În ultimii ani, autoturismele electrice au început să devină tot mai populare în România, atât în rândul persoanelor fizice, cât și în cel al persoanelor juridice. Infrastructura se dezvoltă tot mai mult, însă multe companii nu doresc să investească o sumă mare din capital. În acest context, una dintre cele mai solicitate soluții este un leasing pentru mașini electrice. Practic, ai posibilitatea de a-ți dezvolta afacerea și de a da un exemplu pozitiv, achitând eșalonat valoarea autoturismului. 

Însă contractele de leasing financiar pentru mașini electrice pot prezenta atât avantaje, cât și dezavantaje pentru companii. De aceea, este important ca înainte de a încheia un astfel de contract să te informezi în legătură cu toate aspectele, pentru a putea lua cea mai bună decizie pentru afacerea ta. 

Avantajele unui leasing pentru mașini electrice

Printr-un contract de leasing financiar, ai posibilitatea de a achiziționa pentru compania ta autoturisme electrice, care vor rămâne în garanție pe toată perioada de finanțare. Mai mult, contractul impune obligativitatea încheierii unei polițe RCA și CASCO. 

În ceea ce privește costurile de achiziție, printr-un leasing pentru mașini electrice vei plăti sume lunare mult mai mici, comparativ cu ratele necesare pentru un credit auto. Care este motivul? Ratele se calculează și în funcție de valoarea de depreciere a autoturismului pe perioada de finanțare, și nu în funcție de valoarea totală a bunului. 

De asemenea, companiile de leasing financiar oferă o serie de avantaje personalizate companiilor, care pot beneficia de deduceri pentru anumite cheltuieli. Costul total al leasingului se calculează în funcție de valoarea autoturismului în stare nouă, valoarea estimată la finalul contractului, limita de kilometri anuali, dar și durata leasingului.

Un alt avantaj important este faptul că un contract de leasing pentru mașini electrice presupune o procedură de aprobare rapidă. În unele cazuri, poate fi vorba despre aprobare în numai 24 de ore de la depunerea cererii. În comparație, un credit bancar poate fi aprobat chiar și în câteva săptămâni de la depunerea cererii. 

Dezavantajele unui leasing pentru mașini electrice

Dacă ai decis că vrei să apelezi la un leasing pentru mașini electrice, trebuie să ai în vedere deprecierea bunului pe perioada contractuală, fie că vorbim despre autoturisme noi sau rulate. 

Un alt dezavantaj este faptul că pe perioada de finanțare, firma de leasing va fi proprietara mașinii solicitate de tine. La finalul contractului și după plata unei valori reziduale, bunul va intra în proprietatea companiei tale. Dacă însă dorești să returnezi bunul la finalul contractului, nu vei mai fi nevoit să achiți valoarea reziduală. 

Nu uita să iei în calcul și costurile pe care trebuie să le suporți, cum ar fi încheierea polițelor CASCO și RCA, un comision de administrare, dar și alte costuri aferente întreținerii mașinii. De asemea, la semnarea contractului va fi percepută o taxă pentru analiza dosarului.

Dacă vrei să renunți la contractul de leasing financiar înainte de termen, prin rambursarea întregii sume, trebuie să știi că poți face acest lucru doar după 12 luni de la semnarea actelor. 

În concluzie, înainte de a încheia un contract de leasing pentru mașini electrice este important să cunoști atât avantajele, cât și dezavantajele formei de finanțare. Pentru a putea lua cea mai bună decizie pentru nevoile afacerii tale, poți consulta un calculator leasing online, cu ajutorul căruia vei primi valori estimative pentru costurile contractuale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News