Momentul coincide și cu o creștere a prețurilor în piață: luna trecută, prețul mediu ponderat a fost de circa 1.100 de lei/MWh, în timp ce, ieri, Primăria a vândut cu peste 1.900 de lei/MWh. În cifre absolute, ziua de ieri a însemnat încasări de peste 1,5 milioane lei din vânzarea de energie electrică.

Creșterea capacității de producție a fost posibilă odată cu pornirea CET Holboca: la centrala de lângă oraș se produc, în medie, 50 MWh/oră, în timp ce la CET Tudor producția ajunge la circa 4 MWh/oră.

Din 2 decembrie, capacitatea de producție a ajuns în medie, la 850 MWh/zi. În această cantitate nu este inclusă și energia utilizată pentru consumul propriu al centralei. Conform operatorului național al pieței de energie electrică, prețul de tranzacționare (lei/MWh) în ultimele zile a fost cuprins între 1.500 de lei și circa 2.000 de lei. 

Contactat telefonic, Alin Aivănoaei, director Termo Service, societate a Primăriei care asigură managementul CET, a confirmat intervalul de preț și, mai mult, el a precizat că estimările actuale arată că, în luna decembrie, va fi o nouă creștere cu un potențial de a se ajunge la 3.000 de lei/MWh. 

În context, amintim că, pentru a-și acoperi costurile de operare, Primăria trebuie să vândă cu cel puțin 1.000 de lei/MWh. 

Copiii-eroi în revoluția din 1989: uciși accidental, pentru că au protestat contra lui Ceaușescu sau împușcați ca „teroriști” la intrarea în era Iliescu
Recomandări
Copiii-eroi în revoluția din 1989: uciși accidental, pentru că au protestat contra lui Ceaușescu sau împușcați ca „teroriști” la intrarea în era Iliescu

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE ZIARULDEIASI.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.