superputeri globale cel puțin o certitudine: economia sa a explodat, după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, deoarece conducătorii săi au încurajat schimburile comerciale libere cu majoritatea statelor lumii, reducând, pe cât posibil, taxele tipice protecționismului economic. În majoritatea statelor lumii, există investiții străine, iar aceste investiții nu pot deveni sperietori electorale decât în viziunea unor lideri cu aplecări dictatoriale.
Dar mai periculoase decât ideile economice ale lui Georgescu sunt ideile sale politice care definesc legionarismul interbelic retrograd și care ar întoarce România într-o epocă întunecată, când nu cunoștea beneficiile democrației. Există sute de studii istorice care explică de ce ideile legionare sunt idei extremiste, însă în acest ultim ceas înaintea votului, probabil cel mai important lucru este să promovăm cele mai simple și de bun-simț explicații. Nicio ideologie, care odată pusă în practică, a dus la moartea multor semeni, nu mai trebuie vreodată repetată, pusă în aplicare în România. Ura politică produce ură în rândul societății românești și numai un regim ostil României ar dori rupturi sociale între noi, românii.
Din cauza faptului că regimul agresor de la Moscova duce de ani buni un război hibrid cu întreaga Europă, am ajuns, noi, românii, să nu mai discutăm, în această campanie electorală, temele care ne interesează pe toți – cum și pe cine să votăm ca să trăim mai bine, mai prosperi și mai liberi.
Din contră, candidatul Moscovei ne-a întors în momentul zero al democrației românești, acum 35 de ani, când mii de români și-au sacrificat viața pentru libertate.
Duminică va fi ziua unui vot crucial, când românii sunt chemați la urne să decidă dacă viitorul lor președinte va fi o marionetă a Moscovei sau va fi o președintă nici pe departe cea mai pregătită din lume, dar o femeie simplă, cu bună credință, care reprezintă cu adevărat România.
Duminică voi vota democrația.
radumatei • 06.12.2024, 17:59
„o femeie simplă, cu bună credință, care reprezintă cu adevărat România”. Din ciclul „atât s-a putut”. Lasă că a rezolvat Curtea, nu mai e nevoie să votăm duminică. Ne învățăm minte și, când ni se dă voie, promitem că o să votăm cu cine trebuie.