Locul ideal pentru a socializa

După cum aminteam ceva mai sus, un loc de joacă este un bun prilej pentru ca mica ta minune să intre în contact cu alți copii, să socializeze, mai ales dacă este copil unic, și nici nu prea are prin jur parteneri de joacă. Cel mic va fi de-a dreptul fascinat de mulțimea jucăriilor, dar va adora să își facă prieteni în rândul celorlalți copii prezenți și ei acolo. Și voi, părinții care îi supravegheați, puteți împărtăși impresii și idei și poate chiar, la fel ca și copilul, veți lega prietenii frumoase.

Locul ideal pentru joacă

Oricât de multe jucării ar avea acasă, fascinația unui astfel de loc nu poate fi descrisă în cuvinte. Aici oferta este mult mai numeroasă, și copilul nu se va sătura niciodată să încerce ceva nou, de la gonflabile, mingiuțe, jucării clasice sau moderne. În plus, într-un loc de joacă, cel mic învață mai ușor să împartă jucăriile cu ceilalți, chiar dacă până acum nu se arăta prea deschis la această variantă.

Dezvoltare armonioasă

Un loc de joacă poate contribui enorm și la dezvoltarea armonioasă a celui mic. Va învăța să împartă, să fie generos, politicos, că este bine să respecte anumite reguli și nu numai. Sună perfect, nu?

Cum alegi locul de joacă pentru cel mic

Ești conștient de toate avantajele pe care le-am enumerat mai sus, dar cu toate acestea nu te poți abține să nu te gândești la siguranța celui mic. De aceea, ai vrea să știi care sunt criteriile după care să îți faci alegerea unui spațiu potrivit pentru mica ta minune. Nu putem să te lăsăm singur, așa că avem și de această dată câteva informații care îți pot veni în ajutor.

Locația

Ar fi de preferat ca locul de joacă unde mergi cu cel mic să nu fie prea departe de casă. Este posibil ca acestuia să i se facă foarte foame, să aibă un conflict cu alt copil, sau pur și simplu să nu mai vrea să stea. Și atunci, poate fi destul de dificil să îl liniștești și să fie nevoie să mergeți acasă. Și, dacă acasă înseamnă undeva la vreo câțiva kilometri de locul de joacă, sper că îți dai seama ce te așteaptă.

Vârsta copilului

Atunci când alegi locul de joacă, fă o vizită înainte – de preferat fără el, pentru a vedea dacă echipamentele și jucăriile din interior sunt potrivite pentru vârsta lui. Nu-ți poți duce copilul de grădiniță la un loc de joacă gen Laser Tag, și nici pe cel de 10 – 12 la unul cu leagăne și jucării pentru cei de grădiniță. Dar, nu-ți face griji, vom detalia puțin.

6 – 23 de luni

Sunt destule locuri de joacă special dedicate acestei categorii de vârstă, așa că sigur vei găsi unul și în apropiere de tine, mai ales dacă locuiești în Capitală sau într-un oraș mare. Aceste spații trebuie să le ofere acestora posibilitatea de a explora, de a merge de-a bușilea, de a se ridica în picioare și a umbla. Pentru a evita accidentările, colțurile obiectelor trebuie să fie rotunjite, iar suprafețele să fie moi, confecționate din cauciuc sau spumă.

2 – 5 ani

Este etapa micilor exploratori, așa că un spațiu de joacă potrivit pentru ei trebuie să fie unul care să le răspundă acestei dorințe. Multe zone pentru mers târâș, platforme cu rampe și scări, piese de care se pot prinde, mese de joacă. Balansoarul cu arcuri și toboganele mai mici sunt perfecte, iar gonflabilele sunt pe placul lor.

Dacă la respectivul loc de joacă sunt și leagăne, spătarul trebuie să fie înalt, să aibă un bun suport pentru partea din față și să fie prevăzute cu centuri de siguranță.

5 – 12 ani

La această vârstă copiii deja au mult mai multă siguranță în mișcări, înțeleg ce înseamnă pericolul și au ceva mai multă grijă de ei. Un loc de joacă potrivit pentru ei ar fi unul în care să le lase libertatea de a se cățăra, a se urca pe funii, cum ar fi o corabie a piraților. De mare succes se dovedesc a fi și piscinele cu bile, barele de cataract, iar leagănele și toboganele sunt chiar obligatorii.

Siguranță

Pentru că vrei să îți știi copilul ferit de accidentări, vezi care sunt măsurile de siguranță luate de cei de la respectivul loc de joacă pentru protecția celor mici. Interesează-te și care este protocolul în cazul în care apar și astfel de incidente.

Tot pentru siguranța celui mic contează enorm și materialele din care sunt confecționate leagănele, jucăriile, dar și suprafețele de joacă.

Oferă-i copilului tău bucuria de a petrece câteva ore într-un astfel de spațiu, de a încerca jocuri și jucării noi, de a lega prietenii, dar nu uita niciodată că siguranța este pe primul loc.

Urmărește-ne pe Google News