Permite autentificarea în 2 pași
Atacurile de forță brută au ca scop obținerea unui control total asupra contului de administrator. Această acțiune duce adesea la ștergerea tuturor paginilor sau la implementarea unui malware cu care vizitatorii vor intra în contact. Pentru a împiedica oricare dintre aceste scenarii, este recomandat să folosești autentificarea în 2 pași. Această metodă de securitate presupune verificarea identității în serviciul de găzduire web România înainte de login.
Pe lângă username și parolă, mai trebuie introdus un cod care se primește printr-un mesaj-text pe telefon. Poate exista și o serie numerică ce ajunge pe e-mail sau o notificare push care să confirme sesiunea. Configurarea se va efectua pentru fiecare încercare de login sau pentru încercările de pe adrese IP diferite. În ambele cazuri, este nevoie de acces la smartphone sau la un alt cont personal.
Asigură-te că dispui de un firewall activ
Injecțiile SQL sunt cele care inserează un cod dăunător direct în website. Acestea pot ajunge în forma de contact, precum și în secțiunea de comentarii sau în zonele similare. De îndată ce este activată, baza de date începe să fie atacată și poate fi chiar eliminată în întregime. În unele cazuri, este vorba de accesul la datele confidențiale ale clienților din serverul de găzduire web România. Injecțiile SQL pot fi prevenite prin intermediul unui firewall activ, care detectează activitățile suspecte.
Deși acest program reprezintă o investiție suplimentară, este important să te gândești la beneficiile obținute pe termen lung. Unele firewall-uri mai pot fi eficiente pentru a opri atacurile DDoS, care presupun trimiterea unui volum de trafic ridicat, cu scopul de supraîncărcare al serverului.
Descarcă programe doar din surse autorizate
Indiferent că utilizezi WordPress sau alt sistem similar pentru gestionarea conținutului, este important să descarci toate temele și modulele de pe site-urile oficiale. În caz contrar, există șansa ca unul dintre fișiere să conțină un trojan sau un fișier back-door. Acestea înregistrează ceea ce tastezi, fiind în același timp o amenințare pentru computerul personal. În plus, folosind fișiere piratate, încalci drepturile de copyright ale creatorilor și nu dispui de update-uri. Așadar, riscul de a fi dat în judecată și de a exista erori de natură tehnică este unul ridicat.
Cât de sigură poate fi o companie de găzduire web România?
Deși firmele de hosting nu pot opri întotdeauna atacurile cibernetice, acestea investesc constant la nivel de securitate. Asigură-te că dispui de certificat SSL, precum și de backup automat. Alege un furnizor serios pentru a avea parte de suport tehnic 24/7, precum și de protecție SPAM pe e-mail.