Fă curățenie și menține ordinea
Murdăria și aglomerația de lucruri, chiar și cele casnice, induc stres. Un spațiu minimalist, curat și ordonat îți permite să respiri și să îți limpezești mintea. Dacă trebuie să expui anumite obiecte, pe care le folosești des, ia în calcul folosirea de zone de depozitare, rafturi sau coșuri pentru a le ascunde atunci când nu sunt folosite. Uleiurile, loțiunile și măștile pot fi ascunse vederii când nu le folosești.
Stimulează-ți (toate) simțurile
Deși aspectul vizual și sunetul sunt primele simțuri asupra cărora acționează atmosfera spa din locuință, mirosul este la fel de important pentru relaxare și bună dispoziție. Alege mirosuri ce induc calmul, precum lavandă, salvie, iasomie, vanilie sau eucalipt.
Astfel de esențe pot fi răspândite atât în baie, centrul zilelor de relaxare, cât și în restul casei. Evită totuși ca parfumul să fie prea concentrat și nu amesteca mai multe esențe în aceeași încăpere, deoarece poate duce la dureri de cap și stări de greață. De asemenea, pentru a crea o atmosferă ca la spa la tine acasă, ține cont și de calitatea apei. De exemplu, o apă dură va afecta pielea și părul și va diminua din efectele diferitelor tratamente cosmetice. Prin dedurizare apa potabila, te bucuri atât de apă care asigură o hidratare optimă pentru ten și podoaba capilară.
Pune muzică relaxantă
Pentru a crea o atmosferă potrivită pentru o experiență spa la tine acasă, ceea ce auzi este foarte important. Deși liniștea completă nu este neapărat o soluție, la el de nepotrivit este playlistul de la radio. Alege muzică liniștitoare, fără versuri sau instrumente ritmate, la un volum ușor spre mediu. Muzica ar trebui să completeze experiența relaxantă, nu să acopere totul. Scopul este ca muzica să completeze atmosfera spa.
Optează pentru culori ce induc calmul
Așa cum ordinea și curățenia din cameră îți afectează capacitatea de a te relaxa, o influență deosebită o pot avea decorațiunile și culorile. Alege nuanțe blânde de alb, bej, roz, albastru sau verde deschis. Evită nuanțele puternice sau neon. Culorile folosite ar trebui să întregească atmosfera primitoare, nu să fie intruzive.
Adu natura în interior
Natura este un element cheie pentru a avea o atmosferă spa la tine acasă. Cel mai simplu mod prin care poți face acest lucru este să te folosești de puterea plantelor. Acestea ajută la completarea cadrului relaxant și reprezintă un element decorativ deosebit. Bambusul, aloe vera, orhideea sau crinul păcii sunt alegeri excelente. Indiferent de ce plante alegi, ține cont de cantitatea de lumină de care au nevoie, dacă preferă un mediu uscat sau umed și cât timp necesită pentru îngrijire.
Alege cu grijă tablourile
Și în tablouri este bine să mergi pe linia naturii. De exemplu, un peisaj cu un câmp de flori poate fi o alegere bună. Optează pentru rame simple și linii fluide pentru a completa peisajul seren din casă. Dacă spațiul și bugetul îți permit, poți include o mini cascadă cu pietre. Aceasta poate fi folosită și pentru a asigura acustica.
Acordă atenției luminii
Dacă în restul casei lumina naturală ar trebui să fie primordială, în baie sau în altă cameră unde vrei să amenajezi zona spa, este indicat să alegi lumini cu reglare de intensitate sau chiar să folosești lumânărele parfumate. Nu uita că nu trebuie să lași lumânările nesupravegheate, nici măcar în baie.
Odată ce ai amenajat locuința pentru a fi o oază de liniște și relaxare, pasul următor este să alegi un interval de timp în care să nu te deranjeze nimeni și să îți dedici câteva minute de meditație, pentru a te bucura de spațiul creat de tine.
Sursa foto: Shutterstock