Pe site-ul zep.ro găsești mai multe unelte care îți vor ușura treaba atunci când vine momentul să ai grijă de gazon. Doar așa te poți asigura ca acesta să arate așa cum îl vezi în peisajele din tablourile pe care pictorii le redau cu atâta măiestrie.

Nu e nevoie să faci o magie, ci este nevoie să îți procuri ustensilele de care ai nevoie, să te documentezi despre felul în care trebuie să îl îngrijești și să te apuci de treabă.

Cum să folosești motocoasa eficient

Îngrijirea curții poate fi provocatoare în contextul în care ritmul de creștere al gazonului este unul continuu, iar sezoanele ploioase creează terenul perfect pentru ca dezvoltarea acestuia să fie una accelerată. Fenomenul poate fi controlat prin intervenția umană, iar ajutorul tău de nădejde în tot acest proces îți va fi tipul potrivit de motocoasa.

Aceasta este soluția cea mai bună atunci când ai un teren mic sau mediu. Cu ajutorul ei poți tunde gazonul, indiferent dacă terenul este plan sau înclinat.

Motocoasa este ușor de manevrat și are avantajul de a putea fi atașată de un ham, ca să o poți mânui și mai eficient. De asemenea, ea poate fi de ajutor nu doar la tunderea ierbii, ci și pentru tăierea tufișurilor sau curățarea zonelor de lângă anumite obiecte decorative pe care le ai în curte.

Dacă îți dorești ca gazonul tău să arate excepțional în orice sezon, este nevoie să știi câteva lucruri utile despre felul în care poți transforma o bucată de pământ într-un gazon verde ca smaraldul.

Tunderea gazonului este una dintre activitățile pe care le vei desfășura cel mai des. Aceasta ajută la îmbunătățirea aspectului firelor de iarbă și la creșterea lor adecvată. Tunderea gazonului poate fi făcută cu ușurință cu o motocoasă, însă un alt utilaj util este și mașina de tuns iarba.

De asemenea, atunci când apar anumite buruieni este bine să le îndepărtezi la timp, eventual prin smulgere, pentru a scoate și rădăcina, limitându-le, astfel, dezvoltarea. Aceste zone mai pot fi stropite cu anumite erbicide, care nu afectează gazonul, ci ajută să la distrugerea completă a plantelor dăunătoare.

Cum să îngrijești gazonul pe tot parcursul anului

Dacă îți dorești un aspect sănătos pentru gazonul tău, pe tot parcursului anului, ia în calcul și faptul că ai nevoie de un fertilizant, care îl ajută să crească și să se regenereze, asigurându-i substanțele nutritive necesare pentru o dezvoltare optimă. De obicei, substanțele de fertilizare se aplică dimineața sau după-amiaza, înainte de irigarea solului, dar cel mai bine este să ții cont de recomandările producătorului.

O parte importantă în procesul de îngrijire a gazonului este irigarea adecvată, pentru ca acesta să crească, să își mențină culoarea verde și să se dezvolte sănătos.

Ține cont de vremea de afară atunci când uzi solul! Dacă este o perioadă ploioasă sau rece, evită udarea pentru a nu-l inunda. Altfel, riști să putrezească rădăcinile atunci când cantitatea de apă este exagerat de multă. Pe de altă parte, în perioadele extrem de călduroase, ar fi potrivit să pornești sistemul de irigație de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a-i asigura solului umiditatea necesară.

În zilele mai puțin călduroase, o dată la două zile este suficient, iar in cele de iarnă, dacă este zăpadă, nu va fi nevoie să mai faci tu ceva în acest sens. Dacă zilele de iarnă sunt blânde, fără zăpadă, atunci va trebui să îi asiguri tu necesarul de apă gazonului, pentru a nu se usca, iar dacă lumina soarelui este generoasă, va fi nevoie să pui motocoasa în funcțiune, pentru a scurta vârfurile crescute, însă, doar dacă solul este uscat și neînghețat.

Dacă îți dorești să ai cel mai frumos gazon la tine în curte, documentează-te despre îngrijirea lui și intră pe zep.ro pentru a-ți comanda cele mai bune scule și unelte pentru grădina ta.

Articol scris şi publicat de către ranjakmedia.ro

Urmărește-ne pe Google News