Decizia de a-ți cumpăra un cuptor electric încorporabil vine la pachet cu alocarea unui timp considerabil documentării deoarece este un electrocasnic pe care nu îl cumperi în fiecare zi și pe care îl vei folosi mult timp, așa că merită să îți dedici timpul necesar pentru a face o alegere bună.
De ce să optezi pentru un cuptor electric incorporabil?
Pentru început, ne vom concentra pe descrierea acestuia și pe avantajele pe care le aduce. Un cuptor electric incorporabil este extrem de util în orice bucătărie deoarece vine dotat cu multe funcții și poate fi plasat în mobilierul de bucătărie, oferind astfel o estetică modernă și rafinată. Mai mult, faptul că este încorporabil înseamnă că poți alege înălțimea la care urmează să îl plasezi și astfel îți va fi mult mai ușor să îl folosești.
De asemenea, așa cum menționam mai devreme, cuptorul este dotat cu funcții pe care cele clasice, ale aragazelor pe gaz, nu le au. Printre acestea, cele mai comune sunt: funcția de încălzire dublă, funcția de decongelare, funcția de ventilare, funcția pentru rotisor, dar și funcția grill.
Cum alegi un cuptor electric încorporabil?
Iată care sunt cele mai improtante cirterii pe care să te sfătuim să le ai în vedere înainte de a comanda noul tău cuptor electric încorporabil.
- Funcțiile
Pentru că un cuptor electric incorporabil se deosebește de unul clasic mai ales datorită funcțiilor și programelor pe care le pune la dispoziția ta, acesta este primul element de la care îți recomandăm să pornești atunci când vine vorba despre alegerea unui cuptor electric incorporabil. Prin urmare, îndreaptă-te către un model care să aibă cât mai multe funcții și programe disponibile pentru a te ajuta să gătești preparate diverse într-un mod ușor eficient și sănătos.
- Materialul
Un al doilea aspect de la care nu trebuie să faci rabat este cel al materialului de calitate. Pentru că îl vei folosi destul de des este ideal să optezi pentru un material de calitate care să fie rezistent, cum ar fi inoxul oțelul inoxidabil sau geamul termorezistent. Evident, alegerea materialului trebuie să fie făcută în concordanță cu stilul mobilierului pe care l-ai selectat pentru bucătăria ta. De pildă, dacă ai o bucătărie modernă, este în regulă să te îndrepți către sticlă, iar dacă ai ales pentru bucătăria ta un stil de amenajare clasic, poți fără griji să alegi un cuptor din inox. Și culoarea este importantă, atunci când vorbim despre alegerea materialului. Aici te sfătuim să optezi pentru culori deschise, dacă bucătăria ta este una tradițională și către negru sau argintiu, dacă vorbim despre o bucătărie mobilată într-un stil modern.
- Accesorii
Nu neglija nici accesoriile pentru că acestea îți vor face viața mult mai ușoară. Așadar, verifică dacă acesta este prevăzut cu accesorii. Cele mai comune sunt: termometrul, grilajele, o tavă pentru copt și o tavă universală.
- Dimensiunile
Dacă te afli în situația în care trebuie să schimbi cuptorul sigur, știi care sunt dimensiunile pe care le cauți, însă în cazul în care te afli în scenariul de a te muta la casă nouă și de a fi nevoit să alegi o nouă mobilă de bucătărie, atunci optează pentru un model care este mai mare și pe care să-l poți folosi pentru orice ai vrea să gătești. De pildă, cele mai utilizate sunt cuptoarele electrice incorporabile care măsoară 60 de cm, însă poți găsi și dimensiuni mai mari sau mai mici. Același lucru urmărește-l și în ceea ce privește capacitatea cuptorului. Un cuptor electric încorporabil mediu are o capacitate de 60 l, unul mare de peste 60 l, iar unul mic are până în 50 l.
- Autocurățarea
Alege un model de cuptor electric încorporabil care să fie prevăzut și cu funcția de autocurățare: te va scuti de mult timp pierdut!
Spor la gătit!