Scurgerea chiuvetei din baie sau bucătărie
Scurgerile de apă sunt ultimul lucru pe care ți-l dorești în locuință. De aceea, o țeavă spartă, fisurată sau neetanșată reprezintă o problemă reală pentru oricine. Atunci când acestea provin de la țevile superficiale de sub chiuvetă, trebuie să știi că le poți înlocui singur. Tot ce trebuie să faci este să oprești alimentarea cu apă și să înlocuiești componentele care îți cauzează disconfortul. În cazul în care defecțiunea este pe instalație, sfatul nostru este să chemi un instalator.
Remedierea unei pene de mașină
Orice autoturism trebuie să dispună fie de o roată de rezervă în stare funcțională, fie de un kit de reparații pentru anvelope. Până la prima vulcanizare, oricare dintre aceste soluții te vor ajuta să te deplasezi în siguranță și să nu îi pui în pericol pe ceilalți participanți la trafic. Pana la mașină nu este însă singura „reparație” auto de care te poți ocupa singur. Schimbarea unui far sau a unei siguranțe sunt la fel de simple, trebuie doar să urmărești instrucțiunile din manualul autoturismului și să ai la îndemână uneltele necesare. Când vine vorba despre schimbarea altor piese, precum plăcuțe frână, curea de distribuție, bujii ale motorului, planetare, filtre de aer sau de fluide sau disc ambreiaj, este preferabil să apelezi la specialiștii angajați într-un service auto, pentru a te asigura de calitatea reparației și a te deplasa, în continuare, în siguranță.
Montajul tapetului
Deși pare o muncă la fel de simplă precum lipirea unui abțibild sau a unei folii pe telefon, montajul tapetului este mult mai dificil, din cauza dimensiunilor mari ale suprafețelor ce trebuie acoperite fără cusut. În primul rând, vei întâmpina dificultăți în a estima corect necesarul materialelor și eventualele pierderi. În al doilea rând, bulele de aer sau lipiturile strâmbe nu sunt deloc experiențe străine pentru cei care aleg să facă economie montând singuri tapetul. De aceea, sfatul nostru ar fi să apelezi la ajutorul unui specialist.
Schimbarea unui robinet sau a bateriei sanitare
Dacă vorbim despre o baterie simplă, cu un singur robinet, instrucțiunile producătorului ar trebui să fie suficiente pentru a te descurca să o montezi singur. Complicațiile pot apărea însă atunci când sistemul de conectare la rețea este unul mai complex, caz în care ar trebui să suni un instalator profesionist.
Desfundarea scurgerilor și a țevilor
Dacă scurgerile de la chiuvetă sau de la cadă sau țevile instalațiilor sunt înfundate, nu ai nevoie de ajutorul unui profesionist pentru a rezolva problema. În magazinele de bricolaj sau chiar în supermarketuri poți găsi o varietate de soluții chimice destinate desfundării țevilor, trebuie doar să urmezi instrucțiunile de utilizare. În plus, asigură-te că acestea sunt compatibile cu materialele instalației – de exemplu, nu toate soluțiile pot fi folosite pentru desfundarea țevilor din plastic, deoarece le pot deteriora.
Atunci când vine vorba despre mici reparații, care nu ți-ar putea periclita integritatea fizică și pot fi realizate după seturi simple de instrucțiuni, te poți ocupa singur să rezolvi diverse probleme ale locuinței sau autoturismului personal. Nu ai nevoie de un electrician pentru a schimba un bec. În acest fel, vei putea economisi timp și bani, pe lângă faptul că te vei bucura de satisfacția de a fi reparat singur stricăciunile. Însă pentru lucrări mai complexe, care necesită cunoștințe într-un anumit domeniu și tehnici de lucru specifice sau care au un potențial periculos, e indicat să apelezi la servicii de specialitate.
Sursă foto: Pexels