DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Opinii Acasa | Opinii

Evaluarea Națională mă deprimă pe mine, ca profesor, în fiecare an. Jocurile disperării pentru copii de 14 ani

« Înapoi la articol

Comentarii (20)

BlueHack   •   25.06.2024, 10:07

Cred că evaluarea națională ar trebui înlocuită sau suplimentata cu examene de admitere la licee.

BlueHack   •   25.06.2024, 10:05

Dacă ești bolnav, ce preferi, un medic care nu a învățat nimic nici în timpul facultății, nici după, dar da dovadă de spirit critic și de creativitate, sau unul care știe ce face? Primul te cearta puțin că ai stat în curent și îți dă o aspirină, chiar dacă tu ai probleme cu ficatul, al doilea recunoaște simptomele și îți dă un tratament adecvat.

tasemur10   •   25.06.2024, 09:58

Perfect adevărat! Sunt cel puțin 2 Românii paralele: pe de o parte copiii din marile orașe, cu posibilități și pe de altă parte cei de la țară și din orașele mici, defavorizați. Deși nu există nicio diferență de inteligență între cele două categorii, cei din prima categorie se luptă ca chiorii pt câteva sutimi, media 9,50 fiind considerată slabă (la Sava, la bilingv, anul trecut ultima medie-ULTIMA - a fost 9,95), iar cei din a doua categorie se luptă să ia măcar un 5 și cei mai mulți nu reușesc, deși îi ajută și profesorii să copieze. E clar că e ceva în neregulă cu acest sistem!

BlueHack   •   25.06.2024, 09:55

Dacă ai mii de elevi care se bat între 9,50 și 10 înseamnă că examenele sunt prea ușoare.

Realist2023   •   25.06.2024, 09:09

De acord, sistemul de evaluare trebuie sa reflecte activitatea elevului in cei 4 ani de gimnaziu si trebuie sa cuprinda si parametri legati de creativitate, initiativa, simt critic, munca in echipa, sustenabilitate&protectia mediului, samd.

suparman   •   25.06.2024, 08:38

Solutia ar fi sa iei sa vezi care sunt tarile care obtin cel mai mare punctaj in capitolele gandire critica si gandire creativa la testul PISA. Dupa aia sa vezi ce fac aia bine, si sa faci si tu la ore la fel. Dupa aia sa observi ca intelegerea si repetarea sablonului este un exercitiu util pentru elev, nu cel mai important, dar util. Intelegere, memorare, repetare. Asa se invata si alfabetul, nu incerca sa fii creativ si sa inventezi tu litere noi, ca o sa ai mari probleme de comunicare. E valabil si pentru matematica, si pentru cazurile de cutremur sau de stop cardiac.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close