Alegerea unei uniforme medicale este mai flexibilă în prezent, deoarece cadrele medicale pot să renunțe la clasicele halate albe și să le înlocuiască cu uniforme mai deosebite, care se remarcă prin culoare și imprimeuri vesele. În orice caz, există o serie de criterii care trebuie să primeze în alegerea unei uniforme pentru practicanții din industria medicală:

1. Uniforma aleasă trebuie să rezoneze cu mediul de lucru 

Practicanții din domeniul sănătății trebuie să aleagă uniforme care să corespundă cu mediul de lucru. De exemplu, într-un cabinet stomatologic, asistentele și medicii pot lua în calcul purtarea unor uniforme cu imprimeuri care să îi atragă pe copii și care să le ofere acestora un tablou menit să îi liniștească și să îi invite la dialog. 

Pe site-ul TesaMedical.ro, cadrele medicale pot să găsească o colecție diversificată de bluze medicale imprimate, care surprind imagini sugestive și personaje hazlii. O simplă bluză medicală poate contribui la dispariția barierei de comunicare dintre medici/asistente și copii, mulți dintre micuții pacienți fiind speriați de vizita la dentist; 

2. Uniforma medicală se alege în funcție de material și croială

Pentru a se bucura de confort sporit, cadrele medicale trebuie să aleagă acele uniforme care le oferă libertate de mișcare și care să lase pielea să respire. În această idee, sunt recomandate uniformele fabricate din țesături calitative, cel mai adesea fiind preferate uniformele realizate din mixuri de materiale care fac uniforma confortabilă și mai puțin rigidă.  

Și din perspectiva croielii există mai multe tipuri de uniforme. Uniformele moderne au o croială relaxată care evidențiază silueta, la fel cum o fac și uniformele strânse pe corp. Bluzele și pantalonii unisex au o croială mai degrabă clasică, astfel încât să se potrivească deopotrivă cadrelor medicale de gen feminin și de gen masculin. 

Multe dintre persoanele care lucrează în mediul spitalicesc aleg uniforme cu mâneci scurte din motive de igienă, întrucât le este foarte simplu să se spele pe mâini și nu trebuie să își ridice de fiecare dată mânecile. La polul opus, există la fel de multe cadre medicale ce preferă uniformele cu mânecă lungă pentru mai multă protecție;

3. Halatul și pantalonii medicali trebuie să fie practice

Uniforma medicală este compusă din halate, pantaloni și deseori bonete medicale, pe care medicii și asistentele le poartă mai ales în timpul operațiilor. În cazul bluzelor medicale și pantalonilor, se va pune accent pe caracterul practic. De aceea, sunt preferate bluzele și halatele medicale prevăzute cu cel puțin un buzunat încăpător, unde să poată fi păstrate instrumente medicale compacte și instrumente de scris.  

Acestea sunt trei aspecte care trebuie prioritizate în alegerea uniformei medicale, iar Tesa Medical pune la dispoziția profesioniștilor din acest domeniu o multitudine de colecții de uniforme cu design modern, fabricate din materiale rezistente la spălări frecvente, fără compromisuri în ceea ce privește confortul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News