Secretul nu constă în a cheltui o avere pe produse de top. Succesul tău se va baza pe câteva investiții mici și pe anumite tehnici. Cunoaște-le în cele ce urmează.

1. Primerul – un produs cu adevărat necesar

Dacă până acum ai fost convinsă că primerul este doar un produs „de umplutură”, o noutate de marketing, pentru a scoate mai mulți bani din buzunarul femeilor, te anunțăm că e departe de a fi așa.

Prezența unui strat de primer pe ten îl pregătește pentru aplicarea machiajului, pe care îl face mult mai durabil. În plus, ajută la uniformizarea pielii și poate avea efect de glow sau de matifiere. Totodată, primerul acoperă porii mari, vizibili.

Pe lângă varianta pentru față, există și primer de ochi și primer de buze, absolut esențiale în a menține îndelung machiajul în aceste zone extrem de mobile și de solicitate.

2. Folosește genele false cu aspect natural, ușor de aplicat

Mai durabile și mult mai de efect decât rimelul, genele false încununează spectaculos orice machiaj. Îți deschid privirea, conturează ochii și îi „ridică”. Problema intervine atunci când încerci să aplici genele false standard – dificile, instabile și adesea cu un aspect vizibil artificial.

În locul lor poți alege gene smocuri, varianta ușor de aplicat și cu aspect natural, mai ales dacă optezi pentru cele din mătase. Aplicate cu grijă, în puncte bine alese, se îmbină armonios cu genele tale naturale. Pune câteva smocuri pentru un look de zi și plusează pentru ocaziile speciale.

3. Un set complet de pensule – absolut necesar!

Nu te rezuma la pensula care vine cu paleta de farduri sau la burețelul din cutiuța de pudră! Dacă vrei un machiaj care să se așeze perfect, cu un blending desăvârșit, investește într-un set de pensule de calitate.

Ai nevoie de pensule pentru fard de pleoape de mărimi și grosimi diferite, de o pensulă pentru fond de ten, una pentru fard de obraz, pentru conturare, iluminare, aplicarea pudrei de final, blending și așa mai departe. Caută tutoriale video și învață să le folosești. Rezultatele te vor uimi.

4. Descoperă eyeliner-ul de tip gel

Uită de eyeliner clasic lichid și încearcă tușul de ochi de tip gel, în cutiuță/borcănel. Îl aplici cu o pensulă specială, subțire, cu care ai mai mult control.

Eyelinerul gel rezistă în timp, este ușor de aplicat și corectat, plus că îl poți estompa cu farduri, având acel efect seducător smoky.

5. Ajută-te cu șabloane

Îți tremură mâna? Pur și simplu nu ai talent la desenatul liniilor sinuoase? Lasă-te ajutată de șabloane pentru tuș și fard. Găsește forma potrivită, apoi fixeaz-o pe piele și umple spațiul cu produsul ales. Acum, în sfârșit, liniile îți vor ieși perfecte!

6. Descoperă întrebuințările highlighter-ului

Highlighter-ul nu este doar un produs pentru iluminarea pomeților. Strălucește ca o zeiță și conferă chipului prospețime aplicându-l în mai multe puncte cheie: deasupra sprâncenelor, pe vârful nasului și estompat înspre frunte, pe bărbie și chiar în centrul buzelor.

Important este să nu folosești mult produs și să alegi o nuanță caldă, cât mai naturală, compatibilă tenului tău.

7. Schimbă pudra clasică cu una translucidă

Pudra de ten translucidă fixează machiajul fără a-i altera culoarea. Este mult mai indicată decât pudra clasică, mată și nuanțată, pe care, de cele mai multe ori, nu reușim să o alegem în nuanța corectă.

Evită aspectul de făină pe ten și dă rezistență machiajului cu un strat lejer de pudră translucidă, pe care o poți distribui fără griji chiar și în zona delicată de sub ochi.

8. Fixează totul cu un setting spray

Spray-ul de fixare este un produs esențial dacă vrei ca machiajul tău să arate cât mai mult timp ca la început. Alege unul cu efect de hidratare și acoperă toată fața, stând cu ochii închiși. Lasă-l să se usuce natural.

Nu ai nevoie de cursuri pentru a-ți îmbunătăți considerabil aptitudinile în domeniul machiajului. Adaugă trusei tale produsele recomandate și deprinde tehnicile descrise. Instantaneu, vei observa că make-up-ul tău arată mai bine și că rezistă îndelung, iar rezultatele rivalizează cu cele realizate de profesioniști.

Sursă foto: Shutterstock

 
 

Urmărește-ne pe Google News