Cel mai bun matcha vine din Japonia, unde tufele de ceai sunt acoperite timp de 20 de zile înainte de a fi recoltate. Acest lucru permite o creștere a clorofilei, care oferă acea nuanță intensă a ceaiului verde. Protecția împotriva razelor directe ale soarelui încurajează, de asemenea, niveluri mai ridicate de aminoacid, L-teanina, care oferă ceea ce este cunoscut pentru efectul său unic de calmare.
Bomboane cu matcha
Bomboane cu ceai verde? Ce fel de miracol este acesta? Există o mulțime de rețete pentru bomboane cu matcha, iar unele sunt inclusiv vegane. Le poți face din ciocolată albă, unt de cacao pentru bază și, bineînțeles, mult matcha.
Pâine cu banane și matcha
Banana bread sau pâinea cu banane a devenit unul dintre cele mai populare produse, mai ales în perioada pandemiei. Poate că reputația ușor neplăcută este din cauza rețetei originale care a fost creată prin folosirea bananelor rămase, dar din aceste motive ar trebui să fie ridicată la statutul de rețetă vedetă. În orice caz, dacă vrei să schimbi puțin rețeta de pâine cu banane, matcha va face treaba. Adaugă 2 linguri de matcha la rețeta ta preferată de pâine cu banane și ești gata.
Yokan cu matcha
Felul de mâncare japonez, yokan, este un desert foarte popular făcut de obicei din pastă de fasole, un îndulcitor, agar – agentul de îngroșare din care sunt făcute algele marine – și o varietate de arome suplimentare. Folosirea matcha este destul de comună în Japonia și are ca rezultat un desert în care fasolea și ceaiul verde joacă un rol câștigător. Încearcă această rețetă, este drăguță și simplă.
Înghețată de matcha
Mulți dintre noi au mâncat matcha fără să știe, sub formă de înghețată cu ceai verde, mai ales dacă am fost la un restaurant japonez. Și deși poate părea foarte exotic, adevărul este că este incredibil cât de ușor este să faci una dintre aceste înghețate. Dacă ai deja o rețetă de înghețată, pur și simplu înclocuiește fructele sau ciocolata cu matcha. Dacă nu, tot ce ai nevoie este matcha, o parte lapte și o parte smântână, zahăr și niște sare.
Tort cu matcha
Dacă vrei să faci un tort cu frișcă, poți măcar să adaugi niște matcha. Poți să adaugi matcha direct în blat, exact cum ai face și dacă ai pune ciocolată, în loc de o cantitate de făină. De asemenea, poți prepara crema pentru tort cu matcha, ceea ce îi va oferi o aromă fină și specială. Poți folosi pudra de matcha inclusiv pentru a decora un tort. Fii cât de creativ vrei tu!
Latte cu matcha
Un matcha latte poate fi găsit în multe cafenele în aceste zile, dar poate fi făcut și acasă. Și deși nu este posibil să obțineți același lapte spumos pe care îl poate produce un barista, puteți adăuga puțină înghețată și apoi nu mai contează. Pentru a face acest matcha latte, aveți nevoie de 180 ml de lapte de migdale neîndulcit, lapte de soia, lapte de orez sau lapte de vacă și puneți-l într-o oală mică la foc mediu-mare. Pune 1 linguriță de pudră matcha într-o cană termorezistentă. Amestecați bine cu 50 ml de apă clocotită, apoi amestecați ușor laptele de migdale pentru a obține mai multă spumă.
Cremă de unt cu matcha
Practic vorbim de unt și zahăr pudră, dar la rețeta obișnuită adăugăm pudra de matcha. Avem nevoie de aceste ingrediente: 1 cană unt, la temperatura camerei, 4 căni de zahăr pudră, 2 linguri de lapte, 2 linguri de matcha. Adăugați untul într-un castron mare, adăugați puțin zahăr și bateți cu un mixer la viteză medie, adăugând treptat zahărul. Adăugați matcha din când în când. Ar trebui să amestecați până când amestecul este omogen.