O idee de afacere foarte profitabilă în prezent este afacerea cu legume și fructe proaspete. Să fii producător de legume și / sau fructe nu e ușor, dar profitul este garantat dacă ești implicat în muncă. Legumele au nevoie de atenție zilnică. Dar partea și mai bună este că poți să începi o astfel de afacere, dacă dispui de următoarele:

  1. Un petic de pământ pe care să construiești o seră sau un solar. Pământul este precum aurul, adică foarte prețios dacă îl deținem, pentru că pe suprafața acestuia putem să oferim plantelor o ‘casă, unde să crească și să se dezvolte, chiar în regim intens. Partea bună este că, într-o sera sau un solar poți crește în tandem plante crescute la sol, dar și pe ghivece suspendate, pentru randament maxim. Este elementul cel mai important de care ai nevoie, pentru o astfel de afacere.
  2. Folie profesională pentru sere și solarii. Da, acest produs este indispensabil pentru o astfel de afacere. Cum te ajută folia pentru solar să pornești o afacere de succes? Simplu: dacă avem folie sera orice tip, putem să acoperim recoltele și să le oferim un mediu protejat, pentru creștere și dezvoltare. O seră sau un solar pe care se folosește folie profesională va oferi protecție și iarna, obținându-se, astfel, recolte extrasezon bogate, care sunt și cele mai scumpe, de altfel (în extrasezon, prețurile la legume și fructe cresc întotdeauna, pentru că și creșterea lor implică mai mulți factori).
  3. O sursă de apă apropiată de locul în care crești legumele. Avem nevoie de apă pentru plante, iar pentru asta trebuie să avem acces la o sursă viabilă de apă. De ce este important? Pentru a putea conecta sistemul de irigații al serei, astfel încât să automatizăm o bună parte din munca pe care ar face-o un om în mod normal, dacă nu ar exista un astfel de sistem. Nu este rentabil să crești legume fără un sistem de irigații, pentru că altfel ar trebui să iei angajați care sa ude toate plantele zilnic, iar costurile ar crește enorm dacă ai opta pentru această soluție. În ziua de azi, trebuie să îți eficientizezi resursele și să automatizezi cea mai mare parte din treburi, dacă este posibil.

Restul sunt detalii pe care le poți realiza pe parcurs, când este nevoie de ele, însă cele trei elemente esențiale pentru a porni o afacere cu legume sunt cele menționate anterior și de la ele poți începe să îți rotunjești veniturile, astfel încât să cauți să îți scoți și investiția făcută în cel mai scurt timp posibil. Pentru început, limitează-te la cele enumerate mai sus și la câteva legume pe care dorești să le cultivi, pentru început. Culturile prin rotație sunt cele mai recomandate, totuși, pentru că așa nu seci pământul de elementele nutritive care se află în compoziția acestuia, garantând astfel recolte multe și bogate de fiecare data. În caz contrar, dacă alegi să cultivi un singur soi, la un moment dat vei constata că pământul are nevoie de îngrășăminte pentru tipul respectiv de recolte și vei fi nevoit/ă să intervii cu îngrășăminte din comerț, pentru a putea continua să crești legume pe porțiunea respectivă de pământ (altfel, devine sterp).

Materialele de construcție pentru seră / solar le poți achiziționa de la orice producător de renume, pentru că acolo vei găsi și cele mai accesibile și corecte prețuri, astfel încât să poți să achiți tot ce îți trebuie dintr-o primă comandă, ca să poți începe demersul pentru construcția în sine. Pe parcurs, cel mai probabil vei reveni la producătorul respectiv și pentru alte produse sau accesorii de grădinărit, pentru că atunci când lucrezi cu legume, munca nu se termină niciodată și ustensilele de lucru sunt mereu utile. Unele dintre ele intră la consumabile, în funcție de cât de des sunt folosite, dar acest principiu este valabil în orice domeniu.

Cum de a ajuns afacerea cu legume proaspete să fie atât de populară? Din fericire pentru această nișă, pandemia care a adus lockdown-uri și în țara noastră a dezvoltat segmentul de livrări la domiciliu, inclusiv livrările de produse proaspete direct de la producător.

Oamenii au început să opteze mai des pentru legumele din țara noastră, pentru că au garanția că sunt proaspete atunci când le sunt livrate – mulți producători livrează legumele în aceeași zi în care au fost recoltate, iar acest lucru este foarte apreciat de clienți. Acum, afacerile s-au mutat în online și și-au optimizat seriviciile, astfel încât să ajungă mai ușor și mai rapid la potențialii clienți, care sunt interesați de serviciile pe care le au de oferit.

Urmărește-ne pe Google News