Nu există „popor”, există popoare, există oameni pe salariu minim, oameni fără job, oameni cu mașini scumpe, oameni cu 30 de apartamente în Cluj. Faptul că uneori ăștia gândesc la fel nu-i face un „popor”, doar arată că o ideologie a învins.
La noi a învins ideologia prosperității și a businessului printre rupți-în-coate – adică ai n-ai bani, o arzi cultural, că așa ai văzut la americani. Ce înseamnă „cultural”? Că, în loc să-ți recunoști problemele și să lupți pentru ele, lupți pentru cai verzi pe pereți. Așa ajung săracii care au nevoie de sănătate publică să lupte alături de ăia care nu vor sănătate publică pentru că se operează la Viena. Dacă am lămurit-o cu „poporul” care e speriat de marxiști, de sorosiști, de complot rus sau chinez, să trecem totuși la trezirea rațiunii acolo unde se mai poate:
Dacă era dreapta călare pe TikTok era bine? Dreapta de diverse feluri, că o fi fost Iohannis – că vor fi fost ăia de la USR -, a profitat în mod tradițional de rețelele sociale. Când Facebook și TikTok au ajuns cu adevărat la toată lumea, când au fost downloadate și în ultimul cătun, dintr-o dată au devenit malefice.
Georgescu și-a cumpărat notorietate pe TikTok. E ilegal cum a făcut-o – pentru că fără bani, cum spune el, nu se poate. Dar dacă era doar atât, trebuia zburat de luni de zile din competiție. Ca să ne facem o idee corectă despre decizia CCR, trebuie să ne gândim ce-ar fi fost dacă TikTok era invadat de influenceri cumpărați de USR sau PSD sau PNL? Ar fi anulat cineva ceva? Nu, acum 10 ani nici nu s-a pus problema. S-a repetat scenariul Obama – împins de rețele puternic, dar în sensul „bun” – și, mai târziu, Trump, ghiolbanul care a învățat să călărească Twitterul în direcția opusă.
Unde e Rusia? Intervenția unui stat străin în alegeri e o acuzație serioasă, în numele ei mai ales a luat CCR decizia de a anula niște alegeri. Dar se pare că deocamdată urmează linia Trump – vă amintiți că și ăsta era agent rus, așa cum era și Marine LePen într-o vreme. Acest gen de scandal nu mai ține, au ținut zeci de ani dezbaterile politice pe loc. Nu mai funcționează! Abandonați și atacați cu politică pe bune, din aia care câștigă oameni de partea ta.
Dacă ajung la CCR ăilalți? Pentru ăia care se bucură obscen că a oprit CCR nebunia nu am decât o întrebare: dacă blocul de șoșoci și georgiști câștigă în viitor alegeri și încep să umple CCR-ul de „ai lor”, ce facem? Dacă în numele „precedentului”, ne vor tot anula alegeri când vom vrea să-i dăm jos? Se pare că nu mai contează, important e că s-a făcut justiție acum. Ar fi fost cu mult mai mare scandal, dar mai corect, dacă Georgescu nu era validat în caz că ar fi câștigat acel tur doi.
Când vine Trump, ce faci? O tensiune la lumina zilei a apărut între SUA și UE, după invadarea Ucrainei. UE e pusă la plată din toate direcțiile, și din propria prostie desigur. La ce asistăm în România e un episod din această luptă pentru americanism complet și dur, din ăla dirijat prin celule ultraconservatoare, și un soi de rezistență UE anemică, fără idei. Venirea lui Trump înseamnă doar mai mult cinism pe piață și muls bani de la UE, suveranismul USA va pune UE în și mai mare impas economic. Revolta „antisistem” va fi și mai haotică și aici, și în UE – pentru așa ceva trebuie strategii autohtone briliante, nu steaguri cu lupul dacic sau cu NATO.
Au înțeles forțele europeniste lecția? Nu, toți cred acum că au fost victima unui complot. Tot ce au învățat e că trebuie să copieze AUR-Georgescu ca să ajungă la putere. Pare că n-au înțeles că ne trebuie un plan ca să ne salvăm toți, nu un plan ca să-i salvăm pe ei. Elitele politice europeniste nu au opinii, nu zvâc, au doar grupuri de influență și afaceri. Lor înșilor politica li se pare o gargară, mulți dintre ei se dau „independenți” și singura lor politică e „fapte, nu vorbe, ne-am săturat de politică”.
Ideologia contează mai mult ca oricând. Europeniștii repetă papagalicește sloganuri de acum 30 de ani de prin SUA. Ideologia nu contează, urlă ei când le explici că trebuie să aibă niște principii când conduc un partid. Ba contează, de aia a luat extrema dreaptă peste 30% în parlament, pentru că au o ideologie, prostească, dar clară: ei vor bani pentru afaceri românești, vor românism peste tot în timp ce conduc mașini germane de lux. În schimb, Ciolacu tot ce-a găsit mai bun a fost să anunțe premier un turbat de dreapta pentru un partid presupus de stânga.
Candidatul comun e o prostie din mai multe motive. Din motive mediatice, după șocul Georgescu s-a împărțit lumea rapid între o Românie bolnavă și defectă și o Românie bună care vrea NATO și EUROPA. E o falsă împărțire care strică orice lecție trebuia învățată. Trebuia să învățăm că oamenii sunt furioși pe rente de stat date unor pături întregi de „elite”. Trebuia să învățăm că UE-NATO n-a însemnat deloc viață mai bună pentru multe milioane de oameni – de geaba, tot explicați că a crescut PIB-ul pe cap de locuitor, țara asta nu are redistribuire a veniturilor serioasă. Ani de zile când vi s-a spus că nu e în regulă netaxarea și nereglementarea multinaționalelor, de la bănci la construcții, ați răspuns că sunt critici nebunești, pro-Putin. Problema e reală, iar semnalul a fost clar. Nu toți au votat cu Georgescu din prostie.
De aceea ideea de candidat comun nu face decât să umfle cu isterie polul anti-democrat în general. Practic, partide mari precum PSD, USR, PNL vin și recunosc singure că au devenbit mici, că nu au chef să lupte să câștige electorat, ei vor doar să țină frâiele pe la fonduri europene și rețea de distibuit pensii și businessuri publice.
De ce nu ieșiți din nou fiecare cu al său candidat să convingeți lumea pe bune de ce vreți să faceți? Non-combatul din anii Iohannis i-a înnebunit pe oameni, zeci de dezbateri aranjate, presă cumpărată să te facă mai frumos, și mai ales lipsa de mesaje clare cu ce-l doare pe fiecare. Faptul că preferați o „salvare” defensivă nu va face decât să le confirme nehotărâților antisistem că pentru partidele astea e mai importantă țeava de bani și influență publică decât să câștigi cinstit voturi prin angajamente grele, provocatoare.
Pentru georgiștii care ne-au împuiat capul cu pace, vedeți că vă dați copiii prin tabere de legionari și nu știți. Vedeți că agresivitatea crescută în umbră, uneori pe bani publici, de tot soiul de sociopați dacici rasiști și sexiști, toate astea ne pot exploda în față la un moment dat. Faptul că instituțiile comit pași forțați împotriva lui Georgescu, nu te absolvă ca cetățean de responsabilitatea că susții niște tembeli care preamăresc omorâtori de evrei și de romi.
Violența verbală, deocamdată, e clară, sursele din zone fascistoide sunt clare. Nu vă mai dați pe după cireș, nu poți să susții pacea când susții tabere de legionari, punct! Valabil mai ales pentru George Simion, cel care începuse să se „curețe” pentru a fi luat în serios cu partidul lui. Acum nu-l mai lasă pe Georgescu din brațe. Dacă vrei politici ale segregării și violenței, atunci susține orice intervenție a statului împotriva ta. Mai ales că până acum statul n-a făcut decât să crească la sân astfel de aberații.
Fotografie realizată cu ajutorul Romni-AI