HOT: Roger Federer, jucător de tenis
Sau, mai corect spus, cel mai bun jucător de tenis din istorie. Pentru ce a făcut în meciul din sferturile de finală de la Australian Open, împotriva americanului Tennys Sandgren, 6-3, 2-6, 2-6, 7-6, 6-3, o revenire construită punct cu punct, cu nervi și calm alternativ, cu sânge rece, dar și cu sânge fierbinte.
Elvețianul a reușit această vrăjitorie la începutul unui 2020 în care va împlini 39 de ani, iar demonstrațiile sale de pe teren sunt parcă din ce în ce mai puțin sport și din ce în ce mai mult artă.
Șapte mingi de meci a salvat Federer în fața bravului Sandgren. Iar la final a spus că a fost incredibil de norocos.
Și nu e fals ce spune, dar e un act de normalitate să recunoști asta, mai ales dintr-o sferă atât de înaltă. Elvețianul a mai zis că accidentarea de la coapsă l-a ambiționat, în loc să-l descurajeze. Durerea a părut pe la jumătatea celui de-al doilea set și a rămas acolo, jucându-se cu soarta și cu nervii lui Roger. Căci ce e un erou fără durere și ce test e mai relevant decât prezența acesteia?
Oricâte turnee de Grand Slam va mai câștiga
sau nu Roger Federer de-acum înainte, el va contribui mereu la scrierea lor
tensionată și romanțată.
NOT: Victor Costache, ministrul Sănătății
Declarația ministrului Costache, potrivit căreia există o legătură evidentă între plecarea la muncă în străinătate a părinților și cazurile de autism în rândurile copiilor care rămân în urma lor, este, neștiințific vorbind, o gogomănie. O absurditate iresponsabilă din partea nivelului superior al domeniului medical românesc, o naivitate – ca să fim delicați.
Asta, după ce moda ultimilor ani a încercat să ne convertească la teoria că vinovate pentru autism sunt vaccinurile, știți voi, acele injecții și cocktailuri care practic au făcut ca specia umană să nu fie înghițită de mizerie și boli.
Aș propune ca Victor Costache să fie
nominalizat la Nobel sau la alt premiu internațional pentru științe medicale pentru
că a reușit să deslușească misterul acestei tulburări comportamentale. Nimeni
n-a fost capabil să depisteze până acum cauzele exacte ale autismului. Dar,
priviți, există mereu loc pentru descoperiri zguduitoare.
Una peste alta, declarația ministrului arată
cât de de nesigură, în fapt, lumea politică în care trăim. Cât de bâjbâită și
de slabă.