Iată ce beneficii poți oferi angajaților tăi pentru a îi motiva să devină mai productivi

Beneficii financiare

Banii chiar aduc fericirea, iar acest lucru îl poți observa cu ușurință în fiecare lună atunci când pe cardurile angajaților tăi ajunge salariul. Deși, la prima vedere pare că banii sunt legați doar de nevoile de bază precum sunt hrana, locuința și îngrijirea familiei, lucrurile stau puțin mai diferit. Pentru majoritatea angajaților nu sunt nici mai mult, nici mai puțin decât o sursă de validare a valorii personale și profesionale. Din acest motiv, orice mărire de salariu sau remunerarea prin oferirea de beneficii precum cardurile Pluxee crește motivația angajaților. Nu în ultimul rând, trebuie recunoscut faptul că banii oferă libertate și flexibilitate. Când oamenii câștigă mai mulți bani, au mai multe opțiuni și pot lua decizii mai bune cu privire la viața lor personală și profesională. Acest sentiment de control asupra propriei vieți îi poate motiva să lucreze mai eficient și să fie mai dedicați la locul de muncă, având sentimentul că totul este în controlul lor.

Așa că înainte să apelezi la alte beneficii pentru a ridica productivitatea angajaților la locul de muncă, gândește-te dacă aceștea sunt remunerați pe măsură. S-ar putea să fii surprins cum oferirea beneficiilor financiare sub diferite forme poate mări motivația oamenilor pentru a munci mai eficient pentru business-ul tău.

Programul de lucru flexibil și timpul liber

Pandemia a schimbat modul în care oamenii văd o zi de muncă. Mulți dintre angajați au refuzat să se mai întoarcă la birou, iar unii dintre ei au migrat spre alți angajatori care oferă posibilitatea de a munci de acasă. Chiar și simpla idee a orelor flexibile de muncă setează angajații spre o productivitate mai mare sau mai mică. Studiile arată că angajații care au posibilitatea să-și organizeze programul în funcție de nevoile lor personale tind să fie mai productivi și mai fericiți simțind că munca nu le fură din plăcerile vieții.

Atunci când angajații nu sunt forțați să lucreze în intervale stricte, ei pot să-și gestioneze mai bine timpul, ceea ce duce la o performanță mai bună și la echilibru între viața personală și cea profesională. În plus, această abordare poate contribui la crearea unui mediu de lucru mai prietenos și relaxat.

Investiția în dezvoltarea personală și profesională

În ultimul timp, mersul la psiholog nu mai este o discuție tabu. Cu atât mai mult, unii angajatori oferă ca beneficiu decontarea sesiunilor de psihoterapie ale angajaților lor. Stresul acumulat acasă, dar și la locul de muncă își spun cuvântul când vine vorba de productivitate. Acesta fură din capacitatea angajaților de a se concentra pe sarcinile pe care le au, devin agitați, se pot izola și foarte des ezită să ia decizii importante, chiar dacă acest lucru face parte din fișa de post. Când sănătatea mintală este îmbunătățită, angajații sunt mai energici, mai entuziasmați și mai capabili să facă față provocărilor, ceea ce se reflectă în productivitatea lor. Echilibrul emoțional se răsfrânge într-o manieră pozitivă în orice domeniu al vieții, iar locul de muncă nu este o excepție.

Oferirea de beneficii care răspund nevoilor diverse ale angajaților poate avea un impact semnificativ asupra productivității și succesului companiei tale. De la oferirea de beneficii financiare până la programe flexibile de lucru, aceste beneficii creează un mediu de lucru mai plăcut și mai motivant. Investind în bunăstarea angajaților tăi, vei obține o echipă mai performantă și mai dedicată, capabilă să contribuie la creșterea și dezvoltarea pe termen lung a visului tău de a avea o afacere prosperă.

Urmărește-ne pe Google News