DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Opinii Acasa | Opinii

Generația crescută fără suflet. Cine e de vină pentru „dezastrul” de la Evaluarea Națională

« Înapoi la articol

Comentarii (22)

BucovNaiv   •   08.07.2024, 21:19

Evaluarea nationala este o escrocherie national. Copii de 14-15 ani super stresati de niste bugetari neinteresati sa ridice nivelul copiilor cu adevarat. Ce investitii in invatamant s-au facut pana acum. Cate scoli noi? Ce baza materiala au? De ce stau copii cate 35 in clasa? De ce multi profesori pun note din pix fara evaluare si predare reala? De ce copii de la tara nu mai au nici o sansa in acest sistem? De ce au doar 2 ore? Aveti idee cati au luat note mici pentru ca nu au reusit sa ajunga la anumite subiecte? De ce vin copii cu cereri medicale la inspectorate sa fie lasati sa lucreze 3 ore la un test, xsa sa termine? De ce nu au toti 3 ore? De ce jumatate din copii n-au sanse la o educatie de calitate si ajung in scoli unde nu se face nimic? Dava nu plateau parintii zeci de mii de lei pe meditatii, care erau rezultatele? Cum sint guvernantii asa este si scoala si profesorii angajati pe pile prun scoli. Garantez!

asa_ceva   •   08.07.2024, 12:45

In procesul educational sunt implicati: elevii, parintii, fratii si surorile, rudele, vecinii, profesorii (de la mai multe subiecte), directorii de departamente, primul nivel de management, al doilea nivel de management, directorul general, inspectoratul scolar, consiliul si primaria, ministerul invatamantului, primul ministru si presedintele. Elevul e copil. Nu poate vota tocmai din cauza faptului ca nu e dezvoltat suficient. Multe comentarii vad ca blameaza elevul si nu inteleg de ce. Sa ablamezi elevul, din tot lantul asta, e similar cu abuzul asupra copilului.

m1a2r3i4a1n5a6   •   06.07.2024, 21:13

Articolul d-lui Rogozan este foarte bun , reflectând buna cunoaștere de către domnia sa a problemei tratate. Aș adăuga că elevii care s-au prezentat la evaluare nu au nicio vină pentru situația în care se aflăl Inainte de explica ce am în vedere când fac această afirmație , vă întreb dacă această evaluare este legala, având în vedere obligativitatea învățământului de 10 ani și rog redacția să consulte juriști. Ce vină au elevii când unui profesor autor de manuale de matematică i-a venit ideea să introducă în manualul de cl 6 teoria mulțimilor, sau fracțiile periodice, fără utilitate în viața de zi cu zi ? Si așa materia la matematică cl 6 este stufoasă , având în vedere relațiile în triunghi și cerc. La română -- gramatică dă și ea bătaie de cap elevilor. Gramatica veche a Academiei are 2 volume. La literatură- câți copii au acasă o bibliotecă ? Am întîlnit familii bogate în ale căror case nu există o carte, dar sunt 4 mașini Ce să facă copilul? M.Grancea

Sableur   •   06.07.2024, 16:05

Add': De când perseverezi stupid pâna la ridicol spre " stânga, stânga" și iar întri în șanț, și acolo rămâi, îmi explic de ce nu te-a agreeat Manolescu, n-avea cum! Îți e dor de Hrebengiuc, de Vadim cumva, sau de Dragnea sau Firea, pe ea, iat-o colea în PE, să vezi acolo prestație de stânga! Mă ten însă că tânjești spre China, "be free", abia te așteaptă Xi, îți dă la început un post de...bibliotecar, ceva, vreo șase luni, apoi, te arestează, vreo sau ani, și dacă nu te împușcă, te trimite "perfect spălat" acasă aici, să cânți în neștire "Internaționala"... Succes.

Sableur   •   06.07.2024, 15:44

Și acest articol face "stânga, stânga" până intră-n șanț, apoi în gard... Mai lipsea să-l scoată iar pe Iohanis și partdelwde dreapta stângă vinovați, dar se subînțelege... Propun, așa, în treacăt și o privire către generația de astăzi a profesorilor, a "dascălilor", din care, cu "onor" face parte și autorul articolului... Nu cumva or fi cei în jur de 40 de ani?... Nu cumva or fi cei care și-au luat diplome și doctorate copiind, sau pe șpagă?...Ce zici, ce ziceți?..

demostene1   •   06.07.2024, 14:06

Bai, Costică, buba e can elevii sunt tot timpul absolviți de vina. Li se inoculează ideea ca statul, ministerul, profesorii sunt de vina pentru cat de slabi sunt ei și ajung și elevii sa creadă ca e vina oricui doar a lor nu. E fix ce faci tu. Un elev să își asume și să zică "da, nu am învățat deloc ca nu am chef și nu îmi pasă" o sa zică "pfff, profesorii, ministerul, școlile, sistemul, societatea e de vina, nu eu"

demostene1   •   06.07.2024, 14:02

Oricine e de vina mai puțin elevii, nu? Ca Ei nu au absolut nicio vina ca nu au învățat niste lucruri extrem de simple, nu? Ca Nu dau ca în Franța examen la chimie, fizica, matematica, limbă străină și maternă, sport, istorie. Dau la 2-3 materii și subiecte simple. Dar cumva toți sunt de vina mai puțin ei. Interesant conceptul învățătorului care niciodată nu blamează cel care greșește. Hahaha. Ce rușine de articol și ce rușine de ziar de știri woke a ajuns libertatea. Sa nu uitam cat libertatea e acum woke, dar acum 5-6 ani aveau fata de la pagina 7.

Ogogo   •   06.07.2024, 12:12

Sistemul de învățământ românesc este o mare înșelătorie care vinde iluzii, dar în realitate le distruge viitorul elevilor. Educația din România este de sorginte comunistă și nu au existat eforturi de reformare și de inovare. Se promovează doar competiția între elevi, umilirea, memorarea excesivă a informațiilor inutile, ***ărnicia, minciuna, ipocrizia, inegalitățile sociale, nedreptățile, etc. Copiii nu au nicio vină, ci mai degrabă este vina adulților și a celor de la conducere care au lăsat în urma lor doar pustiire, nedreptăți, incompetență, neglijență, etc. Sistemul de învățământ românesc a fost dintotdeauna o pacoste pentru societate și a promovat doar niște clișee ideologizate care au avut ca scop manipularea și supunerea elevilor. Elevilor li se bagă pe gât lucruri aberante de domeniul SF, iar exprimarea opiniilor și gândirea critică sunt aspru suprimate. Elevii și copiii sunt mereu abuzați și înjurați, deși vina totală o poartă chiar cei care îi înjură. Un sistem eșuat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Riba   •   06.07.2024, 10:37

Dacă nu se mai da eseu la bac, copiii nu mai citesc cărțile. Dacă mergem doar pe creativitate, ingeniozitate, nu mai rămâne nimic de învățat. Copiii doar se prezintă la examen, asa cum fac la competentele lingvistice de la liceu. Acolo nu e nimic de învățat (poate doar stilurile funcționale). La bacul internațional, la română, nu e mai nimic de învățat. Relaxare totala. Text la prima vedere, comentat lejer... Un examen trebuie sa evalueze cunoștințe, nu talent, pentru ca asta e inechitabil.

Alex_Ionut88   •   05.07.2024, 14:09

Pentru absolventul de litere Costi Rogozanu: corigenți, nu corijenți. În rest de acord.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close