Masa de Crăciun este principala masă tradițională din Ajunul Crăciunului. Această tradiție este recunoscută peste tot în lume, însă felul principal variază de la o țară la alta, reflectând cultura poporului în care este celebrată. În cazul celor mai multe țări, curcanul este considerat specific acestei sărbători și este preparat cu ajutorul unei diversități de rețete și condimente. În Rusia, România și Republica Moldova, felul principal este constituit din preparate din carne de porc, acestea fiind gătite de obicei la cuptor, alături de legume. Peștele este foarte popular în Polonia, acesta fiind pregătit după o rețetă specială pentru masa festivă. În Rusia, variantele sunt foarte diverse, tradițional pentru Crăciun fiind atât carnea de porc, cât și carnea de gâscă sau iepure.
Indiferent de alegerea preparatelor din meniul festiv, timpul alocat și efortul depus vor fi destul de greu de gestionat. Pentru că ne mai despart câteva săptămâni de acest important eveniment, ți-am pregătit 5 sfaturi care te vor ajuta să obții eficiență în bucătărie, astfel încât să te poți ocupa în timp util și de cadourile celor dragi, decorarea camerelor, dar și de momente de relaxare.
Iată sfaturile noastre:
1.Plănuiește ce vrei să gătești și fă-ți provizii din timp – Pentru a petrece cât mai puțin timp în bucătărie, gândește-te ce ai vrea exact să prepari și asigură-te că ai cumpărat toate ingredientele.
2. Pregătește-ți toate ingredientele înainte să începi – Înainte de a te apuca de gătit, așează-ți ingredientele în diverse boluri, astfel încât să îți fie mai ușor să le adaugi atunci când rețeta îți indică acest lucru. De asemenea, taie legumele și carnea, dacă este necesar.
3. Gătește în paralel – Gătitul implică de cele mai multe ori și abilități de multitasking, așadar profită de ele! Cele mai dese cazuri sunt acelea în care trebuie să prepari atât felul întâi, cât și felul principal. Aparatul slow cooker poate fi un ajutor desăvârșit în bucătărie, acesta preparând lent o diversitate de feluri de mâncare, utilizând curentul electric sau gazul.
4. Nu lăsa spălatul vaselor la sfârșit – Spală vasele în timp ce gătești deoarece acest lucru îți poate salva mult timp la final. De asemenea, poți refolosi vasele spălate, resturile de mâncare vor fi mult mai ușor de îndepărtat, dar și spațiul va fi mult mai aerisit.
5. Investește într-un set de unelte bune – Atunci când vine vorba de un cuțit calitativ, acesta poate reduce mult timpul petrecut pentru a pregăti legumele sau carnea.
Ia în considerare sfaturile de mai sus și bucură-te din plin de plăcerea de a găti! Alege cele mai interesante rețete la slow cooker, economisește timp și încântă-i pe cei dragi cu feluri de mâncare cât mai gustoase!