Apoi, a ajuns chiar el pe frontul din Ucraina, în unele dintre cele mai periculoase zone. A dus ajutoare umanitare, dar și echipamente pentru armata ucraineană.
Radu Hossu a explicat pentru PRESShub ce l-a determinat să se implice direct în lupta ucrainenilor cu rușii, a detaliat care a fost suma strânsă din donații de la români pentru ajutoare umanitare și echipamente și a povestit ce a trăit pe front, în localități ocupate până de curând de ruși, precum Bahmut.
Suma adunată din donații nu o știu cu exactitate, dar estimez că depășește 250.000 de euro. Am livrat undeva la 12-13 mașini de transport persoane, 4 dube pentru transport marfă, căști kevlar și plăci balistice. Eu am sosit acolo cu sute de pachete alimentare care conțineau mălai, făină de grâu, paste, conserve de carne, ciocolată etc, dar și cu produse de igienă personală. Sunt ONG-uri din România care au curajul să se ducă în zone foarte periculoase din Ucraina pentru a distribui aceste ajutoare.
Radu Hossu
Despre cum e viața în Bahmut, tânărul spune că ar „asocia-o cu Cernobîl”, deoarece este un oraș dezolant, gri, pustiu, distrus de ruși. Iar locuitorii au ajuns să trăiască fără apă, lumină sau electricitate, în general, ascunși cel mai adesea prin beciuri.
PRESShub: Vă aflați în Ucraina din luna septembrie, din postura de corespondent de război acreditat în România și de către armata ucraineană. Dar nu sunteți jurnalist. Ce anume v-a motivat să mergeți în zona de război și în ce constă activitatea dumneavoastră?
Radu Hossu: Ceea ce m-a motivat să merg în Ucraina a fost faptul că au existat o agresiune, un agresor și o victimă. Victima este în acest caz un stat care este asemănător din multe puncte de vedere cu România, un stat în care exista corupție, dar și oameni deosebiți. Iar acest stat luptă acum pentru libertate.
Citește continuarea pe PRESShub
ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL PRESSHUB.RO
Vvva • 30.11.2022, 20:53
Și în cazul războiului din Ucraina specia umană nu a învățat nimic din trecut și sunt speranțe slabe pentru viitor.