Primul volum din serie, Jocurile Nataliei, tradus deja în română și rusă, oferă o perspectivă modernă, pe care universul romanelor de spionaj o aștepta de mult timp. Bouchard îl poartă pe cititor într-o călătorie mai puțin obișnuită, de-a lungul căreia va experimenta aplicațiile fizicii cuantice în spionajul modern și viața într-o bază secretă a CIA. De asemenea, trilogia explorează megatrendurile culturale și politice care ne înconjoară, acestea fiind și unul dintre ingredientele care îi vor asigura popularitatea în întreaga lume.
O viziune unitară asupra lumii
În prezent, lumea este dureros de divizată, mai ales în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Uimitoarele detalii și experiențe din cartea lui Bouchard ne arată calea spre o posibilă reconciliere la nivel global. Descriind modul în care serviciile secrete rusești – FSB – ajută SRI, Scotland Yard și CIA să salveze lumea, autorul oferă mai mult decât o rază de speranță în ceea ce privește ideea că liderii mondiali vor lăsa deoparte disensiunile și vor începe să reconstruiască relațiile dintre ei. Jocurile Nataliei sugerează un scenariu optimist și plauzibil, în contextul global marcat de ostilități din zilele noastre.
Fapte reale, date în vileag
Ultimul roman al lui Bouchard readuce în lumină baza secretă CIA cunoscută sub denumirea „Operation: Bright Light”. Amplasată în București, această închisoare secretă a apărut ca rezultat al unor negocieri între guvernul român și cel al Statelor Unite, iar aici au fost încarcerați unii dintre cei mai cunoscuți prizonieri din istorie, printre care și Khalid Sheikh Mohammed – aflat în spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. În urma interogatoriilor de aici au fost obținute informații despre care se spune că au dus la capturarea lui Osama Bin Laden.
Mergând cu detaliile istorice până la acest nivel, cititorii din întreaga lume se vor întreba cât din această „operă de ficțiune” a lui Bouchard este adevărat și cât nu. Unul dintre multele motive pentru care Jocurile Nataliei se adresează unei audiențe foarte largi este și curiozitatea stârnită de Bouchard în minților cititorilor, atunci când îi poartă printr-o sumedenie de scenarii care te fac să te întrebi: „Sunt adevărate toate acestea?!”. Autorii au tendința de a scrie despre lucrurile pe care le știu, iar cititorii vor fi bântuiți constant de întrebări precum: „Oare persoanele și locurile acestea sunt reale?”.
De la cei din Generația Z la oameni de afaceri și politicieni, indiferent de experiența de viață sau de contextul în care se află cititorii, această întrebare le va lua cu asalt mințile, pe măsură ce povestea complexă, dar surprinzător de precisă așternută pe hârtie de Bouchard dezvăluie lucruri ce nu au văzut niciodată lumina tiparului, acompaniate de fotografii inedite.
O poveste de dragoste senzațională
Într-o lume care duce lipsă de eroine sau personaje principale femei, romanul de spionaj al lui Craig T. Bouchard are o abordare nouă și proaspătă. În Jocurile Nataliei, personajul principal al cărții – frumoasa Natalia Net – este eroina cu care cititoarele se pot identifica: dură, inteligentă, ambițioasă, de-a dreptul încântătoare. Cititorii se vor atașa de ea încă de la primele pagini.
Jocurile Nataliei este povestea de iubire pe care cei din Generația Z o vor adora.
O idilă fără seamăn se înfiripă între cei doi protagoniști ai romanului – una cu proiecții astrale și teleportări care sparg barierele spațiului și timpului, una în care însăși iubirea și legătura lor sufletească se află în pericol.
Realitate sau ficțiune?
Autorul de bestselleruri New York Times propune cititorilor teme irezistibile, precum universurile alternative și metaverse. Politicile globale, geostrategia, fizica cuantică, iubirea, forțele binelui și ale răului se întrepătrund în țesătura poveștii, făcând din Pânza destinului o trilogie pe care toți vor dori să o parcurgă cu sufletul la gură.
Jocurile Nataliei poate fi cumpărată de pe site-ul Carusel Books și din toate lanțurile de librării din țară.
Alăturați-vă celorlalți cititori în această dezbatere: „Este adevărată această poveste?”.