Panourile cele mai eficiente implică de obiceiuri costuri mai mari și sunt realizate de producători de top care se bucură deja de aprecierea utilizatorilor. Acestea se remarcă prin fiabilitate sporită și un grad ridicat de performanță. Cei mai importanți producători de astfel de sisteme și-au construit un brand în piață tocmai pentru că au oferit calitate și transparență.

Cum alegi cele mai bune panouri fotovoltaice?

Pentru a identifica cu ușurință cele mai bune panouri fotovoltaice trebuie să urmărești în primul rând calitatea, perioada de garanție și să ții cont de recomandările profesioniștilor din industria solară. 

Un producător certificat îți oferă încrederea că ai făcut cea mai bună investiție. De exemplu panourile Ja Solar de la Efurtun vin însoțite de o grămadă de certificări care atesta calitatea, rezistenta și performanța lor. Cu toate acestea, dincolo de importanța calității panourilor solare în sine, pentru ca în final sa poți spune ca ai făcut cea mai buna alegere trebuie ții cont ca eficienta panourilor, indiferent de producător, depinde în foarte mare măsură de zona în care locuiești, de locul în care vei monta panourile, de gradul de umbrire, de orientarea geografică și multe alte aspecte. Ca un sfat, în afară de situația în care ești deja specialist, este bine să apelezi la persoane specializate în montarea panourilor pentru a obține maximum de randament. 

În plus tot un specialist în domeniu va fi persoana capabilă să estimeze câte panouri este necesar să achiziționezi pentru a-ti acoperi nevoile de energie.

Ce trebuie să știi despre celulele panourilor?

Panourile solare care folosesc celule de înaltă performanță se remarcă prin cea mai eficientă tehnologie de celule solare disponibilă în ziua de astăzi. 

În alegerea panourilor solare indicatorul cel mai important nu este prețul, dar ține cont că acesta influențează în mod decisiv nivelul de calitate și performanța oferită. 

La ora actuală există mai multe tipuri de panouri solare dar cele mai cunoscute dintre ele sunt panourile monocristaline și cele policristaline. 

Un aspect foarte important este acela că, deși principiul de funcționare este același cu cel al panourilor monocristaline, panourile fotovoltaice policristaline sunt mai puțin eficiente. Dincolo de acest lucru, spre deosebire de panourile monocristaline, panourile policristaline mai prezintă și dezavantajul că sunt mai mari, deci vor necesita mai mult spațiu pentru montare și mult mai puțin rezistente la căldură. Acest lucru nu este o problemă pentru cei care au curți mari însă dacă locuiești într-o zonă rezidențială și ai spațiu limitat, dimensiunea panoului solar poate fi o problemă. 

Totodată, panourile monocristaline sunt ideale pentru zone cu un grad mai mare de umbrire pentru că pot absorbi o cantitate de energie mai mare decât panourile policristaline. Tot panourile monocristaline sunt recomandate și pentru zonele cu o expunere mare la soare și cu un nivel de căldură ridicat. În plus, durata de viață a panourilor monocristaline este de 25-45 ani în timp ce panourile policristaline au o durata de viață de până la maxim 35 de ani.

Un alt lucru de luat în considerare este și acela că panourile solare monocristaline sunt complet negre ceea ce le face mult mai ușor de integrat din punct de vedere vizual mai ales atunci când sunt montate pe acoperiș.

În timp ce panourile policristaline au un grad de eficiență de maxim 18%, panourile mono pot ajunge la 24%. Diferența nu este foarte mare atunci când vorbim despre un singur panou însă lucrurile se schimba radical atunci când ai nevoie de mai multe astfel de panouri pentru a-ți acoperi necesarul de energie. Cu alte cuvinte dacă eficiența este prioritatea ta, atunci cele mai bune panouri solare pentru tine sunt panourile fotovoltaice monocristaline.

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News