1. Alege corpuri de mobilier cu rol practic, nu doar estetic
Spațiile de depozitare sunt extrem de importante într-o locuință, mai ales într-una de dimensiuni mai reduse, motiv pentru care trebuie să găsești soluții optime de mobilare și depozitare. De exemplu, poți monta un dulap baie în care să depozitezi produse cosmetice, obiecte de igienă personală sau dispozitive electrice, precum uscătorul de păr, aparatul de bărbierit electric și nu numai.
Pe piață găsești o varietate de dulapuri pentru baie, în diferite dimensiuni. Totodată, poți opta pentru o oglindă cu spațiu de depozitare, pentru a ascunde obiectele care pot crea o imagine prea încărcată. Folosește și organizatoare sub formă de coșuri sau cutii pentru a păstra ordinea în dulapuri.
2. Optează pentru mobilier și corpuri sanitare suspendate
Mobila suspendată reprezintă o alegere tot mai întâlnită în rândul amenajărilor interioare. Pe lângă aspectul aerisit și modern, aceasta permite o curățare mai ușoară a băii. De pildă, poți opta pentru un lavoar sau un WC suspendat, obținând mai mult spațiu pe podea.
De asemenea, poți monta rafturi și polițe suspendate, unde poți pune și câteva obiecte decorative, cum ar fi bețișoare parfumate de cameră, o floare artificială pentru decor sau alte produse cu scop ornamental. O altă idee de maximizare a spațiului de depozitare este folosirea unor suporturi de perete sau cârlige pentru ușă, pentru a avea unde să-ți pui prosoapele sau halatul de baie.
3. Profită de spațiile verticale
Amenajarea spațiilor verticale este o tehnică ideală pentru cei care vor să utilizeze cât mai eficient spațiul de care dispun în baie. Așadar, în loc să montezi un calorifer clasic, alege unul vertical, tip scăriță, care oferă încăperii un aer modern.
Mai mult decât atât, poți monta un suport suspendat în duș, pentru a depozita șampoane, geluri de duș și alte produse de igienă personală pe care le folosești. Eventual, dacă montezi suportul pe colț, ai șansa de a câștiga și mai mult spațiu.
4. Alege culori deschise în amenajare și luminează baia corespunzător
În proiectele de amenajări interioare, unul dintre secrete este să te joci cu luminile și culorile. O încăpere va părea întotdeauna mai spațioasă dacă pereții sunt vopsiți în alb sau o nuanță cât mai deschisă, cum ar fi bej sau crem.
Odată ce creezi iluzia unui spațiu mai mare cu ajutorul vopselei de pereți, ia în considerare nuanța mobilierului din baie. Mobila albă este o alegere clasică și nu se va demoda nicicând. Pe de altă parte, dacă nu te regăsești în acest stil de amenajare, poți încerca piese de mobilier pentru baie în nuanțe de lemn natur sau crem, pentru a crea o atmosferă primitoare.
Luminile sunt un aspect esențial în amenajări. Dacă nu te poți decide între lumina caldă, rece sau neutră, cere-i electricianului să realizeze un sistem prin care să folosești toate tipurile de lumină, în funcție de starea pe care o ai. De asemenea, nu uita de faptul că poți opta pentru o oglindă cu lumini LED integrate.
Ține cont de aceste recomandări atunci când începi procesul de amenajare sau renovare al băii tale, iar rezultatele vor fi minunate. Documentează-te înainte de a lua orice decizie în materie de amenajări interioare și raportează-te mereu la funcționalitate și confort înainte de toate.
Sursă foto: Shutterstock