Pentru toate sarcinile care implică transportarea uneltelor și a diverselor elemente necesare în proiectele de curățenie și grădinărit, roabele sunt de mare ajutor. Există atât roabe cu o roată, care sunt cele mai populare și mai utilizate, dar te poți folosi și de o roabă cu 2 roți, pentru un plus de siguranță.
Tipuri de roabe
Atunci când vrei să achiziționezi o roabă, este bine să știi mai întâi la ce o vei folosi. Iată ce opțiuni ai:
Roabă cu cuvă din plastic
O cuvă roabă din plastic este apreciată în special pentru că este mai ușoară și de aceea roaba poate fi manevrată mai rapid și fără efort. Aceste roabe sunt ideale pentru utilizarea în curți și grădini, fiind ușor de transportat, de curățat și rezistente la coroziune.
Cuva roabă din plastic nu ruginește, cum se întâmplă cu o cuvă roabă metalică, și din acest motiv este potrivită pentru transportul materialelor ușoare, cum ar fi: frunzele, compostul sau gunoiul de grajd sau de grădină. Totodată, aceste roabe pot fi mai accesibile, din punct de vedere financiar, decât alte tipuri de roabe.
Roabă cu cuvă zincată
Un astfel de utilaj, prevăzut cu o cuvă zincată, este o opțiune mai durabilă și mai rezistentă în orice gospodărie. Cuvele zincate se recomandă pentru sarcini mai grele și pentru o utilizare mai intensă. Această roabă poate fi o roabă construcții perfectă, pentru că poți căra cu ea sarcini grele: nisip, pietriș, cărămizi etc. Roabele de acest tip sunt mai robuste și rezistă la uzură și abraziune. Cu toate acestea, o roaba construcții, cu o cuvă zincată, poate fi mai grea decât o roabă din plastic.
Roabă cu roată de cauciuc sau de plastic
Opțiunile în materie de roabă construcții sau de roabă pentru grădină pot include și roabele cu roți din cauciuc. Cu o roată plină din cauciuc roaba se poate mișca mai repede și cu mai puțin efort din partea utilizatorului, inclusiv pe teren accidentat sau atunci când sunt transportate materiale grele sau voluminoase. Cu roata din cauciuc roaba se deplasează mai lin și mai ușor, fiind de un real ajutor pentru atunci când este necesar să faci mai multe drumuri cu ea pentru a transporta diverse materiale.
Roabă cu 2 roți
Există și roabă cu 2 roți, chiar dacă acest model nu este foarte popular. Avantajul major la o roabă cu 2 roți este că asigură un plus de stabilitate în timpul transportului, având și un cadru roabă din țeavă de oțel. De aceea, poate fi ideală pentru sarcini mai grele, pentru transportul mortarului, al cimentului sau în cazul terenurilor în pantă.
Ce roabe sunt potrivite pentru curte și grădină?
Pentru a acoperi necesitățile de transport din curtea și grădina casei, poți opta pentru fiecare dintre tipurile de roabe amintite mai sus: cu o cuvă din plastic, cu o cuvă zincată, roabă cu 2 roți etc.
Roabele cu cuvă din plastic pot fi o alegere bună, dacă vei transporta cu ele materiale cu o greutate ușoară sau medie, cum ar fi: frunze, iarnă, compost, unelte de grădinărit. O roabă cu cuvă zincată este mai indicată dacă transporți cu ea: piatră, nisip, pământ sau materiale de construcție. Roaba cu 2 roți este ideală pentru a manevra mai ușor încărcăturile grele prin spații mai înguste, asigurând stabilitate și implicând mai puțin efort de manevrare.
Roaba, un element indispensabil în orice anotimp
Utilul îți prezintă numeroase tipuri de roabe, pentru orice nevoie ai avea în gospodărie. Vrei un utilaj cu cadru roabă robust, din țeavă de oțel, care asigură o stabilitate deosebită? Sau preferi un utilaj cu roată de cauciuc roaba fiind mai ușor de manevrat, în acest mod, pe diverse suprafețe?
Toate aceste utilaje au un cadru roabă conceput pentru a susține sarcini de diverse greutăți și pentru a fi ușor de manipulat, atât de femei, cât și de către bărbați.
Vei putea întrebuința roabele de la Utilul atât în curte și grădină, cât și ca roabă construcții sau pentru căratul lemnelor de foc la centrală. Așadar, te poți baza pe aceste mici utilaje, cu cadru roabă din materiale durabile, cu roți din cauciuc, poliuretan, cu cameră și jantă, în toate anotimpurile.