• Pentru democrați, destituirea președintelui în funcție este absolut capitală, dacă vor să mai trăiască într-o țară croită într-un anume fel și de ei, de-a lungul celor peste 200 de ani de democrație. Pentru că un Donald Trump  cu două mandate pline la Casa Albă – 8 ani la rând -, va schimba pentru totdeauna America, așa cum o știm acum.

Perioada alegerilor – numai bună pentru pescuitul în ape politice tulburi ale intelligence-ului american

Când America intră în convulsie electorală, se face simțită intervenția serviciilor de informații ale ”Unchiului Sam”, care par să își bage coada în cele mai ascunse circuite telefonice din Biroul Oval, și să o scoată plină de informații clasificate, și scăpate ulterior ”pe surse”, ori puse direct în poala vreunui ”avertizor de integritate”, un patriot nevoie mare. Adică pe mâna unui defector din intelligence-ul american, care este pus să-i dea la temelie – eroic! – șefului său suprem, lui ”Potus” însuși – Președintelui Statelor Unite ale Americii.

Nu voi intra în detaliile de capă și spadă ale dezvăluirilor privind presiunile lui Trump asupra omologului său ucrainean, Vladimir Zelensky, pentru a-l determina pe acesta să intervină pe lângă procurorul general al Ucrainei să investigheze afacerile de corupție ale lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, în Ucraina. Nici în detaliile privind posibilele viitoare convorbiri ale lui Trump, cu președintele Chinei, menite să-l asmută și pe președintele de la Beijing pe urmele afacerilor aceleiași familii democrate americane, Biden.

Toți oamenii lui Klaus Iohannis din funcții publice bine remunerate. Președintele a ratat negocierea pentru propria persoană
Recomandări
Toți oamenii lui Klaus Iohannis din funcții publice bine remunerate. Președintele a ratat negocierea pentru propria persoană

Ceea ce trebuie urmărit pe parcursul noului scandal ”Trump-Biden” este modul în care sistemul american juridic reacționează la presiuni, abuzuri sau imixtiuni politice, ale propriilor săi lideri, în conivență cu informații care apar periodic, din sfera serviciilor de informații.

Scandalul ”Trump-Biden” – noul glonț de argint al democraților împotriva lui Donald Trump, după eșecul ”Raportului Mueller”, neconcludent

Încercarea lui Donald Trump de a profita de propria poziție de președinte, rămâne un fapt evident, dezvăluit de convorbirea confidențială din 25 iulie 2019, dintre Trump și Zelensky, proaspătul președinte al Ucrainei, convorbire pe care președintele miliardar a confirmat-o, de altfel, după ce a fost pusă la dispoziția unor anumiți politicieni democrați și ulterior făcută publică.

Presiunea pusă pe Zelensky a fost făcută cu bună știință de Trump, un luptător politic care gândește cu mai multe mutări înainte, fiecare atac pe care îl declanșează. Ușurința cu care a recunoscut veridicitatea conversației confidențiale demonstrează că șiretenia negociatorului nu l-a părăsit pe Trump. Practic, discuția cu neexperimentatul Zelensky l-a expus pe acesta în cel mai jalnic mod cu putință.

Cei 50 de consilieri din cele 8 partide care fac parte din noul Consiliu General al Municipiului București | VIDEO
Recomandări
Cei 50 de consilieri din cele 8 partide care fac parte din noul Consiliu General al Municipiului București | VIDEO

Așa a aflat lumea că președintele anti-sistem, președintele anti-corupție al ucrainienilor este oricând dispus să îl ajute pe președintele american, mărturisindu-i acestuia că îl are la degetul mic pe Procurorul General al republicii, care îi ciugulește din palmă. Mai mult, Zelensky a părut că se bucură ca un copil, la perspectiva că președintele SUA va veni în vizită în Ucraina și că se va poza cu el, mult, mult, mult.

Prin ricoșeu, lumea a mai aflat că abia el, Donald Trump, luptă cu corupția politicienilor de vârf din țara sa, care au legături periculoase în partea de est a lumii. Nicidecum el, cel hărțuit de trei ani de Comisia Mueller, pe considerentul luat în brațe de democrați, cum că ar fi fost ajutat de Rusia să câștige alegerile din America, din 2016. ”Raportul Mueller” a fost glonțul de argint pe care tabăra democrată a sperat că îl va trage asupra lui Donald Trump. Dar, datorită depoziției strâmbe ale unor aceiași ”avertizori de integritate”, și cu concursul obscur al acelorași servicii de informații americane, ”Raportul Mueller” s-a dovedit total neconcludent. Iar Trump a scăpat basma curată.

Cu un an înaintea alegerilor prezidențiale americane, tabăra democrată s-a încumetat să lanseze al doilea glonț de argint, în direcția lui Trump. Cu fiecare zi care trece, perspectiva unui al doilea eșec politic de proporții, îi pândește pe democrații americani.

Vladimir Putin a condus antrenamentul forțelor nucleare ruse, în timpul căruia a fost testată „o lovitură nucleară masivă” | VIDEO
Recomandări
Vladimir Putin a condus antrenamentul forțelor nucleare ruse, în timpul căruia a fost testată „o lovitură nucleară masivă” | VIDEO

Afacerile democraților americani, de peste mări și țări

Pentru că Donald Trump este mult mai experimentat acum, după trei ani de continue șicane și atacuri sub centură, modul în care a profitat de povestea afacerilor ”corupte” ale fiului lui Biden este magistral, pentru că a plecat de la premize exacte, factuale, și a ajuns la concluzii de mare impact, puternic politizate.

Partea de adevăr este evidentă: încă din 2014, Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a făcut parte din Consiliul Director al firmei de energie ”Burisma” – o companie ucrainiană acuzată permanent de acte de coruptie. Peste Hunter a dat norocul chior, din seninul cerului albastru, când a fost platit cu circa 50 de mii de dolari pe lună, ani de zile, tocmai în perioada în care Joe Biden era omul de-a dreapta lui Barack Obama.

De ce a fost ales tocmai fiul vice-președintelui american pentru o pozitie atât de bine remunerată, de ce a acceptat-o, știind situația generală a Ucrainei, dar și pe cea a firmei respective, cât privește fenomenul de corupție, sunt întrebări care încă își așteaptă răspunsul.

Mai mult, este, de asemenea, adevărat că Biden bătrânul a cerut autorităților de la Kiev să-l concedieze pe Procurorul General Viktor Șokin, pentru a obține ajutor american de 1 miliard de dolari, ceea ce însuși Joe Biden a relatat public. Și asta, când Joe Biden era însărcinat de Barack Obama să se ocupe de Ucraina și a vizitat țara de câteva ori, între 2014 si 2016.

Prin urmare, povestea afacerilor ”corupte” ale familiei democrate Biden devine un exemplu-școală, despre cum se face un trafic de influență serios, pe deasupra oceanelor și continentelor, de către marea familie democrată americană.

Este și ceea ce a urmărit Donald Trump, în recentul scandal care îi clatină serios scaunul prezidențial: să distrugă integritatea politică a democraților, care par a-și fi construit un sistem de relații privilegiate externe, dar și în interiorul serviciilor de informații americane, după zecile de ani de exercitare a puterii, la Washington.

Cavaler al anti-corupției americane de vremuri noi, Donald Trump consideră că are „obligaţia” de a combate „corupţia”, chiar solicitând ajutorul unor lideri străini. El spune acest lucru, în contextul anchetei care ar putea duce la procedura demiterii sale din funcție.

”Nu este nicio legătură cu politica ori cu vreo campanie politică împotriva familiei Biden. Este vorba doar de corupţie! (…) În calitate de președinte al Statelor Unite, am un drept absolut, poate chiar o datorie, de a investiga cazuri de corupţie, iar acest lucru include şi să cer sau să sugerez altor state să ne ajute”, a stăruit Trump, în câteva mesaje lansate pe contul său Twitter.

Tentativa de punerea sub acuzare, pentru destituirea lui Trump – o acțiune stângace, posibil ilegală, fără date concrete

Procedura de ”empeachment” (punerea sub acuzare) a președintelui american este este gata să fie pusă pe masa congresmenilor americani. Numai că, la fel ca în precedenta anchetă ”Mueller”, apar probleme procedurale, cu încălcări grave ale legislației, de care se fac vinovați chiar cei care îl reclamă pe președinte: congresmenii democrați.

Nu întâmplător democrații, deși sunt majoritari în camera inferioară, nu au votat totuși articolele de punere sub acuzare, un act procedural ce ar duce la suspendarea președintelui. Ei doar vor să facă încă o anchetă, după ce cea făcută de ”Comisia Mueller” s-a încheiat fără o concluzie clară.

Potrivit presei de peste ocean, denunțătorul din servicii, care a publicat convorbirea dintre Trump și Zelensky, s-a coordonat cu reprezentantul Partidului Democrat Adam Schiff (California) și cu personalul său, înainte de a depune plângerea.  O astfel de înțelegere subterană, între membri ai serviciilor secrete și politicieni de opoziție ridică serioase semne de întrebare. Denunțătorul (”avertizorul de integritate”) nu a respectat procedurile federale care oferă protecție pentru avertizori, atunci când este vorba de angajații din comunitatea de informații a Statelor Unite.

Avertizorul anti-Trump a trimis notificarea doar către democrați, nu și către republicani – o încălcare gravă a legilor federeale

Conform legii federale, avertizorii din serviciile de informații sunt obligați să raporteze orice acuzație de infracțiune către Inspectorul General al Comunității de Informații (ICIG). Doar așa vor putea primi protecție legală, pentru dezvăluirile lor. Legea nu prevede niciun fel de protecție pentru angajații, contractorii care ocolesc procesul legal și apelează direct la Congres. Dacă oferă căi de a dezvălui informații clasificate Congresului, fără ca mai întâi să treacă prin ICIG, atunci acești defectori din sistemul de informații ar putea fi suspuși răspunderii penale, pentru divulgarea ilegală și neautorizată a informațiilor clasificate.

Pe 25 septembrie, plângerea completă împotriva lui Trump, alături de stenogramele convorbirii dintre președintele SUA și cel al Ucrainei, a fost declasificată public. Însă documentul nu prezintă nicio dovadă că președintele ar fi comis fapte ilegale. El conține doar acuzații și zvonuri, o mare parte dintre acestea dovedindu-se deja false, în comparație cu transcrierea reală a convorbirii telefonice din 25 iulie, dintre președinții Trump și Zelensky.

Contactele dintre denunțător și democrații din Congres, petrecute înainte de depunerea plângerii, ridică alte semne de întrebare. Cea mai importantă este dacă democratul Adam Schiff și personalul comisiei sale s-au coordonat cu ICIG în privința formelor de informare și de îndrumare. De fapt, Schiff și personalul său s-au coordonat cu denunțătorul anti Trump ignorând legea. În plus, se pare că Adam Schiff nu a fost sincer cu privire la interacțiunile sale cu denunțătorul. „Inițiativa de destituire are o autenticitate la fel de mare ca și o bancnotă de trei dolari”, a declarat o sursă din tabăra republicanilor.

În vârstă de 76 de ani, Joe Biden conduce în majoritatea sondajelor de opinie în preferinţele americanilor, între cei 19 candidaţi la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020.

Prin acțiunea de punere sub acuzare a președintelui Americii, adversarul irect la alegerile din 2020, Partidul Democrat îi diminuează la zero șansele lui Biden, de a deveni candidatul prezidențial al partidului. Erori grave de procedură, la care se adaugă acuzații neprobate și dovezi lipsite de elemente concrete, anticipează un nou eșec.

Trump exultă, în  plin scandal.

Șomajul a scăzut semnificativ în SUA, afacerile merg strună – o dată cu ”Tax Reform” din 2017, lege care a întors în țară capitalurile miliardarilor americani -, comitelele de sprijin politic (P.A.C.) adună zeci de milioane de dolari, doar în câteva zile, pentru candidatura lui Donald Trump, din noiembrie 2020. Iar emoțiile privind procedura de destituire a sa au dispărut, mulțumită disperării necontrolate, nătânge, a democraților, care îi doresc, în fiecare zi, să crape.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Nord-coreenii au intrat deja în pâine în Kursk. Peste 3.000 de soldați ai Phenianului au băgat spaima în localnici
Știrileprotv.ro
Nord-coreenii au intrat deja în pâine în Kursk. Peste 3.000 de soldați ai Phenianului au băgat spaima în localnici
Marcel Ciolacu RUPE TĂCEREA despre relația cu SORINA DOCUZ, fosta soție a lui Robert Negoiță: "Ce înseamnă parteneră sau protejată? Există vreo poză în postură intimă...?"
Viva.ro
Marcel Ciolacu RUPE TĂCEREA despre relația cu SORINA DOCUZ, fosta soție a lui Robert Negoiță: "Ce înseamnă parteneră sau protejată? Există vreo poză în postură intimă...?"
Piele de găină! Momentul în care Celine Dion îi sărută mâna lui Adele. Adevărată lecție de modestie oferită de reginele muzicii
Libertateapentrufemei.ro
Piele de găină! Momentul în care Celine Dion îi sărută mâna lui Adele. Adevărată lecție de modestie oferită de reginele muzicii
Ce trebuie să pui în borcanele sau plicurile cu condimente pentru a le feri de umiditate. Așa își vor păstra aroma mai mult timp
FANATIK.RO
Ce trebuie să pui în borcanele sau plicurile cu condimente pentru a le feri de umiditate. Așa își vor păstra aroma mai mult timp
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Bellucci. A cucerit-o cu un tablou de Grigorescu”
GSP.RO
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Bellucci. A cucerit-o cu un tablou de Grigorescu”
Cum se face pâinea fără făină. Rețeta care a devenit virală pe internet
FANATIK.RO
Cum se face pâinea fără făină. Rețeta care a devenit virală pe internet
Imagini din vila de 3 milioane de euro a Vlăduței Lupău. Artista NU s-a uitat la bani când și-a amenajat casa din Cluj. Wow, ce mobilă, ce decorațiuni!!
Unica.ro
Imagini din vila de 3 milioane de euro a Vlăduței Lupău. Artista NU s-a uitat la bani când și-a amenajat casa din Cluj. Wow, ce mobilă, ce decorațiuni!!
Câți bani încasează pe lună Mircea Bravo din YouTube și Facebook
Financiarul.ro
Câți bani încasează pe lună Mircea Bravo din YouTube și Facebook
90.000 de români "speciali" vor avea pensii majorate şi vor primi măriri mai dese
Observatornews.ro
90.000 de români "speciali" vor avea pensii majorate şi vor primi măriri mai dese
Horoscop 30 octombrie 2024. Fecioarele trec ușor peste anumite neplăceri, cele provocate de cuvintele nepotrivite pe care le aleg cei din jur
HOROSCOP
Horoscop 30 octombrie 2024. Fecioarele trec ușor peste anumite neplăceri, cele provocate de cuvintele nepotrivite pe care le aleg cei din jur

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI