Trăia odată, demult, în Regatul Mării de Vest, un rege văduv alături de fiica sa, care explorând dealurile de lângă Palat s-a îndrăgostit de un păstor. Când a aflat de această iubire, despoticul tată le-a interzis să se mai vadă. Și atât de mult au plâns cei doi tineri că au format două lacuri, unul verde ca ochii fetei, celălalt albastru, precum ochii băiatului

Lagoa Verde și Lagoa Azul, despărțite de o bucată îngustă de pământ și văzute de la Vista do Rei, formează imaginea care convinge tot mai mulți europeni și americani să viziteze insulele Azore.

Foto: 123rf.com

Și fiecare poate alege să creadă fie legenda dragostei interzise, fie explicațiile știintifice legate de modul diferit în care se reflectă lumina soarelui. Participanții la conferința  legată de comunicațiile poștale din Sao Miguel, inclusiv cei români, au optat cel mai probabil pentru varianta știintifică! :))

Ce ar mai fi putut afla consiliera lui Sorin Grindeanu când a pregătit participarea șefului ei la conferința de la Ponta Delgada dincolo de povestea lacurilor de la Sete Cidades? 

…că Insulele Azore, aparținând Portugaliei, sunt numite ”Insulele Hawaii ale Europei”, că au fost desemnate de Forbes cea mai cool destinație a anului 2019, iar cititorii Travel+Leisure le-au clasificat pe locul 10 în Topul Celor mai bune insule din lume.

…că în ciuda izolării lor în mijlocul Atlanticului, în Azore găsești o combinație unică de natură sălbatică și civilizație. Plajele negre vulcanice nu au șezlonguri, dar sunt dotate cu dușuri și vestiare. Drumurile asfaltate, cu giratorii pline de flori, împânzesc insulele.

Vedere cu orășelul Mosteiros, aflat pe insula Sao Miguel | Foto: 123rf.com

Punctele de unde poți admira cel mai bine peisajul, numite miradouros, au locuri amenajate pentru picnicuri în familie unde nu vezi nici o urmă de mizerie și unde și pisicile au zone speciale unde li se lasă mâncare.

…că în Sao Miguel se cultivă ananas, care e mult mai gustos decât cel pe care îl știm noi din supermarket, și există singura plantație de ceai din Europa, Cha Gorreana.

Vizitatorii plantației pot să vadă cum sunt culese frunzele de ceai | Foto: Gorreana.pt

…că printre mâncărurile tradiționale azorene e și sângeretele care se produce și în gospodăriile românești.

…că pe insule una din activitățile preferate e hikingul, traseele prin păduri, cu acces la cascade și priveliști unice, fiind de diverse grade de dificultate și foarte bine marcate.

…că nu există animale sălbatice.

…că exotismul acestor insule portugheze nu e legat de palmieri și nisip alb, ci de stânci pline de vegetație care se prăbușesc în ocean, de lacuri termale și de drumuri mărginite de hortensii, care culmea nu sunt plante native, ci au fost aduse de navigatorii portughezi tocmai din Asia, acum 500 de ani.

Așa arată un drum de pe principala insulă a arhipelagului Azore, Sao Miguel

…că înaintea ei și a șefului său în Sao Miguel au ajuns tinere românce frumoase și deștepte care nu sunt consilierele unor demnitari, dar care, pentru că învață foarte bine, au avut șansa să studieze câte un semestru la Univesitatea din Azore cu burse Erasmus.

Și dacă nu a aflat nimic din toate astea înainte de a ajunge în Ponta Delgada, sigur a mai avut o supriză!

În Sao Miguel nu sunt fițe și figuri, iar o cafea la un bar pe plaja Santa Barbara unde te relaxezi privând antrenamentele surferilor costă doar echivalentul a 3 lei. În alte orășele ale insulei, o bere costă chiar echivalentul a 2 lei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 1

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 
 

Urmărește-ne pe Google News