Noroc ca la noi în republica democraţie originală nu sunt tensiuni sociale.
Nici n-ar avea cum... societatea a fost anesteziată cu grijă din '47 încoace.
Ultima şedinţă de anestezie a fost chiar anul trecut în august când tov. Iohannis a refăcut partidul stat fuzionând PSD cu PNL.
Monarhia constitutionala e o optiune viabila pentru o societate democratica. Sigur ca in Romania apar tot felul de asazisi analisti'comentatori nihilisti sau chiar anarhisti care ataca o institutie democratica ce functioneaza cu succes in unele tari democratice.
Rogozanu bagatelizeaza nerusinat de superficial situatia monarhiei britanice, in conditiile in care aceasta a supravietuit si s-a adaptat trecerii de la imperiu la regat fiind in continuare catalizatorul si lubrifiantul òrganizatiei numite Commonwealth monarhul Regatului fiind recunoscut ca fiind seful statului in alte 13 tari din lume.
Trebuie sa ai o cultura limitata pentru a ataca institutia monarhiei constitutionale care, da ,implica chiar sacrificii personale pentru cei desemnati de soarta sa poarte povara unor responsabilitati ce pot aparea formale dar nu este deloc asa.
Nu imi propun sa fac o prezentare a acestora dar nu pot sa omit faptul ca regii reprezinta popoarele peste care domnesc nu numai strict a statelor in care isi au sediul. Aceasta ar fi una din diferentele fata de presedintii alesi. Alta diferenta este ca au mandat pe viata . Functie de constitutia tarilor unde activeaza este reglementat strict rolul loe, destul de asemanator regimurilor parlamentare, sigur cu o mai mare stabilitate fata de presedinti care pot fi demisi. Executivul reprezentat de prim ministru se CONSULTA cu acestia in privinta problemeloe politice si economice. Finantarea e partial suportata de guvern.
Așteptam în acest articol cu idei de genul nepotul e de vină pentru ce a făcut bunicul acum 100 de inspirație neo marxistă o analiză pe bază de principii și nu pe analiza vieții private a diferitelor persoane care reprezintă azi monarhiile diverselor țări.
Privind retrospectiv putem constata că președinții aleși ai României în ultimii 30 ani au fost aleși în cunoștință de cauză de electoratul român și erau toți foarte pregătiți și calificați pentru funcția de președinte. Deasemenea ei au reprezentat și repere morale pentru societatea românească care arată azi mult mai bine și evoluată decât imperialista societate britanică. Despre cât de săraci sunt foștii președinți față de monarhii britanici care și-au clădit averile în generații și nu pe parcursul unor mandate nu are rost să mai vorbim.
Deocamdată realitatea pe care autorul nu vrea să o vadă arată că țările cu monarhie constituțională sunt cele mai stabile politic , cele mai bogate economic și cu societățile cele mai evoluate din toate punctele de vedere.
În rest câinii latră și caravana merge înainte.
In sfârșit cineva cu capul pe umeri. Ar trebui să nu ne mai îndrăgostim de imagini construite cu mulți bani. Bani obținuți prin exploatare, afaceri dubioase (vezi cum Charles lua bani cash de la prinți arabi), rusi și alți dictatori care dețin proprietăți în UK.
Îmi pare rău pt Elizabeth din 2 motive.
1. Au ținut-o in viață doar ca să o ungă PM pe tiza ei, să îi dea o legimitate și asta e cam abuz.
Ori
2. Era atât de absorbită de putere și de imagine încât a stat în funcție până în ultima secundă. A bit psycho.
KarlMariavonWeber • 12.09.2022, 13:27
Noroc ca la noi în republica democraţie originală nu sunt tensiuni sociale. Nici n-ar avea cum... societatea a fost anesteziată cu grijă din '47 încoace. Ultima şedinţă de anestezie a fost chiar anul trecut în august când tov. Iohannis a refăcut partidul stat fuzionând PSD cu PNL.
borabora • 11.09.2022, 03:00
Monarhia constitutionala e o optiune viabila pentru o societate democratica. Sigur ca in Romania apar tot felul de asazisi analisti'comentatori nihilisti sau chiar anarhisti care ataca o institutie democratica ce functioneaza cu succes in unele tari democratice. Rogozanu bagatelizeaza nerusinat de superficial situatia monarhiei britanice, in conditiile in care aceasta a supravietuit si s-a adaptat trecerii de la imperiu la regat fiind in continuare catalizatorul si lubrifiantul òrganizatiei numite Commonwealth monarhul Regatului fiind recunoscut ca fiind seful statului in alte 13 tari din lume. Trebuie sa ai o cultura limitata pentru a ataca institutia monarhiei constitutionale care, da ,implica chiar sacrificii personale pentru cei desemnati de soarta sa poarte povara unor responsabilitati ce pot aparea formale dar nu este deloc asa. Nu imi propun sa fac o prezentare a acestora dar nu pot sa omit faptul ca regii reprezinta popoarele peste care domnesc nu numai strict a statelor in care isi au sediul. Aceasta ar fi una din diferentele fata de presedintii alesi. Alta diferenta este ca au mandat pe viata . Functie de constitutia tarilor unde activeaza este reglementat strict rolul loe, destul de asemanator regimurilor parlamentare, sigur cu o mai mare stabilitate fata de presedinti care pot fi demisi. Executivul reprezentat de prim ministru se CONSULTA cu acestia in privinta problemeloe politice si economice. Finantarea e partial suportata de guvern.
Fliviu • 10.09.2022, 18:58
Așteptam în acest articol cu idei de genul nepotul e de vină pentru ce a făcut bunicul acum 100 de inspirație neo marxistă o analiză pe bază de principii și nu pe analiza vieții private a diferitelor persoane care reprezintă azi monarhiile diverselor țări. Privind retrospectiv putem constata că președinții aleși ai României în ultimii 30 ani au fost aleși în cunoștință de cauză de electoratul român și erau toți foarte pregătiți și calificați pentru funcția de președinte. Deasemenea ei au reprezentat și repere morale pentru societatea românească care arată azi mult mai bine și evoluată decât imperialista societate britanică. Despre cât de săraci sunt foștii președinți față de monarhii britanici care și-au clădit averile în generații și nu pe parcursul unor mandate nu are rost să mai vorbim. Deocamdată realitatea pe care autorul nu vrea să o vadă arată că țările cu monarhie constituțională sunt cele mai stabile politic , cele mai bogate economic și cu societățile cele mai evoluate din toate punctele de vedere. În rest câinii latră și caravana merge înainte.
BogdanD • 10.09.2022, 11:08
In sfârșit cineva cu capul pe umeri. Ar trebui să nu ne mai îndrăgostim de imagini construite cu mulți bani. Bani obținuți prin exploatare, afaceri dubioase (vezi cum Charles lua bani cash de la prinți arabi), rusi și alți dictatori care dețin proprietăți în UK. Îmi pare rău pt Elizabeth din 2 motive. 1. Au ținut-o in viață doar ca să o ungă PM pe tiza ei, să îi dea o legimitate și asta e cam abuz. Ori 2. Era atât de absorbită de putere și de imagine încât a stat în funcție până în ultima secundă. A bit psycho.
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.