1. Siguranță – armată și poliție. Otto Milik
Otto Milik candidează în alegerile din septembrie 2020 la Primăria Sfântu Gheorghe din partea ALDE.
Otto Milik a fost consilierul ministrului Oprea, care în 2007 l-a promovat director la MAI.
Militar, om organizat, face din 2009 un an unic în istoria învățământului superior. Face un master pe terorism la “Mihai Viteazul”, un master pe Securitate și Apărare Națională la “Carol I”, ambele în București. Mai face și un master la Sibiu, la Studii Europene.
Asta în timp ce preda ca profesor asociat la aceeași universitate, își continua Facultatea de Drept la Brașov și studia din greu pentru doctoratul la ASE.
Probabil curbează timpul, căci, tot în 2009, absolvă și cursurile Academiei de Poliție, și cursurile care îi permit să devină înalt funcționar public!
Omul-orchestră
Ca să vă reveniți. Rezum. Într-un singur an, 2009, un director de la MAI:
- Face trei mastere.
- Absolvă o academie.
- Studiază și devine înalt funcționar public
- Studiază la o facultate cursuri de zi. Își face doctoratul la altă facultate.
- Predă ca profesor asociat la una dintre universitățile unde își face unul dintre masterate.
Asta în trei orașe, diferite toate de orașul natal, unde are o afacere și e șef liberal.
Astfel, Otto Milik devine comisar-șef de poliție. Director în cadrul Oficiului Român de Imigrări. Consilier de ministru.
2009 a fost anul în care actualul candidat la Primăria Sf. Gheorghe și-a rezolvat o mare problemă. Pentru că, înainte de această acumulare de diplome și titluri, pe când avea 39 de ani, fusese, conform CV-ului, consilier local în Covasna și ofițer de armată, ambele însă fără facultate.
A remediat asta, căci a făcut întâi Facultatea de Sport din Brașov și în anul doi la ASE în București. Va termina ambele facultăți.
În 2006, în timp ce este în ultimul an la ASE, începe conform CV-ului și un master la ASE, că doar timpul curge invers pentru cei mai buni dintre noi. Plus certificări pe fonduri europene și administrație publică.
Este detașat de la MAI subprefect la Covasna în 2012. Este candidatul din partea ALDE la Primăria Sf. Gheorghe.
Comisar-șef de poliție. Doctor în economie. Are pensie specială. Siguranță, cinste, onoare. Un semidoct sinistru.
2. Sănătate. Liviu Balint: sală de bingo, șef de Serviciu de Ambulanță, parlamentar
La 46 de ani, Liviu Balint ajunge în Parlament în Comisia de Sănătate și Familie. Deputat. Devenise director general al Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj în 2014. La vârsta de 43 de ani.
Straniu este că, cu numai doi ani în urmă, la 41 de ani, omul era un absolvent de liceu industrial, cu o lipsă de experiență năucitoare.
Două facultăți și două mastere, în trei ani
Singura experiență este în “afaceri” – firma lui a dat o gaură statului de 120.249 de lei și o scurtă experiență de “director” la o firmă de bingo. Este însă anul de grație 2012, iar el este șeful UNPR Sălaj, lucru care facilitează o mulțime de minuni.
În următorii trei ani, omul termină două facultăți, de Drept și de Administrație Publică, și două mastere – unul în comunicare și unul în drept european, trei la Universitatea Ecologică București și unul în Arad. Asta, în timp ce el este “afacerist” în Sălaj.
Duhul menirii îl lovește în martie 2014, timp în care făcea și două mastere – comunicare și drept european.
Cel mai probabil Dumnezeu însuși îi ordonă, cu vocea lui Oprea, să facă cursul “Programul de Educaţie Medicală Continuă: MANAGEMENT SPITALICESC”.
Îl termină strălucit în trei luni, în iulie. Exact în aceeași lună devine, coincidență, director general la Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj. Apoi ajunge parlamentar.
Traseist. A fost și pe la PDL, și la PMP, acum e cu PNL-ul. Vorbește îngrozitor de prost. Noroc totuși că este agramat și foarte plictisitor.
3. Politică externă. Alexandra Bogaciu. La 27 de ani, în Parlament
La doi ani după ce termini liceul te apuci de o bombă de facultate pe bani, deși practic nu există competiție la facultatea de stat pe domeniul tău. Termini “Management”.
În timpul facultății și încă trei ani după facultate, muncești, desigur, din greu la firma tatălui tău. Conform CV-ului, ceea ce faci este să salvezi datele de pe calculator pe “suporturi magnetice”. Asta, până la 26 de ani.
Apoi pentru câteva luni și deloc în vederea alegerilor, devii ditamai directoare la firma lui tata. Tată care, desigur accidental, este vărul lui Pandele, soțul doamnei Firea.
Decizi că experiența asta năucitoare pe care o ai este perfectă pentru un loc de deputat. Alegătorii sunt de acord, așa că, cinstit și meritoriu, la 27 de ani ești deja în Parlament.
La 29 de ani reprezinți țărișoara cu onoare în Comisia pentru Politică Externă. Vomitiv.
De ce tac Nicușor Dan și Alianța USR-PLUS?
Avem un stat capturat, iar SRI-ul și președintele sunt fie pe plaiurile mirifice ale României normale și educate, fie sunt incompetenți cronicizați, fie la fel de ticăloși precum cei pe care îi tot expun de vreo trei săptămâni încoace.
Și mai îngrijorătoare pentru mine este poziționarea pe burtă a liderilor Alianței și a domnului Nicușor Dan. Unul dintre cei cu care am vorbit crede că nu interesează mai mult de 10-15% din alegători.
Cum am alergie la poloniu, am decis să nu mai beau ceai. Pe site-ul https://nutotei.ro/ sunt alte 52 de portrete de politicieni toxici.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!