Usturoi – de sute de ani i s-au atribuit acestui aliment proprietăți antibacteriene. Conținutul ridicat de compuși organosulfurici este responsabil pentru efectele benefice ale usturoiului. Însuși Louis Pasteur a descris, în 1858, efectele antibacteriene ale sucurilor de usturoi, se menționează într-o notă medicală. El a menționat că usturoiul a ucis chiar și Helicobacter Pylori. Așadar, nu ai de ce să nu incluzi în dieta ta acest aliment-medicament.
Echinacea – este o plantă care, conform medicinei alternative, are capacitatea de a preveni infecțiile, de a îmbunătăți sistemul imunitar și de a stimula producția de limfocite. Aceste celule joacă un rol extrem de important în apărarea organismului împotriva bacteriilor și virusurilor. Acesta este și motivul pentru care echinacea este considerată unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale.
Propolis – este substanța produsă de albine atunci când colectează polen sau seva plantelor. Albinele folosesc propolisul pentru a menține curățenia și igiena stupului. Datorită propolisului, stupul este considerat și cel mai steril loc din natură. Se consideră, de asemenea, că propolisul protejează împotriva bacteriilor și întărește sistemul imunitar al oamenilor. Iarna, cu precădere, este un excelent antibiotic natural, protejând organismul de răceli, gripă, guturai etc.
Ulei de oregano sălbatic – oregano sălbatic nu trebuie confundat cu varianta sa mai dulce, numită și maghiran. Oregano are un gust amar și înțepător, datorat conținutul de carvacrol, un fenol natural cu numeroase proprietăți. Administrat corespunzător, oregano sălbatic și uleiul de oregano sălbatic au acțiune rapidă împotriva bacteriilor și microorganismelor, precum Escherichia Coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumonia ori Candida. Mai mult, uleiul de oregano sălbatic protejează împotriva radicalilor liberi, ferind organismul de numeroase afecțiuni cauzate de aceștia.
Obținut prin presarea frunzelor și îmbogățit cu alte uleiuri benefice pentru sănătate, precum uleiul de măsline, pentru a evita iritarea membranei mucoase, uleiul de oregano sălbatic are proprietăți antibacteriene, antiparazitare și antifungice. Acesta este utilizat și în tratamentul gripei, răcelii, bronșitei, datorită proprietăților expectorante, antitusive și stimulatoare de transpirație. De asemenea, îmbunătățește procesele digestive, ameliorează migrenele și este ușor diuretic. Mai ai nevoie de motive să încerci un ulei de oregano sălbatic? Intră pe blogul magazinului online Sanavita și află informații suplimentare despre acest tip de ulei.
Salvia – potrivit unui studiu publicat în 2015, extractul de salvie are proprietăți antibacteriene. Pentru a ajunge la această concluzie, a fost efectuat un experiment în care un grup de fete cu vârste între 11 și 14 ani au folosit apă de gură cu salvie timp de 21 de zile. La sfârșitul perioadei, cercetătorii au observat ca Streptococcus mutans s-a diminuat în placa dentară. Pentru a profita de beneficiile salviei, poți opta pentru infuzia de salvie, dar și pentru administrarea corectă a unui ulei de salvie. Poți găsi pe Sanavita și alte produse naturale din salvie, precum tinctură de salvie sau ceai de salvie.
Trebuie să ai în vedere că acțiunea antibioticelor naturale nu este imediată sau dintr-o singură administrare. Aceste produse și alimente trebuie să fie întotdeauna însoțite de un stil de viață sănătos și administrate conform specificațiilor.