Momentul coincide și cu o creștere a prețurilor în piață: luna trecută, prețul mediu ponderat a fost de circa 1.100 de lei/MWh, în timp ce, ieri, Primăria a vândut cu peste 1.900 de lei/MWh. În cifre absolute, ziua de ieri a însemnat încasări de peste 1,5 milioane lei din vânzarea de energie electrică.

Creșterea capacității de producție a fost posibilă odată cu pornirea CET Holboca: la centrala de lângă oraș se produc, în medie, 50 MWh/oră, în timp ce la CET Tudor producția ajunge la circa 4 MWh/oră.

Din 2 decembrie, capacitatea de producție a ajuns în medie, la 850 MWh/zi. În această cantitate nu este inclusă și energia utilizată pentru consumul propriu al centralei. Conform operatorului național al pieței de energie electrică, prețul de tranzacționare (lei/MWh) în ultimele zile a fost cuprins între 1.500 de lei și circa 2.000 de lei. 

Contactat telefonic, Alin Aivănoaei, director Termo Service, societate a Primăriei care asigură managementul CET, a confirmat intervalul de preț și, mai mult, el a precizat că estimările actuale arată că, în luna decembrie, va fi o nouă creștere cu un potențial de a se ajunge la 3.000 de lei/MWh. 

În context, amintim că, pentru a-și acoperi costurile de operare, Primăria trebuie să vândă cu cel puțin 1.000 de lei/MWh. 

Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”
Recomandări
Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE ZIARULDEIASI.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.