Gabriel Olteanu a terminat liceul în 1982 și în timpul comunismului a fost șomer, ca toți oamenii cinstiți cu funcții publice care se feresc de CNSAS.
Conform mărturiilor oamenilor din CNSAS, una din cele mai ușoare metode de a evita deconspirarea ca fiind colaborator al Securității este să nu declari locul de muncă în timpul comunismului. În timpul lui Ceaușescu, postura de șomer era extrem de rară.
A lucrat la Vîntu și la Banca Internațională a Religiilor
Între 1990 și 1993, potrivit propriului CV, Gabriel Olteanu este „om de afaceri” nu știm unde. Între 1994 și 1996 este reprezentantul pe Hunedoara și Alba al SOV Invest (Vîntu, cel cu FNI-ul), cei care au dat o țeapă grozavă celor 318.000 de investitori cu o schemă piramidală.
În 1997 devine șeful biroului din Hunedoara al Băncii Internaționale a Religiilor, instituție care va fi devalizată ca urmare a „unei acțiuni de crimă organizată și corupție instituționalizată”.
Devine apoi vicepreședinte al Cooperativei de Credit Deva și apoi director la Astra Hunedoara în anul 2000.
Între 2001 și 2002 este consilierul la București al președintelui Astra Asigurări, companie care va fi devalizată de 18 milioane tot de Vîntu.
Treaba absolut remarcabilă este că domnul Olteanu face toate aceste minuni fiind doar absolvent al Liceului Industrial Câmpia Turzii.
Va termina facultatea abia în 2002, la 38 de ani. Facultatea de la Petroșani, unde este coleg cu mult mai cunoscutul domn Piedone, un alt monument de cinste al țărișoarei, cu care probabil face împreună naveta de 16 ore dus-întors pentru a studia.
Câte funcții ocupa și câte studii făcea în același timp
Gabriel Olteanu revine în 2002 la Hunedoara, la momentul în care Astra este preluată de alt preacinstit al țărișoarei, domnul Adamescu, condamnat la ani buni de pușcărie. În 2003 trece la altă companie de asigurări.
În 2004, într-o logică demnă de cea mai sinistră comedie, devine șef al Corpului de Control la Prefectura Hunedoara. În același timp:
- Termină și niște studii postuniversitare la faimoasa Universitate din Petroșani
- Se apucă de un doctorat în economie la Sibiu
- Este și director general la o altă firmă de asigurări, Trident Broker.
Acționari la Trident Broker sunt Costel Avram, un fost deputat PRM și, prin 2018, administrator public al județului Hunedoara, și Cosmin Nicula, fost senator PSD și acum vicepreședinte la Curtea de Conturi.
Faptul că domnul Olteanu este angajat în 2017 la Curtea de Conturi, chiar la cabinetul lui Nicula, acum este, desigur, o coincidență.
La 38 de ani avea diplomă de liceu, iar la 45 de ani, doctorat
La 41 de ani, domnul Olteanu (2005), doctorand în științe economice la Sibiu, se mută pentru un an la București, la altă societate de asigurări, ca director de vânzări, iar apoi se mută înapoi la Hunedoara, unde este șef de serviciu pentru Allianz Țiriac, de unde pleacă după încă un an ca director la BCR Asigurări. Suntem deja în anul 2009, iar domnul Olteanu, cel care la 38 de ani avea doar o diplomă de liceu, este acum, la 45 de ani, deja doctor în economie.
Este, conform declarației de interese, și vicepreședinte de sindicat, tot la BCR Asigurări, ca orice director, și secretarul executiv al PRM Hunedoara, ca orice nesecurist și este implicat în patru alte firme.
Cea în care este administrator a fost, desigur, tot un succes – profit pe minus și datorii la greu. Soția domniei sale lucrează tot la BCR Asigurări.
Din 2012 se mută iarăși la București, unde mai schimbă patru locuri de muncă la o altă firmă de asigurări, până în 2017, când, brusc, sub conducerea cea mai cinstită a doamnei Firea, domnul Olteanu ajunge consilier al directorului general la RATB. Va ajunge să fie plătit din 5 sinecuri de la stat.
Declarațiile lui de avere sunt niște imposibilități logice și o dovadă că sistemul este disfuncțional.
Astfel, domnul Olteanu a publicat două declarații care se bat cap în cap și care sunt evident un fals în acte publice. A făcut asta în calitate de angajat al Curții de Conturi a României.
Omul ăsta, care a lucrat pentru unele dintre cele mai corupte instituții responsabile pentru furturi/țepe de multe sute de milioane de euro, membru în unele dintre cele mai nenorocite Consilii de Administrație controlate de niște megamafioți politici, își trece în CV că a absolvit în 2017 cursul „Managementul eficient al Sistemelor Antifraudă și Anticorupție”.
Ia 2.000 de euro pe lună de la Curtea de Conturi
În CV-ul publicat pe site-ul EximAsig sunt multe lucruri care se bat cap în cap cu CV-ul de pe site-ul Romsilva și de la Electrica CFR. Facultatea este terminată în 2003, și nu în 2002, apar niște slujbe în plus și, incredibil, apare și ca și cum domnul Olteanu a absolvit Academia Ștefan Gheorghiu pe când avea 23 de ani.
Academia Ștefan Gheorghiu era rezervată pentru învățământ social-politic și perfecționarea cadrelor de conducere ale Comitetului Central al Partidului Comunist.
După Revoluție, absolvenții academiei au primit diplome de la ASE, lucru care face ilogică absolvirea Științelor Economice la Petroșani în 2002 sau 2003.
A fost numit la Romsilva de guvernul PNL în 2020, când a fost plătit din banii publici cu 5.469 de lei pe lună, ceea ce i-a dus salariul lunar net la 21.969 de lei, cu aproape 7.000 de lei mai mult pe lună decât președintele țării.