Într-o analiză proprie a spitalului, asumată chiar de aceasta, Halichidis recunoaște, însă, mai multe puncte slabe ale instituției pe care o conduce, printre care funcționarea într-o clădire veche ori epuizarea corpului medical.

Stela Halichidis. Foto: fresh24.ro

Într-o altă analiză, făcută de DSU, reies mai multe disfuncționalități. Sub DSU e IGSU, una dintre instituțiile care a încurcat, azi, numărul de morți, clarificat în final de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Totuși, același DSU, prin vocea șefului Raed Arafat, nu trece într-un raport din 2020 că spitalul nu are autorizație de securitate la incendiu.

Apoi, în 2021, după incendiu, afirmă că același spital care n-apare pe lista neagră n-are autorizație de când acestea sunt obligatorii. Adică de 14 ani.

În antagonie față de premierul țării, Arafat va sublinia că nu este Superman.

Premierul Superman Florin Cîțu iese vijelios și spune că dă afară doi oameni. Dintre care doar unul, de fapt. Pentru al doilea – managerul de spital – îl pune pe primarul PNL din Constanța să-l demită, că spitalul ține de primărie.

Dacă vi se pare datul afară o pedeapsă, vă aduc aminte un dosar de care am scris acum câteva luni, cel al morților după o transfuzie din 2017 la Spitalul Filantropia din Craiova. Aici, procurorii au considerat că un șef de secție dat afară și niște amenzi luate de asistenții de pe secție sunt suficiente. Ei au clasat dosarul.

Atenție, cei 3 erau cercetați pentru ucidere din culpă.

La circa o lună după apariția materialului, dosarul a fost întors la Parchetul craiovean care-l clasase. 

Uitând de vinovați

Revenind la primar, Primăria Constanța este cea care a tăiat de pe lista de investiții mai multe puncte referitoare la protecția la incendiu și la autorizația de incendiu, pe motiv că vor fi făcute pe bani europeni.

Asta, în plină pandemie. 

Primarul Vergil Chițac a declarat, apoi, citat de G4Media, că instalația „este bună” și „nu sunt probleme”.

În fine și în final, nu ca timing, ci pentru că puțini mai cred în capacitatea sa de acordat atenție și îngrijorare, președintele țării se declară „îngrozit”. În textul postat pe pagina Presidency.ro și preluat de Libertatea, Iohannis nici măcar nu mai cere să fie găsiți vinovați, ci încheie optimist, cu fondurile europene care vor asigura cele mai bune condiții pentru pacienți și pentru medici.

Nu mai cere vinovați pentru că țara care se baza atât de mult pe acarul Păun a ajuns să nu-l mai caute nici măcar pe el, ascunzându-l în spatele unui generic Stat.

Oricum, de obicei, după tragedii și dezastre, constatăm că nu prea avem de niciunele. Acum am rămas și fără acari.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News