Pentru că, oricât ne-am dori, astfel de lucruri durează. Uneori găsim scurtături, alteori nu. De cele mai multe ori nu, deci e nevoie de răbdare, de săptămâni sau luni în care ți se răspunde sau nu la solicitările de informații publice. De aceea, de exemplu, toate informațiile despre generalul Ciucă nu au apărut atunci când a fost desemnat premier. Durează.

Nu toată lumea din presă are norocul de a descoperi, pe un câmp din Teleorman, valize pline cu documente incriminatoare. Se mai întâmplă, dar este ceva foarte rar. Altfel, există subiecte pe care stai luni, ani. Până când găsești sau până când nu găsești ceva. Da, se întâmplă și asta, să cauți încălcări ale legii și să descoperi, după documentare îndelungată, că nu există. Aia e. 

Doamna Șercan se ocupă, de foarte multă vreme, de verificarea corectitudinii lucrărilor de doctorat. Este domeniul în care excelează și a dovedit, în timp, că nu poate fi abătută.

Orice politician care are gânduri de mărire ar trebui să se gândească, înainte de a-și pune vreun doctorat în CV, la Emilia Șercan. Mai devreme sau mai târziu, respectiva teză de doctorat va ajunge la analiza Emiliei. Dacă știi că ai făcut-o pe nașpa, mai bine nu o bagi în CV.

Conform cercetării făcute de către doamna Șercan, geal-ul Ciucă a cam plagiat în teza sa de doctorat. Cel puțin 42 de pagini din 138. 

Plagiatul este furt. Știu, în România lucrurile nu sunt văzute astfel. Furtul intelectual este scuzabil. Iar asta se întâmplă pentru că cei mai mulți consideră că lor nu li se poate întâmpla. Și au dreptate.

Nu ai cum să furi ceva de la cineva care nu creează nimic. Dar oameni care ajung la nivelul scrierii unei teze de doctorat ar trebui, totuși, să știe că furtul e furt, fie el și intelectual.

E greu de spus dacă generalul Ciucă s-a gândit vreodată că va fi atât de expus public încât să i se verifice trecutul. Probabil că nu. Citindu-i CV-ul , te gândești mai degrabă că a fost instruit și susținut să direcționeze banii pentru înzestrarea Armatei Române înspre producătorii dintr-o anumită țară. Oricum, e fabulos faptul că a început să învețe limba engleză de-abia după ce participase deja la niște cursuri NATO la care, desigur, nu se vorbea în limba română.

Și, până la urmă, care e problema?

Avem un premier care, conform unor dovezi destul de clare, a furat. Aia e. Dacă voiam altceva, votam altceva.

 
 

Urmărește-ne pe Google News