Un cuptor cu aburi Miele te va ajuta să prepari cele mai delicioase rețete, de la feluri principale și până la deserturi. În plus, are numeroase funcții suplimentare, poți dezgheța alimente, poți fierbe, dospi, topi, conserva sau blanșa.
Mai jos vei găsi câteva rețete pe care le poți găti la un cuptor cu aburi:
Mix de legume
Legumele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică, pentru că au un aport foarte mare de vitamine, ideale pentru menținerea unui organism sănătos. Un mix de legume preparat la cuptorul cu abur se prepară rapid, iar combinația de gust este delicioasă. Folosește o vânătă, un ardei kapia, un ardei gras, un dovlecel, câteva roșii, doi morcovi și un buchet de conopidă. Spală-le, taie-le în bucăți mari, pune-le într-o tavă sau într-un vas de yena și bagă-le la cuptor.
Trebuie să știi că nu este nevoie să adaugi ulei sau apă.. Vitaminele și sărurile minerale conținute de fiecare legumă în parte vor fi conservate în timpul gătirii cu aburi, motiv pentru care sarea sau alte condimente nu sunt necesare. În funcție de preferințele tale, lasă legumele la aburi mai multe minute dacă le vrei mai moi. Altfel, pentru al dente, sunt suficiente 15 minute.
Rețeta poate fi consumată ca atare, la cină sau ca garnitură la masa de prânz. Deliciul este dat de felul în care aromele fiecărei legume se vor combina, rezultând o savoare uimitoare.
Orez, file de păstrăv și broccoli
Ce zici de o rețetă pentru masa de prânz gătită la cuptorul cu abur. Orezul alb se spală, se adaugă în vas și se bagă la cuptor aproximativ 15 minute. Adăugă apoi file de păstrăv și la final bucățile de broccoli. Pentru că este o legumă care se înmoaie destul de repede, nu lăsa la cuptor mai mult de 10 minute. Dacă broccoli nu este tocmai pe gustul tău, înlocuiește-l cu sparanghel sau conopidă.
Acest preparat este gata foarte repede, asta pentru că aburul va pătrunde și găti fiecare aliment fără să fie nevoie de mult timp.
Cremă de zahăr ars
Și deserturi poți prepara cu succes la un cuptor cu aburi. Vei obține cea mai delicioasă cremă de zahăr ars, asta pentru că se va găti perfect la interior, păstrând aromele de vanilie, zahăr caramelizat și rom. Nu uita că zahărul pentru creme brulee, așa cum este denumirea originală franțuzească a acestui desert, poate fi topit direct în cuptorul tău cu abur, fără să riști să se ardă prea tare și să fie ușor amărui.
Ce funcții speciale are cuptorul cu aburi
Pe lângă rețete de prânz sau cină, cuptorul cu abur poate fi folosit în numeroase alte scopuri. El vine cu câteva funcții speciale, menite să-ți ușureze viața în bucătărie. Poți încălzi mâncare, poți decongela alimente, poți fierbe, dospi aluatul frământat cu drojdie (pentru pâine, gogoși sau cozonac). De asemenea, vei topi ciocolata, vei putea decoji legumele (cum ar fi roșiile), vei putea conserva alimentele pentru iarnă sau pur și simplu vei putea steriliza vasele cu ajutorul funcției speciale. Desigur, aceste funcții pot varia de la un model la altul.
Sursa foto: miele.ro