În rândurile ce urmează poți descoperi câteva informații despre cum se pot obține granturile IMM și care sunt condițiile ce trebuie respectate.

Cum poți aplica pentru un grant IMM și la ce te ajută?

  • Finanțare nerambursabilă pentru firme mici și mijlocii

Așa cum se amintea la începutului acestui articol, granturile IMM sunt finanțări nerambursabile. Acestea pot proveni din programe dedicate de finanțare și se accesează în cazul în care proiectul prezentat este acceptat. O finanțare nerambursabilă așa cum sunt granturile IMM se poate obține respectând anumite criterii și condiții, ținându-se cont de punctajul obținut. 

Un grant IMM este de cele mai multe ori soluția optimă pentru dezvoltarea unei activități economice, și, în general pentru stimularea antreprenoriatului. Despre granturi IMM poți afla mai multe accesând Pluxee.ro și descoperi că există astfel de finanțări dedicate și femeilor antreprenor, de exemplu.

  • Granturi IMM în funcție de domeniul de afaceri

În România, există diverse programe de finanțare nerambursabilă. Unele dintre acestea sunt dedicate anumitor sectoare economice de interes. De exemplu, cei care activează în domeniul agricol sau HORECA pot opta pentru granturi IMM și dezvolta afacerile pe care le dețin. Printre condiții se numără un proiect de business solid, unde să se detalieze obiectivele. De exemplu:

  • modernizarea instalațiilor și echipamentelor,
  • implementarea metodelor de reciclare și valorificare a deșeurilor,
  • reparații și recondiționări,
  • variate inițiative care pot determina activități economice moderne și sustenabile.

Ceea ce este important de precizat este faptul că un grant IMM se acordă doar dacă se îndeplinește un anumit punctaj și dacă proiectul prezentat are șanse de succes pe viitor.

  • Granturi IMM pentru firmele inovatoare

Un grant IMM poate fi un ajutor bănesc oferit de statul român sau finanțare din partea Uniunii Europene. Cei care activează în sectorul inovației și digitalizarii pot primi o astfel de susținere financiară, dacă proiectul prezentat se axează pe cercetare, inovație, investiție în puncte cheie și chiar dezvoltare regională. 

Și în acest caz, alocația financiară este nerambursabilă și de mare ajutor pentru dețînătorii de întreprinderi mici și mijlocii cu viziuni practice și de viitor.

  • Deschiderea unor noi poziții în companie poate garanta o finanțare nerambursabilă

Există diverse programe de ajutor nerambursabil în România. Majoritatea au condiții clare de eligibilitate. De exemplu, în cazul programelor dedicate femeilor antreprenor, ar trebui să se respecte condiția de a face noi angajări cu normă întreagă. În plus, angajările în companie ar trebui să fie pentru cel puțin doi ani de la momentul primirii finanțării respective.

Așadar, un grant IMM este ajutorul financiar atât de dorit de către antreprenorii mici și mijlocii din România. Criteriile de eligibilitate sunt relativ ușor de îndeplinit, însă un specialist în domeniu poate oferi susținerea necesară în acest demers, respectiv pentru obținerea unui credit nerambursabil.

Urmărește-ne pe Google News