Dumitru Nancu a fost numit șef peste Fondul Național de Garantare a IMM-urilor (F.N.G.C.I.M.M) de către liberali din Guvernul Orban.
CV-ul și declarațiile de avere ale familiei Nancu sunt înfiorătoare. A declarat pentru Libertatea că are șapte masterate (în CV apar doar patru) și are două doctorate și l-a început pe cel de-al treilea.
În 2013, la 32 de ani, domnul Nancu a fost plătit din bugetul de stat din 7 locuri.
Ocupa următoarele poziții:
- Vicepreședinte la Agenția Națională la București
- Preda la Școala de Studii Antreprenoriale, tot la București
- Preda la Universitatea Ovidius din Constanța
- Era directorul executiv al OTIMMC Constanța
- Președinte al Consiliului de Administrație (CA) la ANL
- Membru în CA la F.N.G.C.I.M.M
- Membru al CA la Aeroportul din Constanța.
Asta în timp ce își făcea un masterat la ASE și un doctorat pe care îl termină în trei ani la Academia SRI-ului. Soția domniei sale lucra la cea mai cinstită instituție privată, Primăria Constanța, fiind responsabilă de evenimentele minunate din timpul domniei domnului Mazăre.
Masterat la SRI
În perioada doctoratului la Academia SRI și masteratului la ASE, domnul Nancu a predat la patru universități diferite de instituțiile unde studia, a fost subsecretar de stat, vicepreședinte de Agenție Națională (2012-2014), director executiv la OTIMMC (2013), președinte la ANL (2013-2014), director general al Radionav (2014-2016) și membru într-o grămadă de consilii de administrație.
Numai în această perioadă, domnul Nancu a câștigat de la bugetul statului 943.369 de lei.
Domnul Nancu a fost plătit de noi în perioada doctoratului și masteratului cu peste 6.000 de euro pe lună.
Acestea sunt sumele defalcate pe ani 2013 – 403.336 de lei, 2014 – 232.312 lei, 2015 – 307.721 de lei.
11 cărți și un snop de funcții
Întreaga carieră a domnului Nancu este stupefiantă. Imediat ce termină facultatea de la Constanța, se angajează economist la Transelectrica, firma aia deloc căpușată și plină de oameni cinstiți.
Face și un masterat în același timp la Ovidius. După numai doi ani, la 26 de ani, devine cumva, cu zero experiență, coordonatorul național al tuturor oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii.
Nu numai asta, dar omul din Constanța care a terminat studii economice se apucă, în timp ce este ditamai directorul, și de un doctorat în agroturism la Iași și mai devine și președintele CA al SC Turism și Agrement SA.
Imediat ce termină doctoratul (în trei ani, dificil termen) se apucă și de studii postuniversitare la Academia SRI la București.
Lucru care îl face perfect pentru a deveni vicepreședinte al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru întreprinderi mici și mijloci din 2009 până în 2012.
În aceeași perioadă omul este lector universitar doctor la faimoasa Ovidius din Constanța, dar face și un alt masterat la SRI în București, ca să nu se plictisească, și publică 11 cărți.
Și-a trecut și traducerile, ca să-i iasă 13 cărți
CV-ul duhnește groaznic a impostură. O analiză atentă arată că 10 cărți sunt, în fapt, trei, restul fiind traducerile în franceză, engleză și una în italiană. În fapt, sunt niște colecții de date pe care le aduna agenția unde lucra domnul Nancu. O alta are exact același titlu ca lucrarea de doctorat la Iași.
Dumitru Nancu trece în CV și o mulțime de lucruri științifice, dar toate apar în publicații cel puțin dubioase sau în cadrul unor simpozioane ale unor universități foarte slab cotate.
Toate lucrările indexate sunt în număr de trei, deși domnul Nancu are două doctorate și îl face acum pe cel de-al treilea. În toate cele trei lucrări indexate, domnul Nancu este coautor.
Are 50 de burse și cursuri de calificare
În total, domnul Nancu a beneficiat de vreo 50 (cincizeci) de burse și cursuri de calificare.
Domnul Nancu a dovedit că este geniul național capabil să rezolve problemele țărișoarei, de la sisteme radio de localizare a navelor maritime, la femei și antreprenoriat, de la locuințe pentru tineri la aviație, de la agroturism la siguranța națională, de la energie la gestionarea infrastructurii strategice. Pe mulți, foarte mulți bani.
Doctoratul de la SRI i-a fost retras pentru plagiat.
Împreună cu soția domniei sale, angajată la Primăria Constanța încă din timpul preacinstitului Mazăre, familia Nancu primește acum din banul public undeva în jur de 10.000 euro pe lună.
Stat capturat.