Călin Georgescu, un cvasi-necunoscut dar mereu „premier din umbră” de 10-15 ani în colțișorul său de internet, a câștigat primul tur al alegerilor, cu peste 22% din sufragii, în vreme ce votul util a propulsat-o pe Elena Lăsconi în turul al doilea.
E timpul însă pentru o serie de învățăminte.
Bombardieri și boți
Rețeta lui Călin Georgescu pe scurt: boti ruși pe algoritmi chinezi, bombardieri, valutiști de Tiktok, manichiuriste și dansatoare ce se visează fotomodele, videochatiste gata să prăduiască câte un alt fraier, la care se adaugă rețeaua BOR.
Atât Ciolacu, cât și Ciucă, sunt la 50-60% din scorurile partidelor… Dezastrul e la fel de mare și pentru PSD, și pentru PNL.
A avut dreptate Ciolacu atunci când a zis că nu intră în finală cu George Simion. Ei joacă în finală mică.
Antisistemul e mai prost ca sistemul
Finala va fi Kamala Valerica Lasconi vs Donald Kremlin Georgescu. Să sperăm că deznodământul nu va fi ca în Statele Unite…
Tot legat de SUA, acolo a fost un masiv vot de blam contra sistemului. La fel este și aici, dar doar parțial, asezonat cu condimente locale, respectiv manele și misticism religios, cu băi în apă înghețată pe modelul Putin și altoit cu ignoranță crasă.
Sunt aceiași bombardieri care nu respectau lockdown-urile din pandemie, antivacciniștii cu cipuri 5G în venă, cei cu dârele de pe cer, vegani extremiști, ăia care erau experți în COVID și în drept constituțional, care mai vând câte un telefon la mâna a doua sau fac câte o șmecherie cu mașini importate din Germania și vândute în țară.
E de remarcat și extremismul Bisericii Ortodoxe Române și al unor culte, care au făcut pe față campanie la referendumul pentru familie din 2018 și apoi au propagat nenumărate conspirații în pandemie. Unii o fac și acum cu aiurelile legate de globalism, România care e colonia UE și alte absurdități.
Eșecul României Educate
Rata de analfabetism funcțional este de 40% în România, iar voturile cumulate pentru Călin Georgescu, Gerge Simion și Cristian Terheș sunt pe la 37%.
Acesta este eșecul total al României Educate, care s-a transformat în servilism, strategii și discursuri sforăitoare, fără a vedea exact ce preocupări și ce nevoi au tinerii.
Lumea s-a mobilizat împotriva afacerii Ciolacu-Simion, dar a scăpat din vedere un întreg șuvoi subteran de nemulțumire și analfabetism.
Serviciile secrete au dormit
Serviciile secrete românești, care ar trebui să ne apere de interferențe în alegeri și inamici, colcaie de georgești din ăștia conspirationiști.
În anii 90 era Pavel Coruț – care a pedalat pe teoria cu dacii buricul planetei, iar în anii 2000 Corneliu Vadim Tudor avea propria să mini-armată de generali pensionați care inventau verzi și uscate…
Ulterior, Băsescu a dat avânt tuturor serviciilor secrete protejându-le de orice supraveghere publică, de ajunseseră să facă dosare și să bage oameni și judecători la pușcărie. Ghiță și Coldea, cu vacanțele lor la comun în Seychelles, sunt alți exponenți ai binomului politic-servicii ce a influențat România vreme 10 ani.
Inclusiv acum Silviu Predoiu, fost șef al SIE, a candidat la aceste alegeri. În fapt, multă lume pe net pune chiar ascensiunea lui Georgescu tot pe servicii…
Nimeni nu deranjează fauna de bombardieri
Nimeni nu deranjează fauna de pe Tiktok, dar Poliția îți vine la usă pentru postări pe Facebook…
E ciudat cum băieții cu ochi albaștri se comportă ca și cum Tiktok nu există, deși rețeaua are 7,4 milioane de utilizatori, în special din Generația Z (adică tineri născuți între 1997 și 2012 –n.r.) și Mileniali (născuți între 1981 și 1997).
Nu e foarte departe de Facebook, care are 9,05 milioane.
Tiktok în sine, dar și rețelele sociale în general, au rămas de 15-20 de ani nereglementate, niciuna nu a luat vreo amendă serioasă în România pentru boți, pentru dezinformările, știrile false și propaganda putinistă făcute grămadă.
În rest, pensiile speciale curg line și nimeni nu răspunde de nimic, deși avem cele mai multe servicii și poliții din UE, care se calcă în picioare când e vorba de amendat bătrânici sau protejat clanuri precum cel al Sportivilor…
Nici Șoșoacă și nici Georgescu nu ar fi ajuns să candideze dacă Parchetul și justiția s-ar fi mișcat mai rapid având în vedere că încalcă permanent legea în privința declarațiilor lor antisemite și a omagiilor legionare. Odată drepturile lor electorale suspendate, nu ar mai fi fost un pericol pentru democrație.
Tiktok, pe urmele Huawei și Gazprom
Americanii sunt aproape de a interzice total Tiktok, termenul-limită pentru vânzarea rețelei sociale fiind ianuarie 2025, după nenumărate scandaluri.
În România, nu întreabă nimeni nimic pe cineva de la Tiktok pentru ce se întâmplă în această văgăună de internet.
La fel cum au fost interzise Huawei în 2019 și Gazprom după 2022, la fel va urma și TikTok. Statul român e tot în urmă, iar ANCOM – care e autoritate ce ar trebui să verifice implementarea Digital Services Act e doar un loc călduț de funcții date de partid.
Media a murit, trăiască paralel media
Modalitatea în care a ajuns pe locul întâi Georgescu, prin viralizare pe TikTok aduce aminte cum a câștigat Trump al doilea mandat: pe Twitter și cu recomandarea podcasterului Joe Rogan, în ciuda sprijinului avut de Kamala Harris de la aproape toată presa mainstream și de la vedetele din Hollywood.
Lumea s-a schimbat, iar morala este că media clasice au devenit desuete, iar rețelele paralele sunt la putere. Statul trebuie să se aplece aici, să nu mai lase o junglă generalizată.
Clubul de la Roma se simte bine?
Partea bună e că Georgescu e la origini un globalist, membru alături de alți finanțiști români în Clubul de la Roma, inclusiv alături de niște sefime din diplomație și BNR.
Asta înseamnă că, chiar dacă câștigă, o să i se înfunde rapid gargara la negocierile cu Uniunea Europeană, NATO sau chiar Statele Unite. O să vină în țară la fel de mielușel că și Viktor Orban în Ungaria.
Partea proastă e că există și niște grei din finanțe cu ideologii similare cum că România e redusă la statut de colonie… Inclusiv marile partide mainstream au din ăștia, chiar și PSD și PNL.
Marea surpriză a acestor alegeri e că există chiar și oameni inteligenți care sunt adepți ai unor astfel de fantezii.
O cincime din poporul român vrea un stat-tătucă ce să aibă grijă de el…