Joi, presa a relatat pe larg subiectul.
Și tot presa, Teodor Tiță (Europa FM), Dragoș Stanca (Guerilla) sau Ovidiu Eftimie (Times New Roman), susține că e o ipocrizie, din partea DIICOT și a celor din media care au rostogolit istoria și pozele celor doi învinuiți. Pentru că, argumentează ei, procurorii antidrog nu sunt nici pe departe la fel de deschiși în a expune public numele și pozele celor prinși în marile capturi de droguri tari, precum cocaina, cu mult mai periculoase!
Cine are dreptate?
Cândva, președintele Obama spunea că dacă multă lume comite o faptă și doar unii sunt prinși și pedepsiți, asta e o problemă a sistemului de justiție și a societății.
Altfel spus, incriminarea unui comportament social des întâlnit, fumatul de canabis, devine greu de aplicat dacă plătesc doar unii, cei puțini și ghinioniști.
Fiecare tabără are argumentele sale.
Interesant e când un om aparține unei tabere și apoi ceva ce singur descoperă îl determină să-și nuanțeze opinia.
Sir Robin Murray este primul profesor universitar din Marea Britanie care a dovedit, încă de acum 15 ani, o conexiune între consumul de canabis în tinerețe și riscul de afecțiuni psihice de mai târziu.
Profesorul nu e nici acum partizanul legalizării imediate și absolute a marijuanei, dar azi Sir Robin Murray susține pentru The Times că „nu e nici un dubiu că a o criminaliza e o prostie!”.
Și cere ca, în Marea Britanie, fumatul de iarbă să nu mai fie socotit o infracțiune.
CITEŞTE ŞI:
Cum este tratat consumul de canabis în toată lumea. În ce țări este permis să fumezi marijuana
Decriminalise cannabis, urges psychosis expert Sir Robin Murray