”Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins!”, a scris Piedone, anunțându-și victoria pe Facebook.

Așa e. 

Poporul a vorbit și Piedone va fi primar. Pentru câtă vreme, nu se știe. Poate rămâne, poate, nu.

El are o condamnare de 8 ani și 6 luni în prima instanța a procesului ”Colectiv”, iar justiția nu se petrece în stradă, ceea ce e o veste bună în primul rând pentru Cristian Popescu Piedone.

Dacă dreptatea s-ar fi făcut în stradă, cum proclamă el, în toamna lui 2015 nu mai ajungea să se pensioneze fără niciun cucui. 

Alte gânduri aveau miile de oameni care au luat cu asalt Primăria Sectorului 4, scoși din minți de ipocrizia primarului care flutura în fața camerelor de luat vederi actele acoperitoare, ca un evantai înnegrit de fuioarele cărnii de om arse. 

Din fericire, România e o democrație și dreptatea nu s-a făcut cu pumnul după șirul morților de la Colectiv. Procesul tragediei a început greu, dar există o primă sentință, de curând s-a reluat apelul și vom vedea ce se va întâmpla în continuare.

Votul oamenilor nu-l face pe Piedone imun în fața justiției, așa cum a declarat el și înainte, și după alegeri. Iar mutația sa spirituală către Dumnezeul pe care-l invocă e un drept intim, însă, de asemenea, domeniul Celui de Sus nu e nici numărarea voturilor și nici sentințele din tribunale.

Cât despre faptul că în aceeași noapte în care au triumfat figuri proaspete a fost ales Cristian Popescu, asta e natura impredictibilă a democrației, care ne face pe toți ceva mai umili în fața unei înțelepciuni a mulțimii, de care deseori ne dezicem. 

O societate se mișcă zigzagat, niciodată liniar. Cine credea că Daniel Florea, care a dat telefoane mobile și vrăbiilor din sectorul 5, poate pierde?

Cei din sectorul 5 nu sunt suboameni, așa cum au început să curgă comentariile pe internet.

Locuitorii din 5 sunt brașoveni, timișoreni sau musceleni care acum au decis altceva. 

Iar faptul că omul dreptei a luat neașteptat de multe voturi spune și asta ceva pentru cât de prăpădit, amăgit și lăsat în sărăcie este acest teritoriu al Bucureștiului, psihologic mai aproape de Alep decât de Piața Unirii.

În noaptea alegerilor, Cristian Tudor Popescu spunea la Digi 24 că valul care străbate societatea noastră ”își are originea în protestele de după Colectiv”. Dacă e așa, apropo de alegerea lui Piedone, există flux și reflux, iar oamenii nu uită. ”Fie ca cei arși să ne bântuie întotdeauna”, după cum scria un jurnalist occidental despre Colectiv.

 
 

Urmărește-ne pe Google News