În realitate, aceste judecăți de valoare pot fi inutile, iar a crede în ele poate fi un obstacol în negocierea cu succes a unei creșteri salariale.

Ceea ce contează este contribuția dvs. în companie. Deci, dacă abordați  negocierea salarială din orice altă poziție, argumentul dvs. nu va avea obiectivitatea de care veți avea nevoie pentru a vă aduce un argument solid. Consultați zona de blog a site-ului și află mai multe despre salariul minim pe economie, salariu mediu în 2021, cum te poate ajuta un PFA și multe altele.

Argumente pentru a crește salariul net

Pentru a determina valoarea poziției dvs., trebuie să faceți cercetarea. De asemenea, trebuie să vă petreceți timpul planificându-vă și pregătindu-vă pentru negocieri. Faceți mai multe simulări ale propriului salariu cu calcul salariu net. Cu cât ai mai multă încredere că ceea ce ceri este rezonabil și meritat, cu atât argumentele tale nu vor fi respinse sau ignorate. Încercați să răspundeți la următoarele întrebări:

  • Care este salariul mediu din industrie pentru poziția dvs.?
  • Ce compensație oferă concurenții locali?
  • Care sunt limitele superioare și inferioare ale salariului brut sau net pentru funcția dvs.?
  • Ce fac alte persoane cu același nivel de responsabilitate în organizația dvs.?
  • Care este rată inflației? Și care a fost creșterea salarială medie în industria dvs. în ultimul an?
  • Locația dvs. geografică are un cost al vieții mai mare sau mai mic în comparație cu media?

Evaluarea abilităților

Odată ce știi cât valorează meseria pe care o faci, atunci poți determina unde se încadrează abilitățile și experiența ta personală. Acest lucru vă va oferi o idee bună despre valoarea pe care o aduceți muncii pe care o faceți. Căutați argumente convingătoare care să fie tangibile și care vă ajută să vă diferențiați de ceilalți din companie. Adunați următoarele tipuri de informații:

  • Documentarea obiectivelor îndeplinite
  • Statistici și informații detaliate legate de performanța dvs.

Sincronizare

Următorul pas în planificarea negocierilor salariului brut este calendarul. Solicitarea unei creșteri în mijlocul unei recesiuni economice ar putea să nu aibă rezultate pozitive. Nu solicita o majorare atunci când compania dvs. se află sub presiune financiară. Trebuie să fiți conștienți de starea financiară a companiei.

Negocierea cu succes nu înseamnă a câștigă, a pierde sau a face compromisuri. Este vorba despre colaborare. Acesta este motivul pentru care ați petrecut o cantitate semnificativă de timp pregătindu-vă poziția. Știi ce vrei și merită. Acum trebuie să vă prezentați poziția angajatorului și să lucrați împreună, astfel încât nevoile ambelor părți să fie satisfăcute.

Urmărește-ne pe Google News