Vă spune ceva acțiunea din seria TV „New Amsterdam”? Mi se pare mie sau sarcina asta seamănă cu ce are de făcut ministrul Voiculescu? 

Dacă a reușit directorul? Nu vă pot povesti aici filmul, dar nu despre rezultat e vorba neapărat, ci despre abordarea directorului de spital din New York.

La un moment dat, după o concediere masivă a doctorilor corupți, chiar la începutul mandatului, unde singurul filtru care a stat în picioare pentru păstrarea jobului a fost moralitatea (în România avem obiceiul să ridicăm în slăvi priceperea doctorului, gen „a salvat vieți domle, a înviat oameni…, lăsați hoțul în pace, că sunt alții mai hoți!”), directorul este abordat de un doctor care-și păstrase funcția. Acesta îi spune directorului că nu va fi lăsat să facă treabă, că sistemul e corupt și va veni după el.

Replica directorului nu se lasă așteptată și acesta îndeamnă la grăbirea procesului: „să facem treabă, până se prinde sistemul corupt!”.

Doctorul are nevoie de adidași (demențială replica în film), e o cursă contra cronometru cu corupția. Poate de asta are nevoie și Voiculescu, de niște adidași la costumul elegant de ministru. Niște încălțări tăbăcite, de maidan, care să țină la o cursă lungă, cu reveniri ale sistemului corupt pe turnantă, atunci când bate gongul ciolanului, așa cum ne-am obișnuit de 30 de ani. 

Sarcina lui Voiculescu poate fi mai simplă decât pare. 

Datele despre centrele de testare făcute de curând publice de ministrul sănătății au fost doar startul în calificări. După agitația creată, corpuri de control și etc., e clar că sistemul s-a prins și încet-încet monstrul cu toate capetele lui din pile va veni după Voiculescu.

Mai țineți minte, în copilărie, zicala „unde e mingea e și grămada”? Cu mutarea despre centrele de testare, Voiculescu a mutat fotbalul ăla nebun, de pe bitumul parcărilor pline de Dacii 1300 pe care săreau „mingile 35” ovale, tocmai în mijlocul puterii. Urmează cotonogeala. 

Urmărește-ne pe Google News