Pentru a putea cumpăra ulei de calitate şi pentru a alege o variantă perfectă pentru tine, poţi accesa link-ul următor: https://www.fontenaturis.ro/uleiuri-masline/.
Iată câteva informaţii despre uleiurile bio, modul în care le poţi folosi și efectele bune pentru corp:
- Uleiul de măsline conţine o sursă foarte importantă de polifenoli, care sunt perfecţi pentru menţinerea sănătăţii corpului
Uleiul de măsline conţine polifenoli, care sunt antioxidanţi naturali existenţi încă din momentul conceperii uleiului. Ei se consumă pe măsură ce produsele din care este extras uleiul se maturizează. De aceea, este important să fie recoltate măslinele la momentul oportun, atunci când au cel mai înalt nivel de polifenoli. Există şi anumite soiuri care conţin în mod natural o cantitate mai mare sau mai mică de polifenoli.
Este importantă regiunea de unde se face recolta, precum şi modalitatea prin care se păstrează sau se irigă culturile. Antioxidanţii menţin corpul într-o stare de sănătate bună şi ajută în mod special zona cardiovasculară şi îndepărtează posibilitatea apariţiei cancerului.
2. Uleiul de măsline are un rol antiinflamator
Tot datorită puterii de combatere a radicalilor liberi şi datorită compoziţiei sale, un ulei de măsline bio poate să te ajute să elimini inflamaţiile. Acest rol antiinflamator a fost observat şi prin studii şi este unul dintre motivele pentru care uleiul de acest tip este recunoscut şi apreciat.
3. Ce înseamnă ulei de măsline extravirgin?
Procesul de formare al uleiului începe de fiecare dată la fel. Se recoltează uleiul o dată pe an şi apoi se extrage uleiul. Apoi, se verifică calitatea lui. Cel mai fin dintre tipurile de ulei se poate considera uleiul de măsline extravirgin. Acesta este presat la rece şi nu este rafinat. El este obţinut din produse de calitate coapte la nivelul potrivit pentru ele. În mod obişnuit, uleiurile rafinate sunt amestecate cu 15%- 20% ulei extravirgin pentru a dărui gust, aromă, culoare.
Astfel, se obţine un produs mai calitativ şi cumpărătorii se bucură de aroma sa, precum şi de o culoare mult mai atractivă. Acest tip de ulei se numeşte simplu „Ulei de măsline”, atunci când îl găseşti pe rafturile magazinelor sau în magazinele online. Uleiul de măsline are multiple beneficii pentru sănătate şi este foarte bun pentru orice tip de preparat. El poate să fie folosit şi în preparatele calde, precum şi în salate. Este bine să foloseşti uleiuri naturale pentru diverse tipuri de preparate culinare, dar şi pentru tratamentele cosmetice preferate.
4. Poţi recunoaşte tipul de ulei de măsline şi după culoarea lui
Culoarea unui ulei de măsline poate să fie într-o gamă ce există între galben şi verde, conform cantităţii de ulei de măsline extravirgin care este adăugată.
5. Poţi folosi ulei de măsline pentru cele mai gustoase salate
Salata care are ulei de măsline, o să folosească grăsimi de calitate, bune pentru sănătate. Poţi consuma aceste grăsimi în cantitatea corectă pentru corpul tău şi o să ai o multitudine de beneficii pentru organism. Poţi să foloseşti alături de roşii, pentru a le potenţa calităţile şi aroma, precum şi alături de alte tipuri de legume.
Alege să utilizezi ulei vegetal care să se potrivească pentru tipul de mâncare pe care îl preferi. Uleiul de măsline care nu este extravirgin are o aromă mai uşoară, mai puţin potenţată. De aceea, el poate să fie folosit în cazul preparatelor care au nevoie să scoată în evidenţă doar anumite arome. Dacă alegi uleiul de măsline extravirgin, poţi să îl foloseşti în mâncarea specială, pentru o paletă înaltă de gusturi speciale. Orice salată care foloseşte ulei de măsline naturale şi sănătoase o să fie o adevărată bucurie.