Domnul Vlad Adrian Țone răspunde de Administrația Publică Locală de pe poziția de consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban, mare liberal și cel mai dur opozant al traseismului și imposturii.
Vlad Țone, de la profesor de sport în patru funcții publice
În 2016, domnul Țone concura din partea alianței PSD-ALDE la funcția de primar al comunei Afumați. Cu doi ani înainte, în 2014, a susținut Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu.
Domnul Țone a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport în 2007. Pentru câțiva ani a fost profesor de sport la câteva școli mici.
Pentru un an, lucrează ca ”analist de credite” la o bancă, deși nu are nicio calificare pentru asta. Are o carieră scurtă la bancă, de mai puțin de un an, și redevine profesor de sport și apoi este angajat de primărie la un club sportiv cu o echipă în liga a III-a.
În următorii trei ani, din 2013 până în 2016, se întâmplă o minune. Devine consilier al secretarului de stat de la Ministerul Sportului, domnul Cristian Cosmin, fost în PC, ALDE, PRO România și acum în PNL. Apoi, director de cabinet.
Imediat, ajunge:
- Director de cabinet la Ministerul Dezvoltării;
- Consilier la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului;
- Consilier la Universitatea de Științe Agricole unde director este, desigur, același Cristian Cosmin.
În trei ani, domnul Țone se cațără de la profesor de sport în patru poziții publice, în timp ce mai are și două afaceri – una de consultanță și una de producție video.
Devine apoi consilier în Parlament, locul unde, așa le place parlamentarilor să spună când se înfruntă cu Guvernul, stau aleșii poporului.
În 2017 termină cel mai straniu master pe care l-am întâlnit până acum, cel de Management Educațional la Universitatea Tehnică de Construcții. Nu că Educația nu ar fi o formație serioasă, dar de când s-a specializat în ea Universitatea de Construcții?
Mici afaceri cu Băluță
În 2019, primarul PSD de la Sectorul 4, domnul Băluță, plătește 20.000 de lei firmei domnului Țone, AT Video Creations SRL.
Din 2020, este omul de bază al domnului Orban la Administrație Publică.
Virgil Guran: condamnat pentru evaziune fiscală
Domnul Virgil Guran a fost ofițer activ până imediat după revoluție.
La un liceu militar care, desigur, nici el nu avea legături cu securitatea, ca orice liceu militar din timpul comuniștilor. Unul dintre absolvenții liceului își amintește că domnul Guran a fost secretar al Uniunii Tineretului Comunist.
Devine om de afaceri până în 2012. Implicat în fotbal, afaceri cu alcool și tot felul de lucruri. Își rupe din timp și, la 33 de ani, face și ASE-ul.
Reușește să fie condamnat pentru fals și evaziune fiscală, ca orice liberal cinstit. Amână procesul de 22 de ori, își ia și o adeverință că are suferințe psihice și, în final, scapă de pușcărie printr-o prescripție specială.
Devine șef al PNL la Câmpina în perioada de glorie 2008, după ce mai face un masterat, la 42 de ani, la Titu Maiorescu – desigur, cu o disertație genială, pe care abia aștept să o citesc.
Și-a eliminat firme din CV
Are mai multe poziții de președinte de tot felul și ajunge în 2012 în Parlament, unde se remarcă prin prezența la Antena 3, România TV și Realitatea TV, bastioanele profesionalismului și nesecurismului românesc.
CV-ul domniei sale este o batjocură, căci ignoră o mulțime de firme dubioase pentru care acesta a lucrat.
Din 2016 își continuă cariera la televiziuni fără a mai fi în Parlament. Revine din 2019 la ordinea și siguranța cetățeanului, ca mâna dreaptă a domnului Orban. Este și el consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului. Soția și sora sa au fost brusc angajate în slujbe foarte bine plătite la Ministerul Dezvoltării, căci liberalism, competență, meritocrație.
Clement Negruț, 7 cursuri
Domnul Clement Negruț a terminat Institutul Minier la Petroșani, o facultate cotată slab atât în perioada comunismului, cât și acum.
Este un inginer la stat până când îl lovește grav duhul politicii. Din anul 2000, cariera lui explodează. La 42 de ani, în timp ce este subprefect de Alba, ”inginer șef de formație” la Distrigaz și Director la Academia Olimpică Română, este bântuit brusc de duhul academic și face șapte cursuri.
Între 2005 și 2006, domnul Negruț își ia diplome în:
- Managementul situațiilor de urgență;
- Management sportiv;
- Dezvoltare instituțională;
- Una de la MAI în instrumente structurale;
- Începe cursurile de trei ani ale Institutului Național de Administrație Publică la București;
- Începe masterul în managementul serviciilor publice la Alba Iulia;
- Doctoratul la Petroșani.
Doi ani mai târziu, domnul Negruț este deja în Parlament, unde devine, logic, secretar al Comisiei pentru IT, probabil singurul domeniu al cunoașterii umane unde nu are o diplomă.
Ajunge și la Institutul Diplomatic Român
Evident, din 2011, devine și lector la Universitatea din Alba Iulia și face și cursurile celebrului Institut Diplomatic Român.
În 2015 este secretarul general al PMP, ca orice liberal care se respectă.
Din 2016 este consilier pentru PMP în Parlament și este propus, iarăși logic, ca întreaga sa carieră, pentru o sinecură în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, un for extrem de important pentru viața unei comunități democratice.
Din 2019 este secretarul de stat al prim-ministrului pentru resursele minerale. Mai primește de la Universitate aproape 48.000 de lei. Soția domniei sale este și ea directoarea la stat, la consiliul județean Alba, unde încasează peste 106.000 de lei anual, conform declarațiilor de avere.
Despre doamna Horga – secretar de stat tot la Cancelaria lui Orban – și abilitățile domniei sale de a curba timpul am scris la https://nutotei.ro/
Precizare din partea partidului PRO România: ”domnul Cristian Cosmin nu mai este membru PRO România din luna decembrie 2019, atunci când s-a alăturat Partidului Național Liberal”.
Într-o versiune anterioară a acestui articol, despre Cristian Cosmin, menționat în legătură cu Vlad Adrian Țone, scria: ”fost în PC, ALDE și acum în ProRomânia”.