Directorul General de la Conpet SA este domnul Dorin Tudora. A devenit inginer la 29 de ani. Până la intrarea în PDL a avut o carieră deloc strălucită, lucru care l-a făcut la 32 de ani să-și ia și un certificat de agent de pază și ordine (2006). Până în 2005 a fost subinginer la pază la Conpet.
Apoi a devenit secretar executiv al PDL Ploiești și un apropiat al Robertei Anastase, lucru care a dus la o incredibilă explozie a carierei profesionale. Tatăl doamnei Anastase este solid legat de vechile structuri de securitate (DIE). Într-un an, domnul Tudora a trecut de la poziția de șef de birou la poziția de director și, imediat după din 2010, a fost numit director general. Din poziția de director general l-a angajat pe un salariu enorm pe tatăl Robertei Anastase. Acesta din urmă a fost dat afară după o investigație a DNA.
E drept, între timp, ca orice inginer de gaze, omul a făcut și un masterat la Academia SRI-ului. A fost ales consilier din partea PNL și numit din nou director general în 2021. Salariul domniei sale probabil depășește lejer 600.000 de lei net pe an, căci directoarea adjunctă câștiga 550.518 lei anul trecut.
În ciuda faptului că domnul Tudora a făcut constant salarii de mii de euro pe lună în ultimii 12 ani, rubrica de conturi bancare a rămas de fiecare dată necompletată, genialul manager figurând doar cu datorii.
Două directoare
Doamna Dumitrache Mihaela Anamaria, director general adjunct, a primit de la Conpet suma de 550. 518 lei în 2021. Net înseamnă peste 45.800 de lei lunar, peste 9.500 de euro. Soțul lucrează la SRI.
Doamna Toader Sanda este directoare economică. Anul trecut a încasat net 762.250 de lei, pentru că în timpul liber se ocupă și de mici afaceri. Brut, numai de la Conpet a primit mai mult de 14.300 de euro pe lună.
Și doi consilieri
Doamna Ioana Mădălina Lupea este consiliera directorului general. Fostă prefect PSD de Prahova și fost procuror, doamna Lupea a fost numărul 2 pe lista de la Pro România, primul pe listă fiind Alexandru Iacobescu, un apropiat al lui Sebastian Ghiță, pe care acesta l-a împrumutat cu milioane de euro.
Nu știm ce o califică pe poziția de consiler al directorului celei mai importante firme de transport petrolier din țară, căci din CV nu găsim nimic. Soțul este pensionar special, lucrând la Biroul de Control Intern (tot un fel de serviciu secret) al Poliției.
Tot la Conpet consiliază și domnul Gigi Giurcan. A lucrat pentru serviciile secrete din 1998 până în 2016 (SIPI și DIPI, fostul „Doi și un sfert”), fiind șeful acestei structuri la Călărași. Începând din 2010 este și doctor al domnului Pavel Abraham, un „milițian” cu un extraordinar succes după revoluție.
Domnul Giurcan a fost pe lista PNL Prahova pentru un post de secretar de stat la MAI.
Soția domnului Giurcan a fost până acum câteva zile șefă la USR Călărași. El este consilierul directorului general de la Conpet, cu zero experiență în domeniu. Recent a fost numit și în consiliul de administrație la Registrul Autor Român, bine-cunoscut pentru remunerațiile substanțiale pe care le oferă.
Declarațiile de avere ale soției și ale soțului dovedesc că cel puțin unul dintre cei doi a săvârșit fals în acte publice. Pensia specială a domnului Giurcan la soție este de 112.392 iar la soț – de 63.168.
În două declarații precedente din acest an completate de soț, pensia era la nivelul completat de soție.
O altă diferență care apare în ultima declarație de avere scrisă de domnul Giurcan, în iulie 2022, este apariția celor două sinecuri: consilier la Conpet și administrator la RAR. E greu de crezut că un doctor în științe uită cât a câștigat sau nu știe să completeze o declarație de avere. Și totuși…
„Specialiștii” din Consiliul de Administrație
În Consiliul de Administrație o regăsim pe prietena Elenei Udrea – doamna Kohalmi-Szabo Luminița Doina. Ziaristă cu un CV care ridică multe semne de întrebare. A trecut de la poziția de ziaristă pentru Radio Orion Alba și colaboratoare la BBC România la cea de director general adjunct la Ministerul Apărării – Securitate şi Apărare Naţională.
Are și un doctorat la celebra fabrică de plagiate a Universității Naționale de Apărare, unde a fost și profesor asociat. Anul trecut, doamna Kohalmi a câștigat net, lunar, peste 5.800 de euro.
Domnul Cristian Florin Gheorghe a terminat greu Bioterra, la 25 de ani, în 2000, conform CV-ului. Universitatea a fost acreditată în 2002. Este licențiat, scrie el, în „inginerie economică”. Acum își face doctoratul la Valahia (școala doctorală de la Valahia este condusă de un șef de serviciu secret despre care am mai scris).
Între 2013-2016 a fost consilier parlamentar al deputatului Remus Cernea, ales pe listele PSD. S-a ocupat cu deșeuri feroase și piese de mașini până în 2015, când brusc a ajuns într-o sinecură la stat. În 2017 a fost angajat la minister pe post de consilier și apoi, după numai un an, director general la țiței și gaze naturale, deși experiența lui profesională era zero în domeniu. Brut, a primit de la statul cel minunat anul trecut 637.568 de lei, adică 11.022 euro pe lună.
Domnul Iacob Cristian Ciprian are și el un doctorat tot la Valahia – Târgoviște, căci țara asta e plină de coincidențe. În momentul în care a fost numit la Conpet avea zero experiență în domeniu. Este avocat.
A câștigat din CA-ul de la Conpet anul trecut aproape dublu față de cât a încasat ca avocat.
Cel mai halucinant CV
Domnul Popa Claudiu Aurelian are probabil cel mai halucinant CV dintre toți. Desigur, și el își face un doctorat la Valahia – Târgoviște. A terminat o facultate privată de Drept și și-a luat cu greu licența.
Dacă e să credem CV-ul domniei sale, s-a angajat imediat pe poziția de director general la Lukoil Ploiești pentru un an și apoi, logic, a trecut la Ministerul Agriculturii. După un an, a trecut la agenția națională care se ocupa de privatizarea activelor statului, iar apoi, la fel de firesc, a devenit președintele unei comisii la Federația Română de Fotbal.
Devine director la Rapid București pentru șase luni și apoi a lucrat pentru Astra Giurgiu (patronul Astrei, Ioan Nicolae, condamnat pentru că a dat ilegal bani PSD-ului, este un fost securist). La fel de logic, domnul Popa a trecut apoi la Ministerul Energiei. Anul trecut domnul Popa a încasat net 6.880 de euro pe lună.
Domnul Mihai Albulescu a fost secretar de stat și consilier PSD. Câștigul domniei sale pe anul trecut depășește cu mult salariul președintelui României, fiind de 5.130 de euro pe lună. În presă au apărut de câteva ori supoziții despre legăturile domnului Albulescu cu SRI-ul.
Problemele din declarațiile de avere ale domnului Buică
Domnul Buică Nicușor Marian este absolvent al cursurilor Academiei SRI, căci nu se putea altfel. Este un om incredibil de bogat, cu un CV șocant prin numărul incredibil de sinecuri.
Până în 2003 a fost subinginer, dar odată cu intrarea în politică la PSD Slatina (organizație controlată de celebrul Vâlcov) cariera lui explodează.
Comparația între averea domnului Buică la prima numire ca director de cabinet la un secretar de stat și acum este șocantă. Atunci, deși nu avea nimic la rubrica de conturi bancare, împrumutase o „persoană fizică” cu 80.000 de euro. Avea și datorii la bancă de 101.200 de euro.
În următorii ani (până în 2016), familia Buică câștigă nu mai mult de 20.000 de euro pe an, omul fiind angajat în guvern cumva în 2018, apare că a împrumutat persoane fizice cu 138.000 de euro și mai are o datorie de doar 45.000 de euro, adică a reușit să economisească mai mult de 100.000 de euro.
Nu numai asta, dar, în loc de apartamentul de 90 de metri pătrați, omul are acum trei apartamente în București, unul de 141 de metri pătrați, unul de 112 și unul de 71 de metri pătrați.
Domnul Buică a primit bani anul trecut din șase locuri unde statul este acționar. A primit pentru poziția secretizată de director general un minim de 1.150.000 de lei brut (cf.raportului financiar al S.A.I Muntenia), deci în total brut un minim de 1.500.000, adică peste 26.000 de euro pe lună.
Un „accident” numit Daniel Savu
Am ajuns la Conpet SA accidental, încercând să găsesc din ce trăiește domnul Daniel Savu, fost senator PSD, veșnic invitat la Antena 3 și România TV, fost ofițer SRI și apropiat al infractorului Sebastian Ghiță.
Omul este plătit de fostele firme ale lui Sebi, incluzând firma care controlează România TV, când nu are vreo sinecură pe la stat. Nevasta domniei sale a fost plătită mai bine decât senatorul Savu lucrând la Conpet.
Foto: Agerpres
X01Y • 30.08.2022, 18:08
Nimic de zis, decât că cei care ocupă azi posturile de manageri și administratori ar fi fost, înainte de '89, cel mult sculeri-matricei, "sri"- iștii, poate portari pe la autobaze iar "divele" botoxate poate țesătoare pe la fabrică de ciorapi "fusul roșu". De ce? Cartea era grea pentru acești sinecuriști, iar "setea" de învățătură a venit ca urmare că ei au fost "marginalizați " politic înainte de revoluție. Asta este.
Vasile1900 • 30.08.2022, 16:28
Felicitări pentru investigație! Așa aflam și noi unde se duc banii noștri.